Beste fietskar van 2024

Wat een gevoel van vrijheid is dat; De zon schijnt, allerlei lekkers in de tas en jij sportief op de fiets! Onderweg met de kinderen naar een heerlijke stranddag, picknick in het bos of de kinderboerderij.

Toch kan het een heel gedoe zijn, zeker wanneer je meerdere kinderen hebt. Eén voorop, één achterop en misschien al eentje zelf op de fiets. Geen aanrader wanneer je van plan was er een relaxte dag van te maken en ook nog eens gevaarlijk.

Hier biedt een fietskar uitkomst. Deze multifunctionele karren zijn ideaal, ook wanneer de kids eruit zijn gegroeid. De hond past er namelijk ook perfect in!

foto product voordelen
Thulde Coaster 2 XT Fietskar Premium Thumb

Thulde coaster 2 XT fietskar Premium

 • Eenvoudig aan de fiets te koppelen
 • Erg veilig in het donker, ook voor de kinderen
 • Strak vormgegeven
bekijk prijs
De Thule Coaster XT Fietskar Blauw Thumb

De Thule Coaster XT fietskar blauw

 • Mooie vormgeving, mooie kleur blauw
 • Eenvoudig om te bouwen van fiets- naar wandelkar
 • Veel opbergruimte (babyschelp past erin)
 • Veilige zitjes voor de kinderen
 • Laag zwaartepunt
bekijk prijs
VidaXL Fietskar 2 In 1 Rood Thumb

VidaXL Fietskar 2 in 1 rood

 • Prijs/kwaliteit in orde, uitgaande van de lage prijs
 • Handige vormgeving
 • Opvallende kleur
 • Stabiel ontwerp
bekijk prijs
X Tract Kinderfietskar Grijs Blauw TJ 2 Thumb X-tract Kinderfietskar - grijs/blauw - TJ-2
 • Mooie vormgeving
 • Prijs/kwaliteit verhouding in orde
 • Stabiel vormgegeven, zware kwaliteit
bekijk prijs

Dit zijn de top 5 beste fietskarren van 2024

Thulde coaster 2 XT fietskar Premium

Thulde Coaster 2 XT Fietskar Premium

De naam is een hele mond vol en dat maakt hij ook wel waar. Deze fietskar is echt een investering qua kwaliteit. Om te beginnen is hij eenvoudig inklapbaar, dat zorgt ervoor dat hij niet meteen veel ruimte inneemt in je garage of opslag.

De kar heeft twee zitplaatsen met verstelbare veiligheidsriempjes zodat de kinderen goed en veilig vervoerd kunnen worden. Wanneer je deze kinderzitjes eruit haalt, kun je er een Maxi-Cosi erin zetten voor de allerkleinsten. We hebben ook een interessant artikel geschreven over het vervoeren van een maxi-cosie op de fiets.

Bij de nieuwste versie wordt een extra lampje meegeleverd, zodat je altijd zichtbaar bent. Alsof dit nog niet genoeg is, is hij ook nog eens in een handomdraai om te toveren tot een wandelwagen. Twee vliegen in één klap dus. In totaal weegt hij 14 kilo (een acceptabel gewicht voor een fietskar) en heeft het een laag zwaartepunt zodat de kar niet snel omvalt. Kortom, hiermee kun je jaren vooruit.

Kies voor deze fietskar als je gaat voor de allerbeste kwaliteit gecombineerd met veiligheid en flexibiliteit.

Waarom wel kopen?
 • Eenvoudig aan de fiets te koppelen
 • Erg veilig in het donker, ook voor de kinderen
 • Strak vormgegeven
Waarom niet kopen?
 • Moet deels nog zelf gemonteerd worden
 • Kinderen kunnen bij het opbergvak, niet altijd heel praktisch

De Thule Coaster XT fietskar voor extra baggage

De Thule Coaster XT Fietskar Blauw

Het voordeel van een fietskar ten opzichte van een bakfiets is niet alleen dat hij veel goedkoper is, hij neemt ook veel minder ruimte in beslag én multifunctioneel is. Zo ook deze inklapbare 16 kilo wegende Thule Coaster XT.

Deze fietskar is eenvoudig om te bouwen naar een kinderwagen. Eigenlijk is bouwen al te veel gezegd, want je haalt het voorwiel er zelfs eenvoudig vanaf wanneer je halverwege besluit over te gaan tot de benenwagen. De kinderen kunnen gewoon blijven zitten in hun comfortabele stoeltjes met verstelbare riempjes en ook de rest van de bagage zit veilig opgeborgen.

Door de vormgeving is hier voldoende ruimte voor. Er wordt zelfs een lamp bijgeleverd die eenvoudig te bevestigen is, zodat jullie tot het donker wordt op het strand kunnen blijven.

Ga voor dit model als je een wat goedkopere fietskar wilt, maar die wel multifunctioneel is, mooi is vormgegeven én met een laag zwaartepunt.

