8 Redenen waarom jij zou moeten gaan wielrennen

1: Minder impact en blessures

enkel blessure

Minder belasting op je knieën en minder blessures dan bijvoorbeeld contactsporten zoals voetbal.

2: Snelheid

snelheid

Op je wielrenfiets haal je met gemak 30 kilometer per uur en je behaalt eenvoudig het dubbele bij een steile afdaling. De furieuze snelheid geeft een kick!

3: Interessante routes & koffietentes

Koffietentjes

Met wielrennen leg je gemakkelijk 100 kilometer af, je fietst door de natuur en ontdekt telkens weer nieuwe interessante routes en heerlijke koffietentjes.

4: Skills

bochten

Je kan veel vaardigheden opdoen met wielrennen. Je kan leren fietsen over de weg, maar ook over de bergen. Het duurt jaren om deze vaardigheden te overmeesteren. Bochten, remmen, cadans, balans, klimmen, dalen. Er zijn tal van fiets vaardigheden die je op kan doen.

5: Wat wil je bereiken?

Wil je afvallen? Een sterke sprinter worden, colletjes rijden? Noem het maar op. Er zijn tal van uitdagingen te bedenken om de sport uitdagend te houden. Rijd je graag alleen? Of rijd je graag met vrienden? De keuze is aan jou.

Daarnaast zijn er tal van gadgets en wielerspullen te koop om je prestaties bij te houden, online te delen en zelfs tegen jezelf te fietsen. Ga eens fietsen met een hartslagband, fietsnavigatie of sporthorloge om erachter te komen hoe goed je conditie nu daadwerkelijk is.

6: Fiets naar je werk

Even lekker ontspannen voordat je begint met werken of juist nadat je een zware dag erop hebt zitten. Een stukje op de fiets is even lekker ontspannen en het zal je verbazen wat voor een gunstig effect het heeft op stress.

Zelf zit ik regelmatig met gewone schoenen en een korte broek op de racefiets naar het werk. Ondanks dat ik geen topsnelheid behaal is het een stuk leuker dan de “gewone” fiets. Aanrader dus

7: Verbeter je reparatie vaardigheden

We ontkomen er niet aan, maar soms gaan er dingen kapot tijdens het fietsen. Je ketting kan er af vliegen, je remmen gaan kapot of je band gaat lek. Bekijk het van de positieve kant. Deze dingen verplichten je om jouw fiets te repareren. Hiermee doe je gelijk veel vaardigheden op.

8: Lekker sociaal

wielrennen sociaal

Wielrenners zie je zelden alleen. Vaak fietsen wielrenners met een groepje mensen. Dat is niet alleen heel erg gezellig maar hierdoor kunnen mensen met verschillende niveau’s ook samenfietsen. Wist je dat als je in het wiel van iemand rijdt je wel tot 20-30% energie kunt besparen.

 

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

Jan

25 augustus 2017

Wat is dit een gigantisch onzinnig artikel... regelmatig wielrenners met panne aanhun ledematen wegens valpartijen, gezellig praten kan ook hardlopend. Ik zie (en ga zelf ook) veel hardlopers buiten het dorp...Met hardlopen haal je in kortere tijd een veel hogere conditie. Combineren van hardlopen en fietsen is ideaal (af en toe zwemmen er bij). Als je je ademhaling niet onder controle krijgt bij hardlopen kun je idd beter gaan fietsen, want een echte sporter ben je dan waarschijnlijk niet. (of beginnend, lerend).
Met fietsen kun je over de kop slaan, ouderen die voor je wiel afslaan, kinderen die plots uitwijken, auto's die niet echt voor je uitkijken. Ken geen hardloper met gebroken nek, wel wielrenners...maar heee who gives a fuck!!! Hardlopen kent vele discipline's en manieren als ook taktieken van hardlopen. Langzaam lopen, efficient lopen, middenvoet landing, voorvoet landing, hiel landing, heuvelop en heuvelaf heb je andere technieken voor....maar heee...wat weet een fietser daar nou van...die weet alleen maar hoe je pedalen km na km langs elkaar bewegen....saai hoor.....Als je door de natuur dendert met 30 km/hr merk je niks van je omgeving.....met 11 - 17 km/hr VEEL meer...maar heee...who gives a .f...k Als je voeten zeer doen na het renner, moet je eens wat vaker lopen, je voetpezen zijn dan bijzonder slap en kunnen dan blessures opleveren bij het fietsen..

René Broens

13 juli 2018

Inderdaad een heel slap verhaal, waar je niemand mee gebaat is.
Ik fiets al 30 jaar met veel plezier, en hardlopen doe ik al twintig jaar, ook met veel plezier.
Het zijn 2 totaal verschillende sporten, met elk hun voor- en nadelen.

Beans

5 augustus 2018

Wat een gigantische onzin!! Hopelijk heeft één iemand van de redactie van deze site een beetje gezond verstand, en haalt hij deze zever van het net! Ik ga zelfs niet de moeite doen om uitgebreid te reageren...

Peter

5 augustus 2018

Leuk artikel!

Dim Lammers

18 oktober 2021

Heerlijk positief!!