Beste elektrische step met zadel

In het buitenland zagen we de elektrische step met zadel al veelvuldig voorbij racen, maar sinds kort worden ze in Nederland ook steeds meer verkocht én zijn er steeds meer versies waarmee je de openbare weg op mag. En dat is ook niet zo gek, want het is een ontzettend leuk en handig vervoersmiddel voor jong en oud.

Bij veel kinderen staat het hoog op het verlanglijstje, iets wat wij goed begrijpen. Welke elektrische step met zadel de beste koop van dit moment is?

Beste optie voor kinderen

blumill elektrische step

1. BluMill Elektrische Step

 • Max snelheid 12 km/uur
 • Eenvoudig in te klappen

Grootste bereik en snelheid

kugookirin m4 pro elektrische step

2. KugooKirin M4 Pro

 • Max snelheid 45 km/uur
 • Veilig door een drievoudig remsysteem

Meest veilige optie

razor step e300s electric step

3. Razor Step E300s Electric

 • Max snelheid 24 km/uur
 • Stabiele vormgeving inclusief standaard

Beste elektrische step met zadel overzicht

BluMill Elektrische Step

blumill elektrische step
1
 • Max snelheid 12 km/uur
 • Eenvoudig in te klappen

KugooKirin M4 Pro

kugookirin m4 pro elektrische step
2
 • Max snelheid 45 km/uur
 • Veilig door een drievoudig remsysteem

Razor Step E300s Electric

razor step e300s electric step
3
 • Max snelheid 24 km/uur
 • Stabiele vormgeving inclusief standaard

Razor PowerCore E100S Elektrische step

Razor Powercore Elektrische step met zadel
4
 • Max snelheid: 17 km/uur
 • Kan lekker snel
Beste optie voor kinderen

1. BluMill Elektrische Step

blumill elektrische step

Waarom wel kopen:

 • Max snelheid 12 km/uur
 • Eenvoudig in te klappen
 • Duurzaam door de energiebesparende accu
 • Veilig door de antislip banden

Waarom niet kopen:

 • Zadel kan wiebelen
 • Plastic onderdelen zijn vatbaar voor ongevallen

De BluMill Elektrische Step staat garant voor urenlang speelplezier voor jong en oud. Want ook voor volwassenen is deze E-step geschikt, mits je niet meer dan 70 kilogram weegt. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder is het een fijn vervoersmiddel op eigen terrein.

De step is voorzien van een krachtige accu waarmee je wel 15 kilometer lang achterelkaar kunt rijden op een tempo van 12 kilometer per uur. De accu is eenvoudig op te laden met de bijgeleverde adapter en is daarmee duurzaam vervoersmiddel.

Het zadel zorgt ervoor dat er geen vermoeide benen ontstaan en de antislip bij de voeten en op de banden zorgt ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Heb je vakantieplannen?

Ook dan raden wij deze step aan. Doordat het inklapbaar is neem je hem eenvoudig mee in de kofferbak.

Wij adviseren deze goede elektrische step voor kinderen, en volwassenen tot 70 kilogram.

Grootste bereik en snelheid

2. KugooKirin M4 Pro

kugookirin m4 pro elektrische step

Waarom wel kopen:

 • Max snelheid 45 km/uur
 • Veilig door een drievoudig remsysteem
 • Voorzien van extra schokabsorptie daardoor geschikt voor alle ondergronden
 • Grote actieradius
 • Belastbaar tot 150 kilo

Waarom niet kopen:

 • Mag niet op openbare weg in Nederland

Werk je op een groot terrein en ben je er klaar mee om van hot naar her te rennen en altijd te laat te komen? Dan is de aanschaf van de KugooKirin Elektrische step met zadel aan te raden.

Deze elektrische step voor volwassenen is een step met een bereik van maar liefst 65 kilometer, inclusief drie verschillende versnellingen met een snelheid tot 45 kilometer per uur! We hebben dit getest, en de elektrische step haalt deze snelheid écht.

De step is inklapbaar dus kan aan het einde van de werkdag eenvoudig mee in de auto, dit vonden we erg gemakkelijk gaan. De 10 inch banden inclusief antislip zorgen ervoor dat je ook bij een glibberig wegdek van A naar B komt.

