Op zoek naar de beste airbike voor thuis? Hier moet je op letten

Op zoek naar een workout die écht bijdraagt aan het verbeteren van je conditie en niet uren van je tijd kost. Dan is het echt tijd om te investeren in een Airbike. Je hebt hem waarschijnlijk weleens in de gym of crossfitbox gespot.

Maar wat zijn de voor- en nadelen van een Airbike? Waar moet je op letten bij aanschaf? En wat zijn goede exemplaren? Wij leggen je het in dit artikel allemaal uit.

Om te beginnen lichten we twee exemplaren uit waar wij fan van zijn.

foto product voordelen
De Assault Airbike Thumb De Assault Airbike
 • Robuust en stevig gemaakt, geschikt voor gebruik in de gym
 • Mooi design, door professionals ontwikkeld
 • Effectieve work-out in weinig tijd
 • Past zich aan naar jouw niveau, en verstelbaar naar jouw maten
 • Ook geschikt voor cardio trainin
bekijk prijs
Airbike The Beast Airbike – The Beast
 • Van robuuste kwaliteit, geschikt voor de gym
 • Fluisterstil, uniek in zijn soort daarin
 • Verstelbaar naar jouw eigen voorkeuren
 • Gebruiksvriendelijke display
bekijk prijs

Dit zijn de beste airbikes voor thuis

De Assault Airbike

De Assault Airbike

De Airbike wordt steeds populairder en dat begrijpen wij. Hij geeft jou de mogelijkheid een HIIT training te doen, dit is de meest effectieve cardio training die er is. En het fijne is, het kost weinig tijd. Investeren in een Airbike is dus aan te raden wanneer je ambitieuze doelen hebt op het gebied van je conditie en fysiek.

De Assault Airbike is een goede investering wanneer je een Airbike wilt die lang meegaat en intens gebruikt gaat worden. Zowel voor thuis als in de gym is deze Airbike geschikt, dit is terug te zien in de gebruikte materialen. Hij is gemaakt van staal voorzien van een poedercoating, heeft een perfect afgewerkt wiel van 63,5 cm en heeft een versterkte crank en pedalen.

Daarnaast is de Assault niet alleen geschikt voor thuis maar ook zeker voor de gym of als Personal Training attribuut. Dit komt doordat hij verstelbaar is in zeer verschillende maten, elke klant is dus koning.

Waar je in ieder geval zeker van bent is dat je behoorlijk stuk gaat, dit komt door het gebruik van het luchtweerstandsysteem. De weerstand neemt namelijk toe naarmate jij harder fietst. Dat dit systeem gebruikt wordt is wel te horen, het geeft namelijk behoorlijk wat lawaai. Let hier op bij de keuze van plaatsing van de Airbike.

De Airbike is voorzien van een LCD display met speciale interval programma’s. Die zorgen ervoor dat je het optimale eruit haalt, naast de voorgeprogrammeerde opties kun je ook je eigen training samenstellen. Dit doe je op basis van tijd, afstand, calorieën of hartslag.

Wij zouden kiezen voor deze airbike omdat het een robuuste en stevige bike die zich aanpast naar jouw niveau. Echter maakt het wel wat lawaai en is het display niet verlicht, dus heb je een afgesloten en lichte kamer (of geen huisgenoten/klagende buren) dan is deze airbike een goede keuze voor jou.

Voordelen
 • Robuust en stevig gemaakt, geschikt voor gebruik in de gym
 • Mooi design, door professionals ontwikkeld
 • Effectieve work-out in weinig tijd
 • Past zich aan naar jouw niveau, en verstelbaar naar jouw maten
 • Ook geschikt voor cardio training
Nadelen
 • Maakt veel lawaai, dus let op de plek van plaatsing
 • Geen verlichting bij display

Airbike – The Beast

Airbike The Beast

De Airbike is nog niet zo bekend als de home- of crosstrainer maar wanneer mensen hem hebben geprobeerd willen ze maar al te graag investeren in dit apparaat. Het is effectief maar toch niet zwaar belastend voor je gewrichten. Dit geldt ook voor The Beast, de naam verklapt het al. Je kan hierop tekeer gaan als een beest.

In een periode van 14 minuten kun jij al helemaal stuk gaan door middel van een High Intensity Training, wat ervoor zorgt dat je ververbranding optimaal is én blijft. Dat The Beast een stootje kan hebben zorgt er ook voor dat hij naast thuisgebruik ook zeer geschikt is voor in de gym.

