Je fiets gemakkelijk opbergen met een fietsbeugel/wandbeugel

Niet altijd heb je genoeg ruimte om je fiets in de schuur op te bergen.

Een handige oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een fietsbeugel, ook wel een wandbeugel genoemd.

Deze zijn geschikt voor bijna alle fietsen en zijn erg gemakkelijk te gebruiken. Ideaal dus!

Na het lezen van het artikel weet je precies of een fietsbeugel de oplossing voor jou is en of jou fiets er op past.

foto product voordelen
BBB cycling btl 150 wallmount De BBB Cycling BTL-150 WallMount Deluxe Fietsbeugel
 • Ziet eruit conform verwachtingen
 • Handzaam in gebruik
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
bekijk prijs
Wheelylift fiets ophangsysteem Het Wheelylift fietsophangsysteem
 • Wijze van bevestigen
 • Handzaam in gebruik
 • Grote ruimte besparing
 • Ook geschikt voor meerdere fietsen naast elkaar
bekijk prijs
Stasdock happy black fiets ophangsysteem Het Stasdock happy black fiets ophangsysteem
 • Overzichtelijk door opbergmogelijkheden
 • Goede bescherming tegen krassen
 • Eenvoudig te installeren
 • Kleuren en vormgeving
bekijk prijs
Dresco muurbeugel Basic en budget muurbeugel van Dresco
 • Beugel is inklapbaar dankzij magnetisch systeem
 • Makkelijk te monteren
 • Handig opbergsysteem om ruimte vrij te maken
 • Universeel, past op (bijna) elke fiets
 • Ruimte besparend
bekijk prijs

Dit zijn de beste fietsbeugels van juni 2022

We hebben voor jou de beste fietsbeugels getest. Onze bevindingen vind je hieronder.

BBB Cycling BTL-150 WallMount Deluxe Fietsbeugel

BBB cycling btl 150 wallmount

De naam van de fietsbeugel is een hele mond vol, maar dit is eigenlijk een beetje verraderlijk. Het is namelijk een goede en stevige beugel, maar qua systeem is hij zeer overzichtelijk.

De beugel doet waar hij voor bedoeld is, je bevestigt hem met het meegeleverde systeem op de wand en vervolgens hang je je fiets eraan op. Dit wordt door de gebruikers ook als zeer prettig en overzichtelijk ervaren.

Fietsers die de fiets veelvuldig ophangen aan deze beugel vinden dat hij er inderdaad voor zorgt dat je ruimte bespaart, maar wel zonder dat je je fiets beschadigt met krassen. Er worden namelijk beschermende schuimkussens gebruikt die je fiets beschermen tegen krassen en ander leed.

Ben je trots op je fiets? Dat begrijpen wij, de beugel heeft een stijlvolle vormgeving dus is ook geschikt voor in je woon- of werkkamer. Dat laatste geven wij als tip voor die lange, saaie dagen op kantoor; kun je je de hele dag verheugen op het ritje ’s avonds.

Waarom kan de BBB Cycling door de beugel?

Of je nu een beugel zoekt om je vintage fiets stijlvol mee op te hangen in je woonkamer of juist een handzaam model om een paar keer per week te gebruiken, voor beide is deze beugel zeer geschikt.

Wanneer je hem niet gebruikt kun je hem inklappen, dus ook dan zit er niks in de weg. Kortom, een systeem waar goed over na is gedacht zonder veel fratsen.

Dit zie je ook terug in de prijs. Klanten zijn dan ook onverminderd positief over deze fietsbeugel. Kijk vooraf wel even goed naar de afmetingen van je stuur, wanneer dit heel breed is past de fiets er nét niet op.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Ziet eruit conform verwachtingen
 • Handzaam in gebruik
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • De draaiknop werkt niet altijd goed
 • De bescherming voor de fiets laat soms los

Het Wheelylift fietsophangsysteem

Wheelylift fiets ophangsysteem

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, met dit ophangsysteem lift je je fiets als het ware de lucht in. Klinkt misschien heftig en zwaar, maar schrik niet; Hiervoor hoef je niet meteen naar de gym te rennen om je biceps te trainen.

Het betreft namelijk een zeer innovatief systeem. Zodra je je voorwiel in het systeem klikt, wordt je fiets als het ware verticaal langs de muur gelift. Vervolgens klap je hem opzij en je zult zien; Een ruimtebesparing van wel 60 procent!

Filmpje plaatsen?

Waarom zit dit systeem bij ons in de lift?

Wellicht klinkt de uitleg nog wat ingewikkeld, maar geloof ons of liever nog; De ervaren gebruikers geven ook aan dat de installatie en het gebruik zeer eenvoudig zijn.