Waarom wel kopen?
 • Mooie vormgeving, mooie kleur blauw
 • Eenvoudig om te bouwen van fiets- naar wandelkar
 • Veel extra baggageruimte (babyschelp past erin)
 • Veilige zitjes voor de kinderen
 • Laag zwaartepunt
Waarom niet kopen?
 • Montage lastig, gebruiksaanwijzing niet altijd duidelijk

VidaXL Fietskar 2 in 1 – extra baggageruimte

VidaXL Fietskar 2 In 1 Rood

Op zoek naar een fietskar en wandelwagen in één maar niet de hoofdprijs willen betalen? Dan is de VidaXL een goede optie. Je kunt in de kar eenvoudig en veilig twee kinderen vervoeren, mede dankzij het 5-punts veiligheidssysteem.

Door het doorzichtige plastic en gaas hebben je kinderen een mooi uitzicht maar eveneens bescherming tegen regen en zon.

Ook de boodschappen kunnen eenvoudig mee doordat de kar voorzien is van grote baggagevakken. Je kunt tot 40 kilogram meenemen!

Heb je fietstochten op de planning staan tijdens een vakantie? Doordat de kar inklapbaar is, kun je hem eenvoudig meenemen in de auto of aanhanger.

Op de veiligheid is extra goed gelet, door een speciaal systeem bij de wielen valt de kar niet om wanneer de fiets dit wel doet. Daarnaast wordt er een veiligheidsvlag meegeleverd en zorgt de felle rode kleur er eveneens voor dat hij zeer opvalt.

Qua kwaliteit is dit model iets minder dan de bovenstaande modellen, onderdelen gaan soms wat losser zitten en het inklappen vindt niet iedereen even makkelijk. Als de fiets omvalt blijft de kar wel rechtop staan, dus met het zwaartepunt zit het goed.

Kies voor deze fietskar als je er niet te veel aan uit wil geven, maar toch een stabiele fietskar wilt met veel baggage ruimte.

Bekijk Prijs

Waarom wel kopen?
 • Prijs/kwaliteit in orde, uitgaande van de lage prijs
 • Handige vormgeving
 • Opvallende kleur
 • Stabiel ontwerp
Waarom niet kopen?
 • Ombouw van fiets- naar wandelwagen is lastig
 • Inklappen is veel kracht voor nodig

X-tract fietskar TJ-2 – zeer goede kwaliteit

X Tract Kinderfietskar Grijs Blauw TJ 2

Ook deze kar is qua prijs/kwaliteit verhouding zeer goed in orde. De vormgeving zorgt ervoor dat hij veel uitzicht biedt aan je passagiers. Hij is wel aan de zware kant, maar dat zorgt er gelijk ook weer voor dat hij wat aan kan qua gewicht van de passagiers.

In totaal kan hij 60 kilo vervoeren, dus naast je kinderen kan er ook nog wel wat gewicht aan bagage mee. De fiets is voorzien van reflectoren en er wordt geen vlag meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat je zichtbaarheid goed op orde is. De blauw/grijze combi zorgt er dan wel weer voor dat de uitstraling bij vele fietsen past.

Hij is geschikt om aan te haken op vele soorten fietsen, van de tracking fiets tot de mountainbike. Neem wanneer je op pad gaat wel een fietspomp en plaksetje mee, want de banden willen nog wel eens lek gaan.

De fietskar is niet inklapbaar en heeft geen verstelbare riempjes, dat zijn concessies die je moet doen voor deze prijs. Daarentegen is het wel eenvoudig om te bouwen tot een buggy.

Kies voor deze fietskar als je op zoekt bent naar een goedkope fietskar die wel stabiel is met een laag zwaartepunt, en je genoeg ruimte in je garage hebt om hem neer te zetten.

Bekijk Prijs

Waarom wel kopen?
 • Mooie vormgeving
 • Prijs/kwaliteit verhouding in orde
 • Stabiel vormgegeven, zeer goede kwaliteit
Waarom niet kopen?
 • Banden rijden wat sneller lek dan andere modellen
 • Aan de zware kant in totaal, wat fietsen ook zwaarder maakt

Waar moet je op letten?

Let Op

Lekker toeren met een fietskar, echt genieten én enorm praktisch. Het voordeel van een fietskar op een gewoon kinderzitje is de mogelijkheid om kinderen al op zeer jonge leeftijd mee op pad te nemen. Naast dat de fietskarren meestal uitgevoerd zijn met één of twee zitjes zijn er ook mogelijkheden om nóg eerder je kind mee te nemen:

Maxi-Cosi

Bij de meeste fietskarren bestaat de mogelijkheid om een zitje weg te halen en hier de Maxi-Cosi te plaatsen.

