Garmin Edge 1030 plus review: onze testresultaten

9.2
4.6 1
Garmin

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Plus- en minpunten

  • Enorm veel functionaliteit
  • Batterij gaat lang mee
  • Net zoveel profielen als je wilt
  • Gedetailleerd helder en groot kleurenscherm
  • Een apparaat voor al je sensoren
  • Geen ritinformatie in kaart
  • Bluetooth ondersteuning lijkt niet altijd stabiel
  • Beperkt verschil met de Edge 1030
  • Verwacht dat het touchscherm nog beter zou werken

Review

Je koopt een moderne fietscomputer in de eerste plaats voor het bijhouden van trainingsdata. Met de navigatiefunctionaliteit kun je daarnaast precies uitdokteren hoelang en hoe ver je gaat rijden.

Ook kun je altijd precies bepalen waar je bent en zal de navigatie je bij (gedwongen) afwijkingen van de route snel weer op het juiste pad brengen.

Tenslotte is het leuk en/of zinvol om je trainingsdata snel en eenvoudig met anderen te delen. Ook voor serieuze sporters die hun resultaten moeten kunnen uploaden voor analyse is dit een belangrijke factor.

De Edge-serie van Garmin biedt een fietscomputer voor fietsers van elk kaliber. De marktleider heeft het topmodel, de Edge 1030, een flinke upgrade gegeven. Vanaf nu wordt de range dus aangevoerd door de Edge 1030 Plus.

Garmin beweert dat de Edge 1030 Plus de ultieme fietscomputer is. Dat is een flinke claim, maar een blik op de pagina’s lange lijst met specificaties doet vermoeden dat dit niet geheel uit de lucht gegrepen is. Deze review probeert wat duidelijkheid te verschaffen.

Er was toch al een Garmin Edge 1030?

Absoluut, en die is hier en daar ook nog te koop. Garmin’s vorige topmodel, de Edge 1030, was geen misselijke fietscomputer. Garmin luisterde echter naar de gebruikers en verbeterde de 1030 op een aantal punten.

De keuze voor de toevoeging ‘Plus’ is waarschijnlijk te verklaren met de wetenschap dat de Plus geen compleet nieuw ontwerp is, maar ‘slechts’ een verbeterde versie. Bestaande Edge 1030 eigenaren zullen zelf moeten bepalen of zij de aanschaf van het nieuwe model de moeite (en het geld) waard vinden.

In ieder geval heeft Garmin er alles aan gedaan om die overstap zo pijnloos mogelijk te maken. Je kunt via de Garmin Connect app alle gegevens en apparaten (inclusief de naam die jij ze hebt gegeven!) eenvoudig overzetten middels het bekende synchronisatieproces. Daarmee is een flinke drempel alvast gladgestreken.

Even een voorbehoud. Deze recensie is geen vergelijkingstest. Deze review richt zich voornamelijk op de Edge 1030 Plus, als zelfstandig product. De exacte verschillen tussen dit model en zijn voorganger – of andere fietscomputers – zijn overal op het Internet te vinden.

Toch noem ik hieronder een paar van de belangrijkste verschillen met het oude model. Op een paar punten ga ik verderop wat dieper in.

  • Andere kleur van de kast
  • Geen Micro-SD slot meer
  • Snellere processor
  • Langere accuduur
  • Meer connectiviteit
  • Interessanter voor mountainbikers

In de doos

Garmin edge plus unboxing

Garmin doet niet aan fancy verpakkingen. Een eenvoudige, stevige kartonnen doos moet genoeg zijn. Naast – uiteraard – de Edge 1030 Plus, prominent in zijn eigen kartonnen bedje, vinden we de verplichte usb-kabel, wat papierwerk en een aantal plastic zakjes met onderdelen. Heel handig: ook twee inbussleutels zijn bijgesloten.

