Top 5 Beste GPS tracker 2024

In ons land rijden heel wat fietsen rond, het is dan misschien ook wel het object wat het meest gestolen wordt. Een nieuwe fiets is echter behoorlijk prijzig, zeker wanneer je zo’n mooie elektrische hebt! Maar ook voor dit probleem is tegenwoordig een technische oplossing, namelijk die van een GPS tracker. Welke het beste in zijn soort is hierbij?

Het meest onzichtbaar

invoxia fiets gps tracke

1. Invoxia Fiets GPS Tracker

 • Mooi verhullend uiterlijk
 • Lange batterijduur

Voor de Apple fanaat

apple airtag

2. Apple AirTag

 • Multi inzetbaar
 • Inclusief geluidsoptie

Meest voordelig

bluetooth sleutelhanger gps tracker

3. Bluetooth sleutelhanger GPS Tracker

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Werkt snel, dus fiets zo gevonden

Beste GPS tracker fiets overzicht

Invoxia Fiets GPS Tracker

invoxia fiets gps tracke
1
 • Mooi verhullend uiterlijk
 • Lange batterijduur

Apple AirTag

apple airtag
2
 • Multi inzetbaar
 • Inclusief geluidsoptie

Bluetooth sleutelhanger GPS Tracker

bluetooth sleutelhanger gps tracker
3
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Werkt snel, dus fiets zo gevonden

Tile Mate Bluetooth Tracker

tile mate bluetooth tracker
4
 • Mooi design
 • Voor Bluetooth trackers een ruim bereik
Het meest onzichtbaar

1. Invoxia Fiets GPS Tracker

invoxia fiets gps tracke

Waarom wel kopen:

 • Mooi verhullend uiterlijk
 • Lange batterijduur
 • Past op iedere fiets

Waarom niet kopen:

 • Kan soms vertraging op de tracering zitten
 • Soms wat een instabiele meting

Dieven gaan helaas ook met hun tijd mee, zij hebben tegenwoordig maar al te goed door wanneer een fiets voorzien is van een GPS tracker.

Maar wij zijn nog slimmer!

De nieuwste generatie GPS trackers heeft dankzij de nieuwste techniek niet het uiterlijk van een standaard tracker, maar wél de kwaliteiten.

Bij deze GPS tracker heb je geen simkaart nodig, heeft tot een maand lang batterijduur, een zeer fijne bijbehorende app en mogelijkheden tot het afgeven van een notificatie.

Het is waterdicht en reflecteert ook nog eens goed. Door dit verrassende uiterlijk vermoedt niemand dat jij een tracker op je fiets hebt.

Wij raden deze aan voor de stadsfiets waar je dol op bent, en die je nooit weer kwijt wilt.

Voor de Apple fanaat

2. Apple AirTag

apple airtag

Waarom wel kopen:

 • Multi inzetbaar
 • Inclusief geluidsoptie
 • Werkt zeer nauwkeurig met iPhone

Waarom niet kopen:

 • Werkt niet met Android
 • Niet speciaal voor fiets (dus geen ophangsysteem)

Een AirTag is niet alleen geschikt voor je fiets, maar voor alles wat je dierbaar is en wat je niet kwijt wilt raken. Tot je huisdier aan toe!

Een AirTag op je fiets bevestigen is dan ook goed te doen door middel van het plaatsen van de AirTag onder je zadel of op een andere verborgen plek.

De kleine, dunne munt is zeer bescheiden qua omvang waardoor een dief goed moet zoeken om het te vinden.

Wanneer je vermoedt dat je fiets niet gestolen is -maar dat je ‘m gewoon even kwijt bent-, speel dan een geluid af om je AirTag te vinden en je kunt weer rustig naar huis.

De AirTag is op je iPhone onderdeel van het ‘Zoek mijn’-netwerk en daardoor zeer nauwkeurig qua locatie aanduiding.

Het voordeel van een AirTag is dus ook dat het voor diverse producten te gebruiken is, van je handtas tot je sleutels. Een investering die altijd weer goed uitkomt.

Dus ben jij een Apple fanaat?

Dan is dit een musthave om in huis te hebben. Realiseer je wel dat je wel ongeveer moet weten waar je product is, 10 meter is de afstand waarop het te vinden is.

Meest voordelig

3. Bluetooth sleutelhanger GPS Tracker

bluetooth sleutelhanger gps tracker

Waarom wel kopen:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Werkt snel, dus fiets zo gevonden
 • Handig om ergens aan te hangen

Waarom niet kopen:

 • Niet geschikt voor grote afstand
 • Mobiele zichtbaarheid soms wat lastig

Ben jij zo iemand die altijd vergeet waar zijn of haar fiets geparkeerd stond?