De beugel is niet alleen geschikt voor lichte wielrenfietsen, maar ook een mama- of stadsfiets hang je met weinig moeite aan de wand. De prijs is aan de relatief hoge kant maar realiseer je wel dat fietsen helaas nog steeds veelvuldig worden gestolen. Het argument dat dit komt doordat je fiets niet in de schuur past is met dit systeem echt verleden tijd.

Hij is wel van een andere prijscategorie dan de eenvoudigere opties, maar dat merk je ook zeker in het alledaagse gebruik aldus de ervaren fietsophanger.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Wijze van bevestigen
 • Handzaam in gebruik
 • Grote ruimte besparing
 • Ook geschikt voor meerdere fietsen naast elkaar
Nadelen
 • Iets duurder

Het Stasdock happy black fiets ophangsysteem

Stasdock happy black fiets ophangsysteem

Krijg jij regelmatig op je kop omdat al je fietsspullen overal laat rondslingeren? Dan hebben wij daar de perfecte oplossing voor. Het Stasdock ophangsysteem is namelijk niet alleen ideaal om je MTB of racefiets aan op te hangen, maar ook je accessoires zoals je helm en schoenen kun je erop kwijt.

Dus naast een ruimte besparing ook nog overzicht creëren, daar houden wij van. Het betreft een effectief en innovatief systeem, uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Ook bij deze optie hoef je niet bang te zijn voor krassen, het schuimrubber is over heel de stang geplaatst.

Waarom worden wij happy van de Stasdock?

Een rit beginnen met een natte fiets omdat deze buiten staat vindt niemand leuk. Toch betekent een MTB of racefiets vaak een extra fiets in de schuur en daar is niet altijd ruimte voor.

Dit los je met de strak vormgegeven Stasdock eenvoudig op. Ook bij deze beugel is de installatie niet ingewikkeld en ook in het gebruik wordt deze optie als eenvoudig ervaren.

De prijs kunnen we typeren als een middenklasser. Maar de optie om al je spullen op één plek te verzamelen, trekt ons én de gebruikers eenvoudig over de streep.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Overzichtelijk door opbergmogelijkheden
 • Goede bescherming tegen krassen
 • Eenvoudig te installeren
 • Kleuren en vormgeving
Nadelen
 • Bijgeleverde schroeven niet altijd goed
 • Prijs: wat aan de hoge kant

Basic en budget muurbeugel van Dresco

Dresco muurbeugel

Maximaal belastbaar gewicht: 15 kilo

Gelukkig zijn muurbeugels niet al te ingewikkeld. Als je gaat zoeken naar een geschikte muur/wand/fietsbeugel, dan zul je al snel uitkomen bij een simpel en functioneel model zoals deze van Dresco. Deze beugel zou een goede keuze kunnen zijn.

De beugel is precies wat je er van verwacht. Deze fietsbeugel van Dresco weegt slechts 865 gram, is strak vormgegeven en is zwart van kleur.

Bijna elke (herenfiets) is hier aan op te hangen. Het maximaal belastbare gewicht van deze wandbeugel is namelijk 15 kilo. Voor elektrische fietsen is deze beugel helaas niet geschikt. Voor de meeste mensen is dit echter geen probleem.

De wandbeugel is gemakkelijk te bevestigen. We willen wel even meegeven dat het raadzaam is om de schroeven van dresco te vervangen voor stevigere schroeven en pluggen.

Heb je de beugel even niet nodig? Dan kun je ‘m simpelweg opklappen dankzij het handige magnetische systeem.

Tot slot wilden we ook nog even de veelzijdigheid van deze beugel benoemen. Deze Dresco fietsbeugel kan namelijk niet alleen voor fietsen worden gebruikt, maar ook voor ski’s en snowboards.

Vooral in Nederland is deze muurbeugel geliefd. De beugel wordt door andere gebruikers omschreven als “handig”,”praktisch” en als een “top product”.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Beugel is inklapbaar dankzij magnetisch systeem
 • Makkelijk te monteren
 • Handig opbergsysteem om ruimte vrij te maken
 • Universeel, past op (bijna) elke fiets
 • Ruimte besparend
Nadelen
 • Hang de beugel een paar centimeter hoger ivm kleine doorbuiging
 • Gebruik eigen schroeven want de bijgeleverde schroeven zijn niet zo sterk

De voordelen van een fietsbeugel aan de muur

Fietsbeugel muur

Met de juiste fietsbeugel zorg je ervoor dat je ruimte overhoudt.