Zelfs in het donker ben je op deze elektrische step veilig bezig. De LED-lampjes aan de voor- en achterkant zorgen ervoor dat jij niet onopgemerkt blijft. We voelden ons daarom erg veilig toen we deze step in het donker gebruikten.

Wij raden deze step aan als je een snelle step wilt gebruiken op je eigen (bedrijfs)terrein. Deze step is (nog) niet legaal te gebruiken op de openbare weg in Nederland, wanneer je dit wilt moet je nog even verder kijken.

Meest veilige optie

3. Razor Step E300s Electric

razor step e300s electric step

Waarom wel kopen:

 • Max snelheid 24 km/uur
 • Stabiele vormgeving inclusief standaard
 • Mooie vormgeving

Waarom niet kopen:

 • Maakt soms veel geluid
 • Zadel is vrij hard

Beviel de Razor Step goed maar de E100 ontgroeid? Dan is er een oplossing in de vorm van de E300s Electric step. Deze step heeft een groter dek, frame en banden dan de E100 en heeft een maximale snelheid tot 24 km per uur.

40 minuten lang kun je deze step achterelkaar gebruiken en met de brede luchtbanden lig je goed en veilig op het wegdek. Je kan de step zowel staand als zittend gebruiken doordat de comfortabele zitting snel te verwijderen is.

De step is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar oud die niet meer dan 100 kilo weegt, wij raden deze dus aan voor deze doelgroep. Een mooi vervolg op de andere Razor Step en fijn vervoermiddel.

Geschikt tot ongeveer 13 jaar

4. Razor PowerCore E100S Elektrische step

Razor Powercore Elektrische step met zadel

Waarom wel kopen:

 • Max snelheid: 17 km/uur
 • Kan lekker snel
 • Mooi design
 • Goede prijs/kwaliteit

Waarom niet kopen:

 • Kan helling op soms niet goed meekomen
 • Motor maakt soms wat veel lawaai

De Razor Power Core E100S is veilig én tof speelgoed voor ieder kind tot ongeveer 13 jaar. Met een maximale belastbaarheid van 54 kilogram is het voor zowel jongens als meisjes een ontzettend leuke tool om mee buiten te spelen.

De maximale snelheid van 17 kilometer per uur is veilig voor deze leeftijd, want is overeenkomstig met de snelheid van de gemiddelde fiets. Dus zelfstandig op pad naar school of vriendje of vriendinnetje? Met de elektrische step inclusief zadel is het gewoon veilig mogelijk.

De zwart met rode vormgeving maken dat de step een stoere uitstraling heeft en voor iedereen geschikt is. Wij raden deze step met zadel daarom aan, aan iets oudere kinderen die je zelfstandig de deur uit kan laten gaan.

Waar moet je op letten als je elektrische step met zadel wilt aanschaffen?

Een elektrische step met zadel aanschaffen wordt steeds populairder onder jong en oud. Dit is zeer begrijpelijk, want het is een veilig en handig vervoersmiddel.

Door zijn wendbaarheid en mogelijkheid om in te klappen is het gebruiksvriendelijker dan ieder ander vervoersmiddel. Het is goed om bij de aanschaf op een aantal zaken te letten.

electrische step

Doelgroep

De e-step is populair onder jong en oud. Het is dan ook de eerste stap om te kijken wie de e-step gaat gebruiken. Ga jij er als volwassene de weg mee op of is het een cadeau voor je kind? Bij een elektrische step met zadel voor kinderen is het vaak een hele andere categorie e-steps die (nog) niet de openbare weg op mag.

Bij elektrische steps voor volwassenen is dit anders, en bij deze steps is ook de maximale snelheid vaak een stuk hoger. Kortom, de eerste stap om de juiste step te kiezen is om te beslissen; wie gaat het gebruiken?

Actieradius

Wanneer je weet wie er op de step op pad gaat, is het de vraag hoever je er in één keer mee wilt kunnen rijden.

