Op zoek naar leesvoer over fietsen? Onze favoriete fietstijdschriften

Als je net zo’n grote fietsfanaat bent als wij, dan houd je je waarschijnlijk constant bezig met fietsen.

Altijd op de racefiets of mountainbike zitten kan helaas niet, maar gelukkig is lezen over andermans fietsavonturen ook hartstikke leuk.

Maar welke fietstijdschriften zijn er zoal en welke raden wij aan?

1. Bicycling Magazine

Een van ‘s werelds populairste fietstijdschriften is Bicycling Magazine. Dit is een gedrukt tijdschrift dat wordt uitgegeven door Bicycling.com en Bicycling.nl, platformen die met humor en diepgang schrijven “over de mooiste hobby ter wereld”.

In het magazine vind je tal van verhalen van vaste contributors zoals Rens Muller, Eric Corton, Sander Jansen, Peter Klooster, Diana Kuip, Edward Swier, Bram de Vrind en Laurens ten Dam over uiteenlopende onderwerpen.

Daarnaast staan er in het tijdschrift ook een aantal vertaalde artikelen van Amerikaanse collega’s.

Bicycling Magazine wordt zes keer per jaar uitgegeven. De magazines zijn los verkrijgbaar, zowel online als in de winkel, en kosten zo’n €7 per stuk. Ook kun je een abonnement afsluiten — dit is per magazine voordeliger. Zo betaal je (tijdelijk) voor 6 magazines €29,99, voor 9 magazines €39,99 en voor 12 exemplaren €49,99. Best een aardige deal!

Bekijk deal

2. Wieler Revue: dicht bij het peloton

Daar waar Bicycling Magazine zich bezighoudt met eigenzinnige verhalen en avonturen, focust Wieler Revue zich met name op de actualiteiten in de wereld van de wielrennerij.

Van interviews tot portretten en van nabeschouwing tot het bespreken van roddels, in Wieler Revue vind je het allemaal. Natuurlijk volgt het tijdschrift grote rondes op de voet en komen onze favoriete wielrenners regelmatig aan het woord.

Wieler Revue is het oudste wielertijdschrift van Nederland en misschien wel de leukste 😉

Wieler Revue geeft 10 edities per jaar uit. Deze zijn los verkrijgbaar maar je kunt ook een abonnement nemen. Een proefabonnement (3 nummers) kost 19,50, een half jaarabonnement kost €30,50 en voor een jaarabonnement leg je €51,50 neer.

Meer informatie

3. Mountain Bike Plus

Mountain Bike Plus is het populairste mountainbike magazine van Nederland. En niet zonder goede reden: dit is het magazine dat is gemaakt door en voor fanatieke mountainbikers.

In het tijdschrift vind je dan ook uiteenlopende artikelen, van reisverslagen tot productreviews en van tips en tricks tot actualiteiten.

Simpelweg een erg leuk magazine dat, naar onze mening, een absolute must is voor fervent mountainbikers.

De Mountain Bike Plus heeft 6 nummers per jaar. Deze kun je los kopen (€9,95 per editie) of je kunt een jaarabonnement afsluiten. In dat geval betaal je €59,70 (of soms minder in geval van een actie).

Meer informatie

4. Fiets Magazine

Draadloze fietscomputer wielrennen

Fiets Magazine is een al meer dan 40 jaar bestaand, toonaangevend fietstijdschrift. Het is een van de weinige tijdschriften die zich bezighoudt met zowel wielrennen als mountainbiken en is daarmee geschikt voor nagenoeg alle fietsliefhebbers.

De artikelen in het tijdschrift zijn zeer gevarieerd en elke editie heeft een ander thema, iets wat wij zelf erg waarderen.

Zo worden er allerlei fietsen en gadgets getest, o.a. door Leon van Bon, zijn er uitgebreide long reads over fietsbestemmingen en vind je in het magazine allerlei training-, voeding- en materiaaltips.

Fiets Magazine is een maandtijdschrift en heeft dus 12 nummers per jaar. De tijdschriften zijn los verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen voor een abonnement. Voor 6 nummers betaal je €25, voor 12 (één jaar) 64,99 en voor een tweejarig abonnement (24 nummer) betaal je €114,99.

Meer informatie

5. Procycling

Procycling is een internationaal toonaangevend wielersport magazine dat voor elke grote ronde een editie uitbrengt die in het teken staat van die ronde.

Zo lees je voorafgaand aan de Tour de France alles wat je moet weten over het parcours en de kanshebbers in het klassement.

Denk hierbij aan diepte interviews, verrassende reportages en gave fotografie. met de Procycling ben jij helemaal op de hoogte!

Procycling komt zes keer per jaar uit. Een jaarabonnement kost €31,99 (incl. officiële Tour de France gids), een tweejaarabonnement kost €59,99.

Meer informatie

6. Up/Down

Het Up/Down magazine is een tijdschrift dat wordt uitgegeven door de gelijknamige Up/Down mountainbike blog.

In het fietstijdschrift vind je het laatste nieuws op gebied van mountainbiken, tips & tricks en tal van informatieve artikelen en inspirerende verhalen. Daarnaast kun je voor nóg meer verdieping terecht op de online blog, waar je nog meer van hetzelfde tegenkomt.

Het Up/Down mountianbike tijdschrift komt 6 keer per jaar uit. Wil je een abonnement? Dan heb je twee keuzes: of je kiest voor een ‘print’ abonnement (€37,70) óf je kiest voor het goedkopere digitale abonnement (€24,99). De keuze is aan jou.

7. Bike Explorer

Bike Explorer is, zoals de naam suggereert, een fietstijdschrift voor de avontuurlijke fietser. In het magazine vind je veel inspiratie voor je volgende fietsvakantie en wordt veel aandacht besteed aan bijzonder routes in Europa en daarbuiten.

Hiermee is het tijdschrift helemaal leuk voor ervaren of aspirerende toerfietsers. Daarnaast staan in Bike Explorer reviews van nieuwe fietsen en accessoires en talloze prachtige foto’s.

Dit tijdschrift komt slechts 4 keer per jaar uit. Een jaarabonnement kost daarom maar €24,95 (plus twee eerder verschenen nummers) of €14,98.

Meer informatie

8. RIDE

En last but not least hebben we nog RIDE magazine, een fietstijdschrift van WielerFlits dat zich voornamelijk focust op “het plezier van wielrennen” en wilt inspireren, informeren en enthousiasmeren.

Daarom vind je in dit fietstijdschrift prachtige fotografie, uitleg over de techniek en het materiaal in de wielrennerij en andere interessante, diepgaande artikelen. RIDE is nog een jong tijdschrift maar kan, zo denken wij, nog wel eens een erg grote worden!

RIDE komt slechts vier keer paar jaar uit. Voor een jaarabonnement betaal je momenteel €40,-.

Meer informatie

In het kort: onze favoriete fietstijdschriften

Zo, jij hoeft je een tijdje niet meer te vervelen. Twijfel je nog over welk fietstijdschrift jij moet hebben? Koop dan eerst van alle magazines die je op het oog hebt een los nummer en kies op basis hiervan op welke je een abonnement neemt.

Mist er volgens jou een fietstijdschrift? Laat het ons weten in de comments!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]