De meeste onderdelen hebben te maken met de standaardbevestiging. Er is voorzien in een grondplaatje voor twee verschillende stuur- of stuurpendiameters. De rest bestaat uit rubber ringen die de grondplaat op het stuur of de stuurpen moeten houden.

Out-Front bevestiging

Out front bevestiging

Mijn voorkeur heeft de andere bevestiging in de doos: de “Out-Front”. Met behulp van een dik of dun rubber tussenstuk kan de steun op sturen en stuurpennen van verschillende diameters worden bevestigd.

Deze Out-Frontbevestiging neemt minimale ruimte in op het stuur en plaatst de Plus voor het balhoofd. Hierdoor zit de navigatie ook meer in het zicht van de rijder.

Voor mountainbikes bestaat een scharnierende variant van de Out-Front. Deze Mountain Bike Mount kan de Plus zwevend boven de stuurpen plaatsen. Op ruige parcours wordt daarmee je kostbare apparaat extra beschermd door het lage profiel en de buizen van stuurpen en stuur. Let op: deze zit niet in de doos, maar is wel los te koop!

De eerste keer aanzetten

Weerbestendig

Een beetje fietser laat zich niet tegenhouden door een buitje regen. De Edge 1030 heeft een IPX7-rating gekregen. Volgens die waardering mag je met deze computer 30 minuten lang onderwater fietsen op een diepte van een meter. Dat was geen onderdeel van deze test, maar met zo’n classificatie kun je gerust aannemen dat hij bestand is tegen onze Hollandse ‘zomers’.

Ook qua temperatuur hoef je in ons land ook niet bang te zijn dat de Edge in de problemen komt. Hij blijft gewoon zijn werk doen tussen de -20°C en 60°C. Dat is ruim binnen de temperatuurzones waarin weldenkende mensen nog naar buiten gaan om te sporten.

Batterijduur

 

De Garmin 1030 plus werkt op een niet-vervangbare lithium-ion-batterij. Mits volledig opgeladen gaat de accu volgens Garmin 24 uur mee, 4 uur langer dan het oude model. Weinig mensen zullen 24 uur achtereen gaan fietsen, dus het voordeel lijkt alleen te zitten in minder vaak opladen.

Toch is deze ruime werktijd erg handig voor wie een meerdaagse toertocht gaat rijden in een gebied waar opladen niet altijd zo gemakkelijk is. Dan kun je op een accu al snel drie hele dagen vooruit.

Wie ook de Power Pack of een andere powerbank aanschaft kan nog veel langer vooruit en dat scheelt weer kopzorgen.

Voor de gewone fietsers is het fijn te weten dat je hem misschien maar eens per twee of drie weken hoeft op te laden. Echte kilometervreters zullen hem natuurlijk wat vaker aan de stroom moeten hangen.

De buitenkant

Garmin Edge 1030 voor en achterkant

Was de oude 1030 herkenbaar aan de wit met zwarte fietsnavigatie, de nieuwe ‘Plus’ is geheel zwart. Dat maakt het gemakkelijk om beide modellen van elkaar te onderscheiden. Op de foto’s lijkt hij wat lichter van kleur, maar dat komt door de reflectie op het materiaal.

Belangrijker is dat de Plus hierdoor een meer high-end uiterlijk heeft gekregen. Zwart is natuurlijk ook iets minder besmettelijk dan helderwit.

Zoals vrijwel alle fietsnavigatie is ook de Plus een relatief bescheiden apparaatje. Hij is 105mm lang, 55mm breed en 22mm dik. Dat maakt hem bijvoorbeeld iets korter en smaller dan de Mio Cyclo 215, maar ook iets dikker.

Het design

Het design is functioneel en onopvallend. Voor een fietscomputer is een kek uiterlijk ook niet echt belangrijk.

Hij ligt zeker lekker in de hand door de vrij dikke, rechte zijkanten en is net voldoende afgerond om het geheel wat stijl te geven. De harde kunststof kast is glad, maar biedt net voldoende grip om niet snel uit je hand te glippen.