Wanneer je het voor woon/werkverkeer wilt gaan gebruiken is het natuurlijk wel fijn dat je ook daadwerkelijk op je werk aankomt. De actieradius verschilt zeer per e-step met zadel. Dit is ook terug te zien in de prijs.

Zorg er in ieder geval voor dat je je bestemming haalt en houd er daarnaast rekening mee dat de actieradius door de jaren heen, zeker bij intensief gebruik, wat zal dalen.

Maximale belasting

Hoever je kunt rijden en hoe snel je gaat komt niet alleen door de maximale snelheid van de step, maar ook hoe zwaar deze belast is.

Daarom wordt er bij een elektrische step met zadel ook altijd een maximale belastbaarheid meegegeven.

Ga hier niet overheen qua gewicht, dit zal de step niet ten goede komen. Ga liever aan de ruime kant zitten.

Dus weeg je meer dan 100 kilo? Dan is een maximale belastbaarheid van 125 kilo aan te raden.

Maximale snelheid

De actieradius van een elektrische step is belangrijk, maar het is minstens zo belangrijk hoe snel een step gaat. Als een step heel lang kan rijden maar niet snel gaat, is het nog geen effectief vervoersmiddel.

Let er wel op dat een elektrische goedgekeurde e-step voor de weg niet sneller mag gaan dan 25 kilometer per uur.

Voor kinderen is dit vaak (veel) te snel, ga dan voor een maximale snelheid van 16/17 kilometer per uur.

Extra opties

Elektrische steps zijn er in zeer uiteenlopende prijscategorieën. De basis van veel steps is hetzelfde, maar het verschil zit ‘m in de extra’s. Denk aan ledverlichting om ook ’s avonds veilig op pad te kunnen, de kwaliteit van het zadel en de mogelijkheid om de step in te klappen.

Vooral die laatste mogelijkheid is aan te raden wanneer je de step mee wilt nemen op reis. Zelfs op vliegvelden zien wij mensen al voorbij zoeven op een elektrische step.

Ook zit er verschil in de kwaliteit van banden en de mogelijkheden om hem te verstellen.

Ben je zeer lang of juist aan de kleine kant?

Dan is het goed om te kijken bij de reviews (en bij de afmetingen uiteraard) hoe deze step uitvalt voor iemand met jouw lengte.

Ook de soorten remmen maken verschil qua kwaliteit; een handrem en voetrem hebben beide een andere uitwerking. Kortom, let goed op de verschillen onderling!

Electrische step

Materiaal

Elektrische steps met zadel zijn er in verschillende materialen, vaak zijn de wat zwaardere materialen ook de duurdere opties.

Voor kindersteps wordt vaak kunststof gecombineerd met staal. Het leuke aan kunststof is dat ze in allerlei vrolijke kleuren steps kunnen produceren.

Ook is het geen zwaar product wat het voor kinderen makkelijk maakt de step te gebruiken. Voor volwassen steps is aluminium een veelgebruikt materiaal. Het is stevig en kan een zwaarder gewicht aan.

Budget

E-steps zijn er in diverse prijsklassen, van vrij goedkoop tot prijzig. Logischerwijs zijn de steps voor kinderen vrij voordelig en de prijzen voor elektrische steps voor volwassenen wat aan de hogere kant. De prijs hangt vaak samen met de kracht van de motor en de actieradius.

Hoe sneller, hoe verder is vaak het uitgangspunt. Koop de step die past bij jouw budget, maar ga zeker niet altijd voor de goedkoopste variant.

Veel gestelde vragen

Is een elektrische step met zadel illegaal?

Een elektrische step met zadel is niet illegaal. Het verschilt wel per step of je ermee de openbare weg op mag of niet. De overheid heeft hier regels voor opgesteld. Let er goed op dat de regels in Nederland verschillen ten opzichte van de regels in België.

De uitgangspunten in Nederland zijn:

 • Je bent 16 jaar of ouder;
 • Je heeft geen rijbewijs nodig;
 • Je hoeft geen kenteken aan te vragen (in België wel);
 • Je hoeft geen helm op;
 • Je moet de e-step verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  (Je plakt de sticker van de verzekeraar op de e-step);
 • Je moet op het (brom)fietspad rijden
  (Als er geen bromfietspad is dan moet je op de autoweg rijden);
 • Je moet zo veel mogelijk rechts rijden;
 • Je mag niet op de stoep rijden.

