8 Redenen waarom jij zou moeten gaan wielrennen

1: Minder impact en blessures

enkel blessure

Minder belasting op je knieën en minder blessures dan bijvoorbeeld contactsporten zoals voetbal.

2: Snelheid

snelheid

Op je wielrenfiets haal je met gemak 30 kilometer per uur en je behaalt eenvoudig het dubbele bij een steile afdaling. De furieuze snelheid geeft een kick!

3: Interessante routes & koffietentes

Koffietentjes

Met wielrennen leg je gemakkelijk 100 kilometer af, je fietst door de natuur en ontdekt telkens weer nieuwe interessante routes en heerlijke koffietentjes.

4: Skills

bochten

Je kan veel vaardigheden opdoen met wielrennen. Je kan leren fietsen over de weg, maar ook over de bergen. Het duurt jaren om deze vaardigheden te overmeesteren. Bochten, remmen, cadans, balans, klimmen, dalen. Er zijn tal van fiets vaardigheden die je op kan doen.

5: Wat wil je bereiken?

Wil je afvallen? Een sterke sprinter worden, colletjes rijden? Noem het maar op. Er zijn tal van uitdagingen te bedenken om de sport uitdagend te houden. Rijd je graag alleen? Of rijd je graag met vrienden? De keuze is aan jou.

Daarnaast zijn er tal van gadgets en wielerspullen te koop om je prestaties bij te houden, online te delen en zelfs tegen jezelf te fietsen. Ga eens fietsen met een hartslagband, fietsnavigatie of sporthorloge om erachter te komen hoe goed je conditie nu daadwerkelijk is.

6: Fiets naar je werk

Even lekker ontspannen voordat je begint met werken of juist nadat je een zware dag erop hebt zitten. Een stukje op de fiets is even lekker ontspannen en het zal je verbazen wat voor een gunstig effect het heeft op stress.

Zelf zit ik regelmatig met gewone schoenen en een korte broek op de racefiets naar het werk. Ondanks dat ik geen topsnelheid behaal is het een stuk leuker dan de “gewone” fiets. Aanrader dus

7: Verbeter je reparatie vaardigheden

We ontkomen er niet aan, maar soms gaan er dingen kapot tijdens het fietsen. Je ketting kan er af vliegen, je remmen gaan kapot of je band gaat lek. Bekijk het van de positieve kant. Deze dingen verplichten je om jouw fiets te repareren. Hiermee doe je gelijk veel vaardigheden op.

8: Lekker sociaal

wielrennen sociaal

Wielrenners zie je zelden alleen. Vaak fietsen wielrenners met een groepje mensen. Dat is niet alleen heel erg gezellig maar hierdoor kunnen mensen met verschillende niveau’s ook samenfietsen. Wist je dat als je in het wiel van iemand rijdt je wel tot 20-30% energie kunt besparen.

 

shares