Je fiets gemakkelijk opbergen met een fietsbeugel/wandbeugel

Niet altijd heb je genoeg ruimte om je fiets in de schuur op te bergen. Tegenwoordig is het overigens ook steeds normaler dat men überhaupt geen schuur heeft! Steeds meer mensen wonen in de stad of net daar buiten op een relatief klein woonoppervlak. Plek om je fiets neer te zetten is er dan niet of nauwelijks.

Een handige oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een fietsbeugel, ook wel een wandbeugel genoemd. Deze zijn geschikt voor bijna alle fietsen en zijn erg gemakkelijk te gebruiken. Ideaal dus!

Hieronder vertellen we kort wat meer over waarom een fietsbeugel zo handig is en wat voor fietsen er allemaal op passen. Tot slot lichten we één populaire wandbeugel uit. Na het lezen van het artikel weet je precies of een fietsbeugel de oplossing voor jou is en of jou fiets er op past.

Waarom je een fietsbeugel nodig zou hebben

Hierboven beschreven we een van de redenen die je wellicht kan hebben om een fietsbeugel te kopen, namelijk ruimte gebrek. Er zijn echter ook een aantal andere redenen. Zo kan het simpelweg zijn dat deze manier van opbergen jouw voorkeur heeft. Daarnaast maakt een wand- of fietsbeugel het ook erg gemakkelijk om de fiets te repareren. In plaats van je fiets optillen of op de kop zetten, kun je ‘m simpelweg ophangen.

Fietsbeugel muur

Er zijn dus meer dan genoeg redenen om een wandbeugel aan te schaffen. Voordat je dit doet moet je jezelf wel een aantal vragen stellen. De meest belangrijke hiervan is de volgende; “Past mijn fiets überhaupt wel op deze fietsbeugel en is mijn fiets hier tegen bestand?”

Wat ook belangrijk om te bedenken is dat in sommige gevallen een wandbeugel helemaal niet handig is. Dit is  het geval als je een erg zware fiets hebt, bijvoorbeeld een e-bike. Deze wegen doorgaans wel 15 kilo en zijn dus erg lastig om op te tillen en op te hangen. Ook zijn wandbeugels vaak niet bestand tegen dit soort zware fietsen.

Past mijn fiets?

Dit is de eerste en meest belangrijke vraag die jij je moet stellen als je aan het denken bent om een beugel aan te schaffen. De meeste beugels maken gebruik van de horizontale stang van de fiets om deze op te hangen. Aangezien de meeste herenfietsen zo’n horizontale stang hebben zijn deze allen geschikt voor gebruik met een wandbeugel.

Hoe zit het dan met een damesfiets?

Damesfietsen zijn een ander verhaal. Waarom? Deze hebben vaak geen horizontale balk. Damesfietsen kunnen dus niet op dezelfde manier worden opgehangen. Voor een damesfiets moet er worden gekeken naar een ander soort steun of bevestiging.

Zo zijn er ook manieren om de fiets met kettingen aan het plafond te hangen of met het wiel aan de muur te bevestigen. Deze manieren zijn wél geschikt voor damesfietsen.

Racefiets? Let dan goed op!

Fietsbeugel racefiets

Heb je een gloednieuwe carbon racefiets? Let dan goed op dat de beugel het carbon frame niet beschadigd! De meeste beugels zijn wel voorzien van extra zachte onderdelen die niet zorgen voor krassen, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Wat de opties zijn en waar je op moet letten

Muurbeugels zijn doorgaans erg simpele dingen. Toch is er wel degelijk verschil tussen deze beugels. De voornaamste zaken waar jij op moet letten zijn:

  • past mijn fiets op de beugel
  • maximaal belastbaar gewicht
  • opklapbaar of niet

Eerder hadden we het al over welke fietsen nu op welke beugels passen. Daarnaast moet je ook letten op het maximaal belastbare gewicht van de beugel. Zo hebben sommige beugels een maximaal belastbaar gewicht van 10 kilo. Dit is meer dan genoeg voor normale stadsfietsen maar te weinig voor een elektrische fiets.

Voor sommige mensen is het ook fijn als de beugel opklapbaar is. Dan ligt de prijs van de fietsbeugel wel wat hoger.

Fietsbeugel bevestigen

Het idee van een fietsbeugel is dat je ‘m bevestigd aan de muur. Aangezien er een flink gewicht aan komt te hangen moet dit een stevige muur zijn, geen gipswandje of iets dergelijks. Vaak worden bij de fietsbeugel schroeven meegeleverd. Zelf moet je wel zorgen voor de pluggen en natuurlijk de boor.

Let goed op bij het bevestigen van de beugel! Het is van essentieel belang dat deze echt stevig hangt. Anders kan het voorkomen dat, voor je het doorhebt, je fiets met beugel en al naar beneden stort. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

De beste keuze – de muurbeugel van Dresco

Dresco fietsbeugel

Gelukkig zijn muurbeugels niet al te ingewikkeld. Als je gaat zoeken naar een geschikte muur/wand/fietsbeugel, dan zul je al snel uitkomen bij een simpel en functioneel model zoals deze van Dresco. Deze beugel is zo goed als perfect!

De beugel is precies wat je er van verwacht. Deze fietsbeugel van Dresco weegt slechts 865 gram, is strak vormgegeven en is zwart van kleur. Haast elke (herenfiets) is hier aan op te hangen. Het maximaal belastbare gewicht van deze wandbeugel is namelijk 15 kilo. Voor elektrische fietsen is deze beugel helaas niet geschikt. Voor de meeste mensen is dit echter geen probleem.

De wandbeugel is gemakkelijk te bevestigen. Belangrijk om te vermelden is wel dat bij deze Dresco fietsbeugel geen bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd. Dit zul je dus zelf in huis moeten halen.

Heb je de beugel even niet nodig? Dan kun je ‘m simpelweg opklappen dankzij het handige magnetische systeem.

Tot slot wilden we ook nog even de veelzijdigheid van deze beugel benoemen. Deze Dresco fietsbeugel kan namelijk niet alleen voor fietsen worden gebruikt, maar ook voor ski’s en snowboards!

Vooral in Nederland is deze muurbeugel geliefd. De beugel wordt door andere gebruikers omschreven als “handig”,”praktisch” en als een “top product”. Als je op zoek bent naar een goede, degelijke fietsbeugel voor een schappelijke prijs, zoek dan niet verder.

Afsluiting

Nu je weet of een wandbeugel wat voor jou is en wat voor soort wandbeugel bij jouw fiets past hoef je nog maar één ding te doen: er eentje aanschaffen! Dit kun je gemakkelijk online doen. Wij hopen je hiermee in ieder geval geholpen te hebben.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)