Daarnaast moet het om een step gaan die door de overheid is goedgekeurd. Op de site van het RDW vind je hier aanvullende informatie over. Wanneer je elektrische step met zadel niet van de overheid de weg op mag, dan mag je hem natuurlijk altijd nog op privéterrein zoals een boerenerf gebruiken. Dit geldt ook voor elektrische steps met zadel voor kinderen.

Zijn er speciale voorwaarden aan een elektrische step?

Wanneer je met je elektrische step met zadel de weg op wilt, dan stelt de overheid een aantal vereisten aan de step. Welke dat zijn? De step heeft:

 • een stuur;
 • een verzekeringsplaatje of -sticker;
 • een voertuigidentificatienummer (VIN);
 • verlichting;
 • rode en witte/gele reflectoren.
Wat is de beste elektrische step met zadel?

Het is per persoon en situatie verschillend wat de beste elektrische step met zadel is. Is het voor gebruik op de weg, voor op eigen terrein of voor de kinderen? Het gaat echt om de persoonlijke situatie waar het gaat om de perfecte step. Zaken als snelheid en actieradius zijn hierbij van grote invloed. Lees ook goed de ervaringen van andere gebruikers.

Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step met zadel?

Zoals ook vermeld bij de vraag over illegaliteit is het bij een elektrische step met zadel geen vereiste dat je een rijbewijs hebt. Wel zijn er andere strikte regels aan het gebruik ervan op de openbare weg verbonden. Let hierop voordat je de straat op gaat en check de site van de overheid over dit onderwerp.

Kun je een boete krijgen als je een elektrische step met zadel gebruikt?

Wanneer je niet aan de regels voldoet zoals deze door de overheid zijn gesteld dan kun je een boete te krijgen. Twijfel je hierover? Neem dan contact op met de overheid en informeer naar de laatste stand van zaken hieromtrent.

Is een helm verplicht op een elektrische scooter met zadel?

Nee, een fietshelm is niet verplicht op een elektrische scooter met zadel. Het is echter wel aan te raden, ondanks dat het een relatief veilig vervoermiddel is. Je bent altijd afhankelijk van andere weggebruikers en een technisch mankement is nooit uit te sluiten.

Bij het gebruik van een elektrische step door kinderen is het ook zeker een must om een helm aan te schaffen, combineer dit direct met andere bescherming en je weet zeker dat je kind veilig van de elektrische step gebruik kan maken.

Electrische step

Conclusie: wel of geen elektrische step met zadel?

We kenden de elektrische step al vanuit het buitenland. Daar zijn zelfs concepten van deelsteps. Dit is nog niet in Nederland het geval, maar we zien het wel steeds vaker voorbij zoeven.

Een gewone elektrische step is al comfortabel en fijn, maar wanneer je deze combineert met een zadel heb je een win-win situatie. Een elektrische step met zadel is dan ook een perfect vervoersmiddel voor jong en oud.

Het vergt echter wel wat andere eigenschappen van een elektrische step met zadel wanneer het voor ouderen of voor jongeren is. Het verschilt erg qua snelheid en vormgeving voor wie het geschikt is.

Maar een elektrisch step met zadel aanschaffen? Voor iedereen een goed idee! Veel veilige kilometers gewenst!

BluMill Elektrische Step

blumill elektrische step
1
 • Max snelheid 12 km/uur
 • Eenvoudig in te klappen

KugooKirin M4 Pro

kugookirin m4 pro elektrische step
2
 • Max snelheid 45 km/uur
 • Veilig door een drievoudig remsysteem

Razor Step E300s Electric

razor step e300s electric step
3
 • Max snelheid 24 km/uur
 • Stabiele vormgeving inclusief standaard

Razor PowerCore E100S Elektrische step

Razor Powercore Elektrische step met zadel
4
 • Max snelheid: 17 km/uur
 • Kan lekker snel
Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)