Dan is het tijd om een Bluetooth sleutelhanger aan je fiets te hangen! Hiermee vind je altijd wel weer je fiets terug na een avondje uit. Ook bij een station wat overvol staat met fietsen kun jij je eigen tweewieler terugvinden.

De Bluetooth sleutelhanger koppel je eenvoudig aan je telefoon en heeft een bereik van 25 meter. Dus niet alleen om je fiets terug te vinden, maar ook om aan je sleutelbos te bevestigen is een slimme keuze.

Voor diefstal is deze Bluetooth sleutelhanger minder geschikt om aan je fiets te bevestigen. Het is namelijk niet zoals de andere opties te vinden op zeer grote afstand, dit komt echter ook wel tot uiting in de prijs.

Deze GPS tracker raden wij aan wanneer je nooit ver uit de buurt bent van je fiets, maar hem nét niet kan vinden.

Groot bereik

4. Tile Mate Bluetooth Tracker

tile mate bluetooth tracker

Waarom wel kopen:

 • Mooi design
 • Voor Bluetooth trackers een ruim bereik
 • Goed formaat

Waarom niet kopen:

 • Soms wat instabiele meting
 • Kwaliteit niet altijd wat er verwacht wordt

Een Bluetooth tracker die voorzien is van een strak design en een bereik heeft van ongeveer 75 meter? Dan is de Tile Mate jouw maatje.

Deze sleutelhanger is eenvoudig aan je fietssleutel te bevestigen, dus nooit meer te laat doordat je deze niet kunt vinden wanneer je op pad wilt.

Maar ook voor mensen die hun fiets vaak op drukke plekken parkeren is deze keyfinder een aanrader. Je hoeft maar even een rondje over het stationsplein te doen en je hebt je fiets weer gevonden.

Daarmee is de Tile Mate een goede aankoop voor iedereen, zeker gezien de prijs is het nooit verkeerd om deze in huis te hebben.

Vergeten je kinderen altijd waar hun rugzak ligt? Dan hang je eenvoudig deze Bluetooth Traker eraan en je weet zeker dat ze op tijd op school zijn.

Dus of het nu gaat om het vinden van een (fiets)tas of om de fiets zelf; wij raden deze GPS tracker aan voor iedereen die wel eens een beetje vergeetachtig is.

Waar moet je op letten als je een GPS tracker wilt aanschaffen?

Een GPS tracker kan voor vele doeleinden nodig zijn. Wij als fietsfanaten gebruiken ‘m vaak voor twee zaken; om je fiets niet kwijt te raken, het weer op te sporen na diefstal, óf om je je fietssleutels snel weer te vinden.

Voor beide aangelegenheden zijn zeer veel soorten GPS trackers op de markt.

Ontdek waar je op moet letten om de perfecte optie voor jou uit te kiezen.

Tip: Beveilig je fiets met een fietsalarm!

Beste gps tracker

Bereik

Het is goed om vooraf te bedenken of je  een GPS tracker wilt aanschaffen. Zoals hierboven ook al geschetst onderscheiden zich de situaties van diefstal met die van eigen vergeetachtigheid. Wanneer je een GPS tracker tegen diefstal wilt, zul je er één moeten kiezen die op een ander systeem dan Bluetooth werkt.

Vaak is dit door middel van een separate simkaart of zoals bij de tracker van Invoxia van het speciale Sigtfox netwerk.

Daarmee is de afstand dat jij de tracker kunt volgen eindeloos. Daarmee kun je een fiets die snel naar het buitenland wordt geëxporteerd gewoon volgen.

Deze trackers zijn vaak wat duurder, maar zijn daarmee ook hun geld meer dan waard. Je hoeft er tenslotte maar één keer een diefstal mee op te lossen, en je geld is alweer terugverdiend.

Bluetooth

Een GPS tracker op basis van Bluetooth is een ander geval, deze hebben vaak een maximaal bereik van 75 meter.

Hiermee zijn deze trackers vooral ideaal voor mensen die rugzakken, fietsen of sleutels vaak kwijt zijn. Ze zijn goedkoper maar het bereik is dus ook kleiner.

Het ligt dus aan het beoogde doel welke GPS tracker voor jou geschikt is.

Plaatsing & zichtbaarheid

Waar het gaat om een tracker op je fiets dan is het aan te raden deze op een onzichtbare plek te plaatsen.

Wanneer je bijvoorbeeld een AirTag gebruikt, dan kun je dit kleine muntje al onder een zadel plakken of achter een lamp. Er zijn echter ook speciale trackers die vermomd zijn als een ander product zoals een reflector.

Hiermee heeft een dief dus niet in de gaten dat hij eigenlijk een fiets inclusief een tracker steelt. Want ook dieven zijn tegenwoordig steeds alerter op de aanwezigheid van dit soort producten.