Een wand- of fietsbeugel maakt het ook erg gemakkelijk om de fiets te repareren. In plaats van je fiets optillen of op de kop zetten, kun je ‘m simpelweg ophangen.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen om een wandbeugel aan te schaffen.

Past mijn fiets?

Voordat je dit doet moet je jezelf wel een aantal vragen stellen.

De meest belangrijke hiervan is de volgende; “Past mijn fiets überhaupt wel op deze fietsbeugel en is mijn fiets hier tegen bestand?”

Wat ook belangrijk om te bedenken is dat in sommige gevallen een wandbeugel helemaal niet handig is. Dit is  het geval als je een erg zware fiets hebt, bijvoorbeeld een e-bike.

Deze wegen doorgaans wel 15 kilo en zijn dus erg lastig om op te tillen en op te hangen. Ook zijn wandbeugels vaak niet bestand tegen dit soort zware fietsen.

De meeste beugels maken gebruik van de horizontale stang van de fiets om deze op te hangen. Aangezien de meeste herenfietsen zo’n horizontale stang hebben zijn deze allen geschikt voor gebruik met een wandbeugel.

Hoe zit het dan met een damesfiets?

Damesfietsen zijn een ander verhaal. Waarom? Deze hebben vaak geen horizontale balk. Damesfietsen kunnen dus niet op dezelfde manier worden opgehangen. Voor een damesfiets moet er worden gekeken naar een ander soort steun of bevestiging.

Zo zijn er ook manieren om de fiets met kettingen aan het plafond te hangen of met het wiel aan de muur te bevestigen. Deze manieren zijn wél geschikt voor damesfietsen.

Racefiets? Let dan goed op!

Fietsbeugel racefiets

Heb je een gloednieuwe carbon racefiets? Let dan goed op dat de beugel het carbon frame niet beschadigd!

De meeste beugels zijn wel voorzien van extra zachte onderdelen die niet zorgen voor krassen, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Wat de opties zijn en waar je op moet letten

Muurbeugels zijn doorgaans erg simpele dingen. Toch is er wel degelijk verschil tussen deze beugels. De voornaamste zaken waar jij op moet letten zijn:

 • past mijn fiets op de beugel
 • maximaal belastbaar gewicht
 • opklapbaar of niet

Eerder hadden we het al over welke fietsen nu op welke beugels passen. Daarnaast moet je ook letten op het maximaal belastbare gewicht van de beugel.

Zo hebben sommige beugels een maximaal belastbaar gewicht van 10 kilo. Dit is meer dan genoeg voor normale stadsfietsen maar te weinig voor een elektrische fiets.

Voor sommige mensen is het ook fijn als de beugel opklapbaar is. Dan ligt de prijs van de fietsbeugel wel wat hoger.

Fietsbeugel bevestigen

Het idee van een fietsbeugel is dat je ‘m bevestigd aan de muur. Aangezien er een flink gewicht aan komt te hangen moet dit een stevige muur zijn, geen gipswandje of iets dergelijks.

Vaak worden bij de fietsbeugel schroeven meegeleverd. Zelf moet je wel zorgen voor de pluggen en natuurlijk de boor.

Let goed op bij het bevestigen van de beugel! Het is van essentieel belang dat deze echt stevig hangt. Anders kan het voorkomen dat, voor je het doorhebt, je fiets met beugel en al naar beneden stort. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Conclusie: wel of geen fietsbeugel?

Het kan een duur grapje worden, dat fietsen. Naast de fiets heb je speciale kleding, schoenen en andere accessoires nodig. En dan hebben we het nog niet eens over het lekrijden en de fietsenmaker gehad. Wij realiseren ons dat zeker, maar investeren in een goed opbergsysteem is naar onze mening echt een goede investering.

Je fiets niet onnodig in de regen laten staan zorgt ervoor dat hij soms wel jaren langer meegaat. Daarnaast verkleint het de kans op diefstal en laten we eerlijk zijn; Dat is pas een duur grapje! Dat je niet meteen voor de hoofdprijs hoeft te gaan, kun je lezen in onze reviews. Er zijn systemen voor elke portemonnee.

In industriële interieurs wordt een ophangsysteem zelfs als accessoires gebruikt om je (vintage) fiets te tonen. Ook is de kans op beschadiging veel kleiner wanneer je je fiets zorgvuldig opbergt, geen andere fietsen die er tegenaan schuren of vallen.

Kortom, staat jouw fiets nu op of ín de weg? Investeer dan in een solide fietsbeugel of opbergsysteem. En zoals wij al zeiden, de systemen zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat je geen krachtpatser hoeft te zijn om je fiets op te hangen. Dus dat rondje sportschool kun je overslaan en je kan gewoon lekker gaan fietsen. Iedereen blij!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]