Dit zijn de beste armstukken voor wielrenners & mountainbikers

Als het gaat om langere ritten in lage temperaturen is het belangrijk om blote delen van het lichaam te beschermen tegen kou, regen, opspattend water en wind.

Maar wat is de beste manier om dat te doen?

Hieronder zoomen we in op welke armstukken je kunt gebruiken en helpen we je een handje met de zoektocht naar het perfecte armstuk. Ontdek onze top 5.

GripGrab – Light Midseason Arm Warmers

GripGrab - Light Midseason Arm Warmers

De GripGrab Light Midseason Arm Warmer is een een model armwarmers voor degenen die het wielrennen serieus nemen! GripGrab [1] is een Deens merk dat zich focust op het aanbieden van hoogwaardige en weerbestendige wielerkleding — en het is dan ook niet heel gek dat ze in onze lijst terecht zijn gekomen.

Deze Light Midseason Arm Warmers zijn gemaakt van high-tech materiaal met super-stretch. De stretch zorgt ervoor dat de armwarmers niet los om je arm hangen. Zo voelt het als een tweede huid en is het zo aerodynamisch mogelijk.

Ook is er voor deze armwarmers gebruik gemaakt van zogeheten flatlock naden [2] om eventuele schavingen en irritaties te voorkomen.

En dat zijn niet de enige features van deze armwarmers. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van handige siliconen randen die ervoor zorgen dat ze niet afglijden of omhoog kruipen; van reflecterende logo’s die je nog een beetje beter zichtbaar maken en UPF 50+ UV bescherming voor lange ritten in de zon.

Voordelen
  • High-tech materialen
  • Makkelijk weg te stoppen
  • Extra features
Nadelen
  • Hoger prijssegment
  • Minder geschikt voor zeer lage temperaturen

Rogelli – Aquabloc Armstukken

Rogelli - Aquabloc Armstukken

De Rogelli Aquabloc Armstukken zijn goede armstukken die vooral gemaakt zijn voor natte omstandigheden. Het gelijknamige aquablok [3] materiaal waarvan deze armstukken gemaakt zijn stoot water en regen af, houdt warmte vast en ademt goed. Denk niet alleen bij regen aan deze armstukken, maar ook zeker als bescherming tegen opspattend water en vuil!

Rogelli is een sportmerk van Nederlandse bodem dat hard bezig is om de harten van wielrenners, hardlopers en triatleten te veroveren.

De Aquabloc Armstukken hebben een siliconen grip zodat ze niet verschuiven, een goede stretch in alle dimensies en hebben grote reflecterende logo’s zodat je nog beter opvalt in het donker.

De binnenkant van de armstukken zijn gevoerd met zacht fleece zodat de armstukken comfortabel blijven aanvoelen – ook tijdens de langste ritten.

Bekijk prijs

Voordelen
  • Makkelijk op te bergen
  • Waterafstotend
  • Extra features
Nadelen
  • Let op! Waterafstotend is niet ‘waterdicht’
  • Maar één design

Rogelli – Promo Armstukken

Rogelli - Promo Armstukken

De Rogelli Promo Armstukken zijn simpelweg een andere versie van de ‘Aquabloc Armstukken’ van Rogelli. Deze armstukken zitten in een iets lager prijssegment dan de Aquabloc Armstukken en zijn vooral bedoeld voor het vasthouden van warmte wanneer het nog net te fris is voor korte mouwen.

Ook deze armstukken hebben siliconen strips om verschuiven te voorkomen, daarnaast hebben ze reflecterende logo’s en gebruiken flatlock stichting om schaven te voorkomen. Daarnaast beschikt dit model armstukken over een volledige rits zodat je ze ook tijdens het rijden makkelijk om en af kan doen.

De stof waarvan de armstukken zijn gemaakt noemt Rogelli zelf ‘Dynacool Brushed’. Deze stof zorgt voor een gladder oppervlak en dus een betere aerodynamica [4]. Ze zijn daarom niet alleen voor de serieuze wielrenner, maar ook uitermate geschikt voor tijdritten en triatlon.

Ben je op zoek naar extra snelheid in de koude ochtend? Dan zijn de Promo Armstukken van Rogelli perfect voor jou.

Bekijk prijs

Voordelen
  • Zeer goede aerodynamica
  • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
  • Een volledige rits
Nadelen
  • Minder geschikt voor natte omstandigheden
  • Minder geschikt voor zeer lage temperaturen

Van Rysel – Fris weer armstukken

Van Rysel - Fris weer armstukken

Van Rysel is een van de wielermerken van het Noord-Franse Decathlon en is volledig gericht op de racers en fanatiekelingen onder ons.

