De beste armwarmers/armstukken voor fietsers en wielrenners

Armstukken, ook wel armwarmers genaamd, zijn ideaal voor wielrennen in het tussenseizoen. Net zoals beenstukken zijn armwarmers bijzonder flexibel omdat je ze tijdens je fietsrit aan- en uit kunt doen.

Maar welke armwarmers moet jij hebben? En waar moet je allemaal rekening mee houden? We leggen het voor je uit.

foto product voordelen
Van Rysel RC900 armstukken Van Rysel RC900 merinowol armwarmers
  • spotgoedkoop
  • van merinowol
  • geschikt voor 10 C – 16 C
bekijk prijs
Van Rysel Armwarmers Koud Van Rysel armstukken voor koud weer
  • goed warm
  • waterafstotend
  • geschikt voor 5 C – 14 C
bekijk prijs
GripGrab Classic Armwarmers GripGrab Classic Thermal armwarmers
  • lekker warm
  • GripGrab-kwaliteit
  • geschikt voor 5 C – 14 C
bekijk prijs
Vaude Armwarmers Vaude Unisex armwarmers
  • warm
  • Vaude-kwaliteit
  • geschikt voor 7 C – 14 C
bekijk prijs

De beste armwarmers of armstukken van 2024

Weet je niet zo goed waar je het zoeken moet? We zetten onze favoriete armstukken / armwarmers voor wielrennen en fietsen op een rij.

  1. Van Rysel RC900 merinowol armwarmers
  2. Van Rysel armstukken voor koud weer
  3. GripGrab Classic Thermal armwarmers
  4. Vaude Unisex armwarmers

1. Van Rysel RC900 Merinowol armwarmers

Van Rysel RC900 merinowol armwarmer

Materiaal: Merinowol
Waterafstotend: nee
Temperatuur: 10 C – 16 C

De RC900 armwarmers van Van Rysel – een merk van sportgigant Decathlon – combineren een lage prijs met een hoge mate van comfort en warmte.

Voor slechts €11,99 krijg je comfortabele, goed ademende en goed isolerende armwarmers die vervaardigd zijn van merinowol. Vergeleken met polyester zit merinowol een stuk lekkerder, ademt het beter én stinkt het minder.

De armwarmers hielden de armen goed warm tot zo’n 10 graden (in combinatie met een windjack) en waren ook bij hogere temperaturen comfortabel. Dankzij het stretchy materiaal sloten de armstukken goed aan en ging het aan- en uittrekken gemakkelijk.

Met de Van Rysel RC900 Merinowol krijg je simpelweg een hele hoop armwarmer voor je geld – absoluut een aanrader dus! Let op: de armwarmers vallen klein uit, dus bestel een maatje groter!

Bekijk prijs

Voordelen
  • betaalbaar
  • gemaakt van warm merinowol
  • eenvoudig aan- en uit te trekken
  • ademt erg goed
Nadelen
  • geen silliconenstrip tegen afzakken
  • slechts één kleurstelling
  • minder geschikt voor koudere omstandigheden
  • reputatie Decathlon-spullen

2. Van Rysel Armstukken voor koud weer

Van Rysel Armstukken voor koud weer wielrennen

Materiaal: Super Roubaix
Waterafstotend: ja
Temperatuur: 7 C – 14 C

Met deze armstukken van Van Rysel ben je meer dan voorbereid op de koudere lente- en herfstdagen.

Ze zijn namelijk vervaardigd van de warme Super Roubaix-stof, een fleecemateriaal dat het merk ook gebruikt voor haar winterfietsbroeken. Hierdoor houden de armwarmers je armen warm tot zo’n 7 graden.

Zelf merkten we echter dat, mits gecombineerd met een windjack, ze ook warm genoeg zijn tot circa 5 graden.

Verder zijn de armwarmers waterafstotend (niet waterdicht!). voorzien van silliconenstrips om afzakken te voorkomen en eenvoudig aan- en uit te trekken.

Zoek je betaalbare armwarmers geschikt voor de wat koudere dagen? Dan zijn deze armstukken van Van Rysel zeker een te overwegen optie!

Bekijk prijs

Voordelen
  • betaalbaar
  • lekker warm
  • waterafstotend
  • comfortabel & zakken niet af
Nadelen
  • reputatie Decathlon-spullen
  • slechts één kleurstelling

3. GripGrab Classic Thermal armwarmers

GripGrab Classic Thermal Armwarmers

Materiaal: Fleece
Waterafstotend: nee
Temperatuur: 7 C – 15 C

De Classic Thermal armwarmers van GripGrab zijn ergonomisch vormgegeven, comfortabele en goed isolerende armwarmers geschikt voor gebruik in de winter, lente en herfst (tot 7C).

Het comfort van de Thermal armstukken is geweldig: dankzij de platte naden ontstaat er geen irritatie, de elastische siliconen band houdt de armstukken goed op hun plek en het geborstelde fleece voelt zacht tegen de huid.

Op de fiets waren de armstukken gemakkelijk aan- en uit te trekken, al merkten we dat dit nauwelijks nodig was. Ze hielden onze armen lekker warm tot circa 5 graden, maar bij warmere temperaturen gingen ze niet direct zweten.

Dit alles maakt dat we de GripGrab Classic Thermal armwarmers van harte kunnen aanraden. Er is slechts één nadeel: deze armstukken van GripGrab zijn niet goedkoop.

