5 redenen om te gaan fietsen tijdens de Corona epidemie

Door de razendsnelle verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) werken velen van ons vanuit huis en mijden we zoveel mogelijk sociale contacten. Dit betekent echter niet dat je per se hoeft te stoppen met het uitoefenen van je hobby: fietsen!

Ook als je een andere sport niet meer kunt uitoefenen is fietsen een goede en leuke optie. Daarom vind je hieronder 5 redenen om te gaan fietsen tijdens de Corona-epidemie.

Woord vooraf:

Op de fiets stappen en een rustig rondje maken kan nog steeds, maar houd met de volgende punten rekening.

1) Fiets in je eentje: zo voorkom je dat het virus zich mogelijk verspreid.

2) Zorg er daarnaast voor dat je rustig en voorzichtig fietst. Krijg je een ongeval, dan worden de al hardwerkende zorgmedewerkers nóg zwaarder belast. Om dit sowieso te voorkomen, moet je rustig fietsen zonder risico’s te nemen.

3) Tot slot drukken we jullie op het hart om te allen tijde naar de adviezen van de overheid en het RIVM te luisteren. Laten zij weten dat je niet naar buiten moet gaan om te sporten, dan moet je dit advies opvolgen.

Waarom gaan fietsen tijdens de Corona-epidemie?

Fietsen tijdens corona

Sporten is goed voor je immuunsysteem en gezondheid. Er zijn zelfs theorieën die beweren dat meer lichaamsbeweging zorgt dat je immuunsysteem beter bestand is tegen virussen. Ook zorgt sporten ervoor dat er immuunsysteem stimulerende hormonen en stofjes door je lichaam heen worden gepompt (zie bron).

Ook zijn de virus-bestrijdende cellen van je lichaam actiever als gevolg van meer lichaamsbeweging (zie bron).

Kortom, meer sporten kan zeker geen kwaad. Ben je fietsfanaat, dan is de keuze snel gemaakt: dan stap je op de (race)fiets of mountainbike!

1: Blijven bewegen is belangrijk

We gaan, op advies van medische experts, een stuk minder de deur uit met z’n allen. Werken doen we vanuit huis en we beperken onze sociale contacten tot een minimum. Hierdoor lopen we een hoop beweging mis! Door een paar keer per week op de fiets, fietstrainer of hometrainer te stappen blijf je actief.

2: Fietsen werkt goed tegen de (Corona) stress

Stortvloed corona nieuws

Het zijn onzekere en stressvolle tijden. Niet alleen op gebied van gezondheid, maar ook op sociaal en economisch gebied. Je bent niet de enige die hier last van heeft en hier mee zit. Even aan niks denken door op de fietstrainer, racefiets, mountainbike of zelfs je stadsfiets te stappen is ook fijn en werkt erg effectief tegen de stress. Je voelt je gewoon een stuk beter nadat je gesport hebt!

3: Fietsen is heerlijk tijdverdrijf

Fietsen in de natuur

Je zit al een paar dagen thuis en begint je stierlijk te vervelen. Ga lekker fietsen! Fietsen is een hartstikke leuke manier om je tijd te spenderen. Een effectief middel tegen de verveling dus.

4: Fit blijven voor andere sporten

Fietsen in de stad

Het Coronavirus betekent niet dat je niet aan je fiets- of andere sportdoelen kunt werken. Ook als je door de sluiting van sportclubs je normale sport niet meer kunt uitoefenen, kun je fit blijven door op de fiets te stappen. Heb je geen racefiets of mountainbike, vrees dan niet.

Ook op je “normale” stadsfiets kun je prima een rondje fietsen, mits deze van redelijke kwaliteit is.

Ga je liever niet naar buiten? Fietstrainer of hometrainer bieden de oplossing

Hometrainer fietsen

Ga je liever niet naar buiten? Dan kun je altijd nog gebruik maken van een fietstrainer of hometrainer. Met mazzel heb je deze al in huis en kun je hier direct gebruik van maken. Heb je dit niet, dan kun je proberen er eentje online te bestellen. Deze fysiek in de winkel kopen raden wij, in verband met mogelijke verspreiding van het virus, af.

Hoe pak jij het aan?

Zit jij nog af en toe op de fiets? Blijf je binnen of doe je aan een andere vorm van bewegen?

Wij zijn benieuwd en horen het graag!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)