De meeste Airbikes zie je niet alleen maar hóór je ook vooral, doordat de aandrijving middels een ketting gebeurd. The Beast heeft dit probleem niet, ze hebben gebruik gemaakt van een V-belt. Deze is fluisterstil maar net zo effectief dan een ketting.

Voor de intensiteit van je training is gebruik gemaakt van het luchtweerstandsysteem. Kenmerkend hierbij is dat de weerstand wordt verhoogd naar mate je intensiever traint. We zeiden het al, je gaat hoe dan ook helemaal stuk. Daarnaast is hij voorzien van ergonomische handgrepen, deze zorgen ervoor dat je nog harder kunt duwen en trekken maar ook dat je verschillende armspieren kan trainen.

Wij vinden The Beast van kwalitatief hoogwaardig materiaal, dus mede daarom geschikt voor in de gym. Ook is hij voor iedere gebruiker geschikt want verstelbaar in allerlei maten. The Beast is zo geschikt voor interval mede door de speciale ‘interval knoppen’ (HIIT) op de desk.

Naast de voorgeprogrammeerde opties biedt The Beast ook de optie om zelf jouw ideale intervalprogramma vorm te geven. De display geeft je inzicht in je snelheid, afstand, tijd, verbranding, rotatie, wattage en tot slot is hij ook nog met je hartslagband om je borst te koppelen.

Onze keuze zou uitgaat naar The Beast als je een stille, stevige en verstelbare airbike wilt. Echter moet je wel (al) over wat spieren beschikken want hij is wel redelijk zwaar én je moet het zelf in elkaar zetten.

Bekijk prijs
Voordelen
 • Van robuuste kwaliteit, geschikt voor de gym
 • Fluisterstil, uniek in zijn soort daarin
 • Verstelbaar naar jouw eigen voorkeuren
 • Gebruiksvriendelijke display
Nadelen
 • Redelijk zwaar, dus ook kracht nodig bij plaatsen
 • Bij levering nog zelf in elkaar zetten, complexiteit hiervan valt mee

Waarom een Airbike?

Waarom Een Airbike

De Airbike wordt steeds populairder en dat begrijpen wij. Hij geeft jou de mogelijkheid een HIIT training te doen, dit is de meest effectieve cardio training die er is. En het fijne is, het kost weinig tijd.

Investeren in een Airbike is dus aan te raden wanneer je ambitieuze doelen hebt op het gebied van je conditie en fysiek.

Dit komt door het gebruik van zowel je armen als benen in combinatie met het weerstandssysteem. Dit laatste zorgt ervoor dat je automatisch wordt uitgedaagd tot het gaatje te gaan, want de airbike past zich automatisch aan aan jouw niveau.

HIIT & cardio trainingen

Een Airbike is naast het gebruik voor korte High Intensity Interval Training, ook wel HIIT genoemd, ook geschikt voor cardio trainingen. Wanneer je dus gewend bent aan lange sessies op je hometrainer in combinatie met je favoriete Netflix serie dan is dat ook gewoon mogelijk.

Het voordeel van het gebruik van een airbike is dat je wel meteen je hele lichaam meepakt.

Om nog even terug te komen op de korte, intensieve trainingen. Dit is tegenwoordig een enorme rage, logisch in tijden dat iedereen het druk heeft. Je bent ambitieus qua carrière, hebt een rijk sociaal leven maar wilt óók fit wil zijn.

Voor een goede HIIT training heb je vaak veel diverse attributen nodig. De combinatie van intense en rustigere fases en het gebruik van je hele lichaam zorgt ervoor dat je in 15 minuten een complete workout kunt doen.

Daarnaast bouw je met HIIT spiermassa op, spiermassa zorgt ervoor data de zogenaamde afterburn optimaal is. In normale mensentaal wordt hiermee bedoelt dat je ook na je training nog extra calorieën blijft verbranden. Win-win situatie dus.

Een Airbike? De do’s en dont’s!

Een Airbike

Heb je naast een ruim budget ook ruimte in je huis, dan is een Airbike een goede investering. Zeker wanneer jij druk bezet bent maar wel de ambitie hebt om een topconditie te hebben.

De Airbike biedt een workout voor je hele lichaam in heel weinig tijd. Dit zorgt ervoor dat je zowel cardio als krachtvermogen opbouwt.