Sommige systemen zijn er zelfs zo op gebouwd dat ze naadloos op elkaar aansluiten. Je kind kan dus veilig en vertrouwd in zijn Maxi-Cosi blijven zitten en jij kan lekker op pad. Bekijk ook de Maxi-cosi houders voor op de fiets.

De lengte van mijn kind is:

Babyschaal

Baby Weegschaal

Van plan om echt veel te gaan toeren? Dan is de babyschaal wat jij nodig hebt. Deze is speciaal gemaakt voor fietskarren en sluit dus naadloos aan.

Via het op maat gemaakt kliksysteem bevestig je hem stevig op de plek van de bestaande zitjes. Het kost even iets extra, maar is ook meteen heel veilig.

Bekijk alle babyschalen

Autostoeltje

Ook de vertrouwde autostoeltjes bieden soms uitkomst. Het ligt er wel aan welk type je hebt. De één is geschikter dan de ander, maar een optie is het zeker.

Bekijk alle autostoeltjes

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Inklapbaar

Wat ben je van plan met de fietskar? Af en toe een ritje op een zomerse dag naar het strand of echt op vakantie hele trektochten maken?

In het laatste geval is het handig wanneer hij dan inklapbaar is. Eenvoudig in de dakkoffer of aanhangwagen mee te nemen.

Aantal personen

Aantal Personen

De meeste fietskarren zijn geschikt voor twee kinderen, maar soms ook maar voor één. Meer ga je er niet in kwijt kunnen, ook omdat een fietskar eigenlijk niet breder dan één meter mag zijn.

Heb je er toch echt drie? Dan raden wij aan om voor een elektrische bakfiets te gaan.

Hoe ga je de kar gebruiken?

Voor af en toe een ritje is een goedkopere en eenvoudigere kar prima. Maar wanneer je fietsvakanties op de planning hebt staan raden wij je aan om echt te investeren in kwaliteit.

De kar krijgt heel wat te verduren. Door het gewicht en hobbelige wegen wil je niet dat hij al snel aftakelt. Ook biedt een duurdere kar vaak meer comfort aan je kind. Minstens zo belangrijk wanneer hij daar uren gaat vertoeven.

Gewicht

Bij het gewicht spelen twee zaken een rol, zowel het gewicht van je kinderen als die van de kar. Een lichtgewicht is echt fijner wanneer je lange tochten gaat maken.

Deze zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en zorgen voor minder weerstand. Bij de aankoop staat altijd een maximum aan gewicht aangegeven voor de belasting, vergeet hierbij niet eventueel bagage ook mee te nemen.

Laag zwaartepunt

Bij een laag zwaartepunt is de wegligging beter. Dit schept namelijk stabiliteit. Ook is het aerodynamische waardoor je minder wind vangt. Denk wel hierbij om hobbels en bobbels, wanneer je hier te snel overheen gaat kan dit schade voor de kar opleveren.

Verstelbare riempjes

Verstelbare Bandjes

De kids groeien, dus zorg dat de kar meegroeit. Door verstelbare riempjes zorg je ervoor dat de kinderen lange tijd vervoert kunnen worden in de fietskar. En dan zitten ze natuurlijk veilig vast, het allerbelangrijkste.

Multifunctioneel zoals extra baggage ruimte

Even uit gefietst? De meeste fietskarren zijn tegenwoordig eenvoudig om te bouwen naar wandelwagens. Om die reden is een fietskar helemaal een goede investering.

De grote banden zorgen ervoor dat hij ook over ruwer terrein prima als wandelwagen gebruikt kan worden. Denk hierbij aan het strand of bos.

Waarom een fietskar aanschaffen?

Als je alles in dit artikel opsomt én je houdt van een frisse neus halen dan snap je inmiddels wel waarom een fietskar handig is. Op avontuur met je kind, halverwege boodschappen halen of met je hond even naar het strand.

Met een fietskar is het allemaal mogelijk, laad maar in.

Natuurlijk zijn er meerdere opties zoals fietszitjes of een bakfiets. Maar die zijn óf onhandiger of minder veilig.

Een bakfiets is daarnaast duurder en minder praktisch. Niet opvouwbaar of aan te sluiten op je eigen fiets. Een fietskar biedt uitkomst om je kind én bagage veilig, droog en beschermd te vervoeren.

Conclusie: Wel of geen fietskar?

Conclusie

Kortom, wij zijn fan van de fietskar. In eerste instantie zul je hem aanschaffen voor het vervoeren van kinderen, maar eenmaal uitgevonden hoe handig hij is dan wordt hij vaker aangehaakt.

Voor het vervoeren van veel bagage tot huisdieren, van alles zien we voorbijkomen.

Ook is de fietskar ideaal om mee te nemen op fietsvakantie. Niet meer al die tasjes aan je stuur en wiel, je bagage komt gewoon droog over in de kar.

En last but not least; Het biedt de echte sportieveling meteen een extra uitdaging, want een beetje extra belasting is het wel!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)