Hij voelt solide, al weegt hij slechts 124 gram, Dat is een gram meer dan het oude model, maar lichter dan veel andere navigatiehulpen.

Fysieke knoppen

Garmin Edge 1030 knoppen

De Plus heeft drie fysieke knoppen, al zijn die niet opvallend aanwezig door hun plaatsing aan de zij- en onderkant.

Je bedient de Edge vooral via het heerlijk snelle en nauwkeurige touchscreen. Voor sommige functies moet je op de fysieke knoppen drukken. De goed bedienbare AAN/UIT-knop zit aan de linker zijkant.

Aan de voorkant, nog net in het zicht van de rijder, zitten nog twee knoppen. Met de rechter knop start en stop je de timer. Met de linker knop markeer je een ronde.

Beiden geven een goede tactiele feedback, maar ook bij deze fietscomputer is daar wel enige druk voor nodig. De kans bestaat dat je de bevestiging daardoor rond de stuurbuis duwt, als hij niet heel stevig vastzit. Met de Out-Frontbevestiging heb je hier geen last van.

Zoals gebruikelijk houd je de AAN/UIT-knop even ingedrukt om het apparaat op te starten. Tijdens het opstarten toont de Garmin het batterijniveau in procenten. Kort daarna zit je in het hoofdscherm van de Edge.

Houd de AAN/UIT-knop twee seconden ingedrukt en een menuutje verschijnt. Hier kun je kiezen voor ‘Slaap’ of ‘Voeding uit’, ofwel de computer uitzetten of in slaapmodus brengen.

Weer aanzetten vanuit de slaapstand gaat met een korte druk op diezelfde AAN/UIT-knop en een seconde later kun je de Edge alweer gebruiken.

Touchscreen

Edge 1030 plus touchscreen

Het beeldscherm heeft een diagonaal van 3,5” en is hiermee het grootste scherm in de Edge-serie. De resolutie van 282 x 470 pixels maakt een duidelijke weergave van gedetailleerde kaarten en overige informatie mogelijk.

Volgens de specificaties heeft Garmin het scherm van de oude 1030 ook voor de Plus gebruikt. Het scherm is niet echt slecht, maar toch voelt het een beetje als een gemiste kans. Er zijn vast touchscreens die beter zijn, en op een high-end apparaat wil je het beste materiaal gebruiken.

Resolutie

Garmin Edge 1030 plus resolutie

De resolutie mag dan wel voldoende zijn, de helderheid van het scherm schiet wat te kort als de Automatische helderheid wordt aangezet. Dit gebeurt ook automatisch bij het inschakelen van de Modus Baterijbesparing. Het scherm is dan een stuk donkerder.

De automatische aanpassing aan het omgevingslicht is te enthousiast, zeker bij een scherpe kijkhoek. Het helpt ook niet dat het scherm behoorlijk last heeft van spiegeling.

Door deze besparende instellingen uit te zetten kun je zelf het scherm een vaste helderheid geven in stappen van 10%. Boven de 70% zet Garmin een uitroepteken naast je instelling om te waarschuwen dat hierdoor de batterij sneller leeg raakt.

Hardware

Het touchscreen mag dan ongewijzigd zijn gebleven, het reageert wel wat sneller op vingerbewegingen en menuwisselingen dan voorheen. Dit valt waarschijnlijk op het conto te schrijven van de snellere processor en verbeteringen in de software.

Het touchscreen laat je goed en snel door de menu’s gaan, op een enkele vertraagde reactie na. Het verschuiven van de kaart gaat snel en soepel. Bij het in- en uitzoomen is wel een lichte vertraging merkbaar. Dit is echter nergens echt storend en het staat een goede werking niet in de weg.