Daarnaast zijn de meeste Airbikes zo vormgegeven dat ze verstelbaar zijn, dus je kunt ‘m gemakkelijk delen met je huisgenoten of vrienden. Of gewoon met je klanten in de gym, want daar zijn ze ook graag geziene gasten.

Wil je fit worden maar is je portemonnee dat op dit moment iets minder? Dan kun je beter investeren in andere attributen zoals een setje dumbells, springtouw en timer. Hiermee kun je ook een HIIT workout doen maar ben je gegarandeerd minder geld kwijt.

Ruimte

Naast dat een Airbike je geld kost, kost het ook ruimte. Het zijn zware en robuuste apparaten, houd hiermee rekening. Wanneer je voor een Airbike met een ketting gaat, dan maakt deze vaak veel lawaai.

Nu duren workouts niet heel lang, maar toch kan dit anderen behoorlijk irriteren. Er zijn wel alternatieven, maar die zijn vaak duurder of van mindere kwaliteit. Aan jou de keuze.

Misschien is een spinninfiets ook wel iets voor jou? Ontdek welke spinningfiets je het beste kunt kopen in 2024.

Kom maar door met die Airbike, maar waar let je op?

Let Je Op

Vormgeving

Naast dat een Airbike een strak uiterlijk moet hebben, moet hij vooral stevig zijn. Daardoor zijn ze vaak groot en zwaar. Even snel verplaatsen is dan ook lastig, dus houd hier rekening mee bij de aanschaf.

Wanneer niet alleen jij maar ook anderen de airbike gaan gebruiken, dan is het handig wanneer hij op zeer diverse wijzes verstelbaar is.

Geluid(soverlast)

De Airbikes die op de markt zijn, zijn van zeer goede kwaliteit maar maken nog wel vaak een hoop herrie. Dit is vooral het geval bij het gebruik van een ketting, dit geeft een luid ratelend lawaai.

Onderhoud

Sommige Airbikes zijn intensiever qua onderhoud dan anderen. Bij de aanschaf staat dit vaak vermeld en vraag er anders naar. Elke maand de ketting weer in de olie zetten heb je geen zin in.

Weerstandsysteem

Het unieke aan een Airbike is het gebruik van luchtweerstandsysteem. Dit zorgt ervoor dat hij zich automatisch aanpast aan jouw maximum, je bent dus nooit ‘uitgespeeld’.

Het is van belang dat je er op let hoe de lucht weer wordt uitgeblazen, soms is dit zo vormgegeven dat het een automatische ventilator vormt. Voor de zweters onder ons ideaal, anderen vinden het maar irritant.

Trainingscomputer

De Airbike is voorzien van een computer met display. Hierop kun je je eigen training creëren maar ook een voorgeprogrammeerd programma kiezen.

Ook al je data zoals de tijd, verbrande calorieën en prestatie worden gemonitord. Soms is het mogelijk om de data te delen met je smartwatch of hartslagmeter, super handig om je progressie bij te houden. Hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan.

Gewicht

Een airbike is meestal geschikt voor personen tot 150 kilo. Daarnaast weegt een Airbike zelf het nodige, dit varieert zo tussen de 40 en 80 kilo. Dat hij zo zwaar is komt door de enorme krachten die erop rusten. Houd hier rekening mee bij de aanschaf, wellicht heb je hulp nodig bij plaatsen.

Sommige exemplaren zijn voorzien van een wieltje zodat het verplaatsen een stuk makkelijker gaat. Onze ervaring is dat het dan nog steeds een heel karwei is. Idealiter krijgt hij dus een vaste plaats op zolder, in je garage of in de gym.

Tot slot: wel of geen airbike kopen?

Tot Slot

De ambitie om je conditie, of die van je klanten, naar een hoger level te tillen? Maar geen zin in marathonachtige toestanden? Dan is de Airbike een goede investering.

Door het gebruik van het luchtweerstandssysteem zijn de mogelijkheden grenzeloos. Zeker wanneer je dit combineert met een uitgebreid besturingssysteem die vele HIIT workouts aanbiedt.

De kosten is wel iets waar je wellicht even over moet nadenken. Houd daarnaast rekening met de ruimte én het geluid wat de Airbike inneemt.

Een goede conditie is fijn, maar klagende buren wegen hier wellicht nét niet tegenop.

Bekijk hier de top 5 airbikes van februari 2024

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)