Van Rysel maakt producten van hoge kwaliteit en biedt ze aan voor zeer betaalbare prijzen. Daarom kunnen ze ook niet ontbreken in onze top vijf.

De armstukken van Van Rysel zijn naadloos en gemaakt van elastisch materiaal. Door te werken zonder naden wordt het gevoel van ‘een tweede huid’ nog sterker en zijn het uitermate comfortabele armstukken voor elke fietsafstand.

Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de armstukken zo strak mogelijk zitten om zo min mogelijk luchtweerstand te genereren.

Naast het vasthouden van warmte laat het materiaal ook lucht door. En gelukkig maar. Het is namelijk ongelofelijk belangrijk dat sportkleding goed ademt. Als het materiaal teveel vocht absorbeert kan het lichaam geen zweet meer kwijt [5].

Let hier altijd goed op bij het aanschaffen van sportkleding — zeker als het gaat om thermos-materialen.

Bekijk prijs

Voordelen
  • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Naadloze afwerking
  • Geschikt voor koel weer 10 graden
  • Luchtdoorlatend en comfortabel
Nadelen
  • Beschikt niet over een siliconen strip
  • Minder geschikt voor zeer lage temperaturen

Van Rysel – Koud weer armstukken

Van Rysel - Koud weer armstukken

De ‘Koud weer armstukken’ van Van Rysel zijn het zware gereedschap in onze lijst. Als je op zoek bent naar armstukken die geschikt zijn voor de koudste dagen en nachten, zoek niet verder.

Van Rysel doet voortdurend tests om hun producten te verbeteren en ook deze armstukken zijn het product van een lang ontwikkelingsproces in het Franse Lille.

Er is voor dit model armstukken extra gefocust op de thermische weerstand van het materiaal. Hoe hoger deze thermische weerstand is, hoe beter het materiaal je lichaamswarmte vasthoudt [6]. Zo kan je met deze armstukken zelfs in de winter op pad.

Natuurlijk hebben de onderzoekers van Decathlon ook gedacht aan het ademen van het materiaal. Wat bij dit model nog belangrijker is, daar de wat dikkere stof kan zorgen voor meer transpiratie.

Deze Koud Weer Armstukken ademen goed, houden je warmte vast bij de laagste temperaturen en zijn ontzettend betaalbaar. Met recht een van onze favorieten.

Bekijk prijs

Voordelen
  • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
  • Geschikt voor zeer lage temperaturen
  • Naadloze afwerking
Nadelen
  • Minder geschikt voor normale of warme temperaturen
  • Iets dikkere stof dan andere modellen

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten?

Er zijn vele armstukken om uit te kiezen en welke bij jou past hangt van veel dingen af.

Maar wat is het beste? Om die vraag te beantwoorden keken we naar de materialen, het comfort, het merk, het weertype en evt. andere interessante specificaties. Om alles nog een keer op een rijtje te zetten:

De materialen en stikmethodes

Er zijn verschillende materialen en stikmethoden. Zorg dat je een elastische stof kiest en dat er geen vervelende stiknaden in de armstukken zitten die kunnen gaan schuren.

Grippers

Armstukken met siliconen grippers zijn aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de armstukken niet verschuiven bij je polsen en bovenarmen.

Prijsklassen

Er zijn ook voor armstukken verschillende prijsklassen om uit te kiezen. De wat duurdere armstukken zullen doorgaans ook gemaakt zijn van fijnere materialen die meer comfort geven.

Kies het juiste merk

Er zijn vele merken om uit te kiezen. In onze top vijf hebben we armstukken van GribGrab, Rogelli en VanRysel (Decathlon) gezet. Maar denk ook aan merken als: Castelli, Craft, Santini, Endura, Agu, Shimano en Pearl Izumi.

Let op het weertype

Verschillende armstukken worden gemaakt voor verschillende weertypes. Wij raden dan ook aan om in ieder geval voor twee paar armstukken te kiezen — één voor fris weer in de herfst, één voor koud weer in de winter.

Armstukken aan. Klaar om te gaan.

Armstukken aan. Klaar om te gaan

Er bestaan voor elk doel verschillende kledingstukken, met keuze uit een duizelingwekkende hoeveelheid aan materialen en designs.

We hopen je met deze lijst in ieder geval in de goede richting te sturen als het aankomt op armstukken voor wielrennen — en wie weet komen we je straks tegen tijdens een regenachtig ritje, een ritje in de winter, ’s ochtends, ’s avonds of in de knallende wind.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)