Bekijk prijs

Voordelen
  • isoleert tot wel 5 graden
  • gemaakt van geruwde fleecestof
  • geweldige pasvorm & comfort
  • blijven goed op hun plek dankzij siliconen band
  • ademen goed
Nadelen
  • prijzig

4. Vaude unisex armwarmers

Vaude Armwarmers fietsen

Materiaal: Polyester & Elastaan
Waterafstotend: nee
Temperatuur: 7 C – 15 C

Ten slotte nemen we een kijkje naar de armwarmers van Vaude, een bekende naam in de fietswereld.

Deze armstukken houden je armen warm tot ongeveer 7 graden – vergelijkbaar met andere modellen. Wél zijn de armstukken van Vaude een slag goedkoper dan de armwarmers van GripGrab, zonder in te leveren op gebied van isolatie.

Verder lijken ze sterk op de armstukken van GripGrab: ze zijn ergonomisch vormgegeven, voorzien van een siliconenstrip en eenvoudig aan- en uit te trekken. Wel is het comfort van de GripGrab armwarmers nét iets beter.

Om deze reden zijn deze armwarmers van Vaude zeker een aanrader. Ook zijn ze wat goedkoper dan die van GripGrab, wat ook geen kwaad kan.

Bekijk prijs

Voordelen
  • goede prijs-kwaliteitverhouding
  • warm (tot 7C)
  • comfortabel & goede pasvorm
  • blijven goed op hun plek dankzij siliconen band
Nadelen
  • niet zo comfortabel als duurdere modellen

Armwarmers zijn ideaal voor fietsen, wielrennen en mountainbiken in koudere weersomstandigheden

Vaak is er tot diep in de herfst te sporten in de buitenlucht. Voor wielrennen geldt hetzelfde. Toch zorgen de weersomstandigheden voor een enorm andere fietservaring.

Zo moet je oppassen voor bladeren op de weg, fikse regenbuien en moet je rekening houden met de kou. Maar, zolang het weer het toelaat kun je prima wielrennen in de herfstmaanden.

Hier moet je natuurlijk wel op gekleed zijn. Dat is gelukkig precies hoe armstukken uitkomst bieden. Ze zijn goedkoop, gemakkelijk mee te nemen en binnen enkele seconden uit- en aan te trekken. Ideaal!

Koopgids: hier moet je op letten!

Een van de meest ondergewaardeerde stukken fietskleding voor kouder weer – naast beenwarmers – zijn de armwarmers of armstukken voor wielrenners.

Dit terwijl ze je armen lekker warm houden, betaalbaar zijn en je ze gemakkelijk kunt opbergen in je jasje of zak.  Armwarmers zijn enorm flexibel en kunnen het verschil maken in koude en/of onvoorspelbare weersomstandigheden. Waar moet je op letten?

1. Isolatie

In principe rek je met armwarmers het wielerseizoen wat uit. Zolang het weer niet ijzig kil is, kunnen armwarmers prima jouw armen warm houden zonder dat je een shirt met lange mouwen nodig hebt.

Vooral op koude lentedagen of een frissere herfstperiode is het eenvoudig om tijdens deze omstandigheden de armwarmers tevoorschijn te halen en af te rollen op de armen. Een ideaal kledingstuk voor de wielrenners-garderobe!

2. Stof en structuur

Armwarmers voor wielrennen zijn vaak vervaardigd van polyester. Dit is een licht, comfortabel en elastisch weefsel dat goed isoleert, goed ademt en de wind snijdt. Daarnaast is het compact in te pakken, waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen.

Armwarmers voor wielrennen komen ook in de vorm van geruwd fleecestof. Deze stof is vaak dikker en heeft een hoog draagcomfort.

Ten slotte zijn er tegenwoordig ook armstukken van merinowol. Dit is een natuurlijke wol die goed isoleert, uitstekend ademt en erg comfortabel zit. Een extra voordeel van merinowol is dat het – in tegenstelling tot polyester en fleece – niet of nauwelijks stinkt!

3. Waterdichte of waterafstotende armwarmers

Naast ‘normale’ armstukken zijn er ook armwarmers die waterafstotend zijn. Vaak zijn deze modellen voorzien van een waterafstotende coating – iets waar ook veel regenjassen mee zijn uitgerust.

Een dergelijke coating werkt prima voor miezerregen en korte regenbuien, maar zal bij langdurige en/of intensieve regen toch water doorlaten. Toch zijn waterafstotende armwarmers in veel situaties handig.

4. Pasvorm, comfort en siliconen strips

Verder moet er rekening worden gehouden met allerlei randzaken. Denk hierbij aan de pasvorm (zijn de armstukken ergonomisch vormgegeven, rekbaar en passen ze goed?), het draagcomfort (geen irritante naadjes of kriebelende stof) en de aanwezigheid van siliconen strips.

Met de laatstgenoemde wordt namelijk voorkomen dat de armstukken afzakken. Dat is wel zo handig.

In het kort: wel of geen armwarmers nodig?

We hopen dat we je hebben kunnen overtuigen van het nut en belang van armstukken. Naar onze mening is het een essentieel kledingstuk dat elke wielrenner in zijn kledingkast zou moeten hebben liggen.

Wat zijn jouw ervaringen met armwarmers? Of heb jij een fijn setje dat je van harte kan aanraden? Laat het ons en anderen weten in de comments!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)