Dus wanneer jij een tracker installeert ter voorkoming van diefstal; wees zorgvuldig en verstop hem goed of koop een GPS tracker in vermomde stijl. Een tracker kan natuurlijk een afschrikwekkende werking hebben, maar als ze weten waar het zit kunnen ze het er ook afhalen.

Prijs

GPS trackers zijn er in allerlei prijscategorieën, van heel goedkoop tot vrij prijzig. Het verschil in prijs is vaak terug te leiden naar het verschil in bereik. Een tracker op basis van Bluetooth die vanaf 10 meter te vinden is, is veel goedkoper dan een eindeloze GPS tracker.

Ook het verschil in nauwkeurigheid is iets wat terug te zien is in de prijs, evenals een merk. Trackers van Apple zijn duurder dan van een onbekend merk. Trackers worden soms in grotere hoeveelheden gekocht, het kopen van meerdere GPS trackers in één keer kan dan ook voordelig uitpakken.

Beste gps tracker

Veel gestelde vragen

Wat is de beste GPS tracker voor de fiets?

Het ligt aan het doel waarmee jij een tracker koopt wat de beste tracker is. Maar waar het gaat om een fiets, dan is het vaak dat een GPS tracker dient als antidiefstal middel. Een onzichtbare of liever nog, goed vermomde, tracker zijn dan aan te raden. Deze zijn vaak wat prijziger, maar de kosten van een nieuwe fiets zijn vele malen hoger.

Ook is het aan te raden om een tracker te kiezen die niet werkt op Bluetooth maar een ander systeem. Hiermee kent de bescherming van jouw fiets geen grenzen!

Hoe werkt een GPS tracker zonder simkaart?

Sommige GPS trackers hebben een simkaart maar andere werken op basis van Bluetooth. Ook zijn er nog andere opties die een eigen systeem hanteren. Deze worden geleverd met een app waar vaak een abonnement aan vast zit. Er zijn diverse manieren waarop de locatie dan wordt bepaald.

Zo kan het zijn dat bij stilstand de tracker elke 4 uur zijn positie doorgeeft, en wanneer de tracker in beweging komt deze elke 5 of 10 minuten zijn positie doorgeeft. Er wordt dan gebruikgemaakt van een eigen locatiebepalingssysteem, wat via de app op de telefoon gekoppeld is aan de tracker.

Wat kost een GPS tracker voor je fiets?

GPS trackers zijn in een vrij ruime prijscategorie verkrijgbaar, van heel goedkoop tot zeer prijzig. Eenvoudige GPS trackers die werken op basis van Bluetooth zijn al verkrijgbaar voor ongeveer 20-30 euro, maar dure trackers die geavanceerd werken en een grote afstand hanteren zijn soms wel 149 euro. Het ligt aan jouw doel en je te beschermen spullen wat past jouw situatie.

Wat is de beste GPS-tracker van dit moment?

Op dit moment is de Invoxia Fiets GPS Tracker de beste GPS tracker van dit moment. Dat komt doordat de tracker vermomt is als een fietsbel en de dief waarschijnlijk niet in de gaten heeft dat de fiets z’n locatie elke 5 minuten bij beweging doorgeeft. Meer weten? Bekijk de specificaties en reviews hier.

Conclusie: wel of geen GPS tracker voor je fiets?

Heb jij flink wat geld uitgegeven aan je fiets en parkeer je het regelmatig op plekken waar diefstal een risico is? Dan is het aan te raden om een GPS tracker aan te schaffen. De kosten die dit met zich meebrengen zullen opwegen tegen de kosten van diefstal.

Realiseer je altijd dat de prijs van een nieuwe fiets vrij hoog is, en dat fietsverzekeringen vaak niet veel meer uitkeren (meestal na 3 jaar) waar het gaat om de dagwaarde van een fiets. Sterker nog, sommige maatschappijen eisen zelfs een tracker op de fiets wanneer je bij hen een verzekering wilt afsluiten.

Kortom; zeker dure racefietsen, MTB’s en elektrische fietsen zijn een tracker waard. En ben je vergeetachtig? Vergeet dan ook niet direct een tracker voor je sleutelbos aan te schaffen!

Invoxia Fiets GPS Tracker

invoxia fiets gps tracke
1
 • Mooi verhullend uiterlijk
 • Lange batterijduur

Apple AirTag

apple airtag
2
 • Multi inzetbaar
 • Inclusief geluidsoptie

Bluetooth sleutelhanger GPS Tracker

bluetooth sleutelhanger gps tracker
3
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Werkt snel, dus fiets zo gevonden

Tile Mate Bluetooth Tracker

tile mate bluetooth tracker
4
 • Mooi design
 • Voor Bluetooth trackers een ruim bereik
Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)