De toekomstige Garmin 830 Plus: Release datum en verwachtingen

Garmin

Wil jij als eerste de Garmin 830 plus bemachtigen?

Vul dan je naam en e-mailadres in en wij geven een seintje zodra het model beschikbaar is. Zo hoef jij niet dagelijks te checken en weet je zeker dat je er een kunt bemachtigen.

Review

Het heeft er alle schijn van dat Garmin binnenkort een opgewaardeerde versie van de Garmin 830 fietsnavigatie, de Garmin 830 Plus, zal introduceren.

Maar wat kunnen we verwachten van deze nieuwe Garmin fietsnavigatie? En hoe verschilt deze van zijn voorganger?

Wil jij als eerste de Garmin edge 830 plus bemachtigen?

Vul dan je naam en emailadres in en wij geven een seintje zodra het model beschikbaar is. Zo hoef jij niet dagelijks te checken en weet je zeker dat je er een kunt bemachtigen.

 

Verwachte releasedatum

Over de releasedatum van de nieuwe Garmin 830 Plus bestaat veel onzekerheid. Zo werd begin 2021 voorspelt dat de fietsnavigatie in april 2021 op de markt zou komen, maar dit was helaas niet waar.

Wanneer de Garmin 830 Plus dan wél uitkomt is lastig te zeggen, maar de verwachting is dat dit ergens begin 2022 zal zijn.

Geruchten & speculaties

Natuurlijk bestaan er veel geruchten & speculaties over de eigenschappen van de 830 Plus. Wat hier wel én niet waar van is, is lastig vast te stellen. Maar, op basis van andere ‘Plus’-modellen van Garmin kunnen we bepaalde geruchten bevestigen of juist verwerpen.

Eén ding lijkt in ieder geval zo goed als zeker: de Garmin 830 Pus wordt Garmin’s meest ‘functie-rijke’ fietsnavigatie ooit. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een display met een hogere resolutie, een langere accuduur, verschillende kleuropties en een groot aantal aanpassingen aan de software.

Sommige geruchten zijn aannemelijker dan anderen. Zo is het bijvoorbeeld logisch dat de batterijduur langer zal zijn, aangezien dit ook het geval was bij andere ‘Plus’-modellen, zoals de 1030 Plus. Een hogere schermresolutie is, daarentegen, een stukje onwaarschijnlijk.

Meer functies dan Garmin 830?

De naam ‘Plus’ suggereert natuurlijk dat de 830 Plus over meer functies zal beschikken dan de ‘gewone’  830. Dit terwijl de laatstgenoemde al opvallend veel handige functies heeft!

Denk hierbij aan een nauwkeurige turn-by-turn navigatiesysteem, dynamische prestatiemetingen (VO2 Max, hersteltijd en meer), warmte- en hoogte-acclimatisatie, fietsdynamica (voor het analyseren van wielrennen), MTB-dynamica (voor het analyseren van je MTB-rit), ClimbPro, Geavanceerde Workout en nog veel meer.

Dat de Garmin 830 Plus met nóg meer functies uitgerust zal zijn belooft dus veel goeds. Maar waar moeten we dan aan denken? Nou, bijvoorbeeld voedings- en hydratatie waarschuwingen, een ‘grouptrack’-functie voor extra veiligheid en aanzienlijk verbeterde connectiviteit.

De verwachte specificaties van de Garmin 830 Plus

Qua standaard specificaties, zoals gewicht, formaat en waterdichtheid, zal de 830 Plus niet enorm afwijken van de normale Garmin 830.

Wél verwachten we dat de Garmin 830 Plus een langere accuduur zal hebben – zo’n 24 uur in plaats van 20. Ook is het aannemelijk dat de 830 Plus over twee keer zoveel opslaggeheugen, 32 GB in plaats van 16 GB) zal beschikken.

Meer onzekerheid bestaat over de resolutie van het touchscreendisplay. Deze wordt mogelijk verhoogd, net zoals bij de 1030 Plus, maar het kan ook zijn dat Garmin dit bewaard voor de potentiële opvolger van de Garmin 830 – de Garmin 840.

  • Garmin 830 Plus specificaties op een rij (onbevestigd):
  • gewicht: circa 80 gram (onveranderd)
  • formaat: 5 x 8,2 x 2 cm (onveranderd)
  • display: 246 x 233 (mogelijk hogere resolutie)
  • opslaggeheugen: 32 GB (in plaats van 16 GB)
  • batterijduur: 24 uur (in plaats van 20)
  • waterdichtheid: IPX7 (onveranderd)

In het kort

Kortom: het is nog zeer onzeker hoe de Garmin 830 Plus eruit zal komen te zien en over welke functies die zal beschikken. De geruchten, potentiële functies en verwachte specificaties stemmen ons in ieder geval zeer positief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!