GPS

Garmin Edge 1030 plus Routes/GPS

De GPS-chipset berekent z’n positie aan de hand van diverse satellietnetwerken, waaronder GLONASS en Galileo. Met behulp van een computer en Garmin Connect kan ook de data van de Ephemeris satellieten worden gebruikt. Je kunt zelf kiezen aan welke netwerken je de voorkeur geeft.

Overige sensoren

Ergens in het kleine kastje zitten ook nog een barometrische altometer, een accelerometer en een omgevingslichtsensor verstopt. Het ingebouwde kompas kan via het menu worden gekalibreerd.

Fysieke aansluitingen

Edge 1030 plus fysieke aansluitingen

Achter een plastic dekseltje tussen de knoppen zit de aansluiting voor de micro-USB-kabel. Deze gebruik je eigenlijk alleen om de Edge op te laden. Na het openen kan het dekseltje eenvoudig worden weggedraaid en heb je alle ruimte om de kabel in te steken. Of het plastic pilaartje waar het dekseltje op draait erg lang mee zal gaan is de vraag.

Kaarten

Bij het oude model zat er aan de achterkant een luikje voor de microSD-kaart. Die is vervangen door een groter intern geheugen; van 16 GB naar 32 GB. Dat zou voldoende moeten zijn voor de opslag van alle kaarten en data die je maar nodig hebt. Geen gefrutsel met kaartjes meer.

De hoeveelheid locaties, routes, en historische trainingsdata die je kunt opslaan is gelijk gebleven. Die extra GB’s zijn vooral gebruikt voor de extra meegeleverde kaarten. Standaard beschikt de Edge 1030 Plus nu over alle kaarten van Europa (uiteraard), de VS en Afrika.

Andere werelddelen

Kaarten voor de meeste andere werelddelen kunnen via Garmin worden aangeschaft. Momenteel zijn downloads beschikbaar van Zuid-Amerika (inclusief Florida, Dominicaanse Republiek en diverse andere eilanden) en Australië & Nieuw Zeeland (inclusief Tasmanië).

Azië

Kaarten voor Azië worden hier niet aangeboden, daarvoor moet het apparaat in die regio zijn gekocht. Op de OpenStreetMap website zijn als alternatief gratis OSM-kaarten te downloaden. Die zijn misschien niet even goed, maar je kunt ze wel zelf aanpassen en met de rest van de OpenStreetMap-gemeenschap delen.

App-ondersteuning

Data en tracks kun je uploaden en delen via alle populaire sportapps. Garmin geeft uiteraard de voorkeur aan hun Connect IQ-app, waarmee ook allerlei nieuwe datavelden en widgets worden gedownload. De kans is groot dat jouw favoriete app ook gewoon gekoppeld kan worden.

Instellingen

Zoals het tegenwoordig hoort kun je de Edge na het opstarten volledig personaliseren. De taal van de interface, datum- en tijdnotatie, eenheden (metrisch of statute, ofwel kilometers dan wel mijlen), alles naar jouw voorkeur.

Connectiviteit (Bluetooth, ANT+)

Met aansluitmogelijkheden via ANT+, Bluetooth (BT/BTE) en USB is de Edge voorzien van alle gebruikelijke aansluitmogelijkheden. Voor sensoren is ANT+ de norm geworden, maar ook mijn Polar H7 hartslagsensor liet zich (met enige tegenzin, dat wel) koppelen via BTE. Bijzonder was dat alle gegevens over de Polar ook uitgelezen werden, zoals merk, type, firmwareversie en serienummer.

Volgens Garmin heeft de Plus meer ingebouwde functionaliteit en connectiviteit dan z’n voorganger. Betere en meer uitgebreide software dus, al komt een deel hiervan ook beschikbaar voor de oude 1030, door middel van updates.

Telefoon verbinden

Garmin Edge 1030 plus verbinden met telefoon

Koppelen met een telefoon loopt ook weer via de Connect-app en gaat via BT en BTE snel en gemakkelijk. Als het onverhoopt toch niet lukt, gooi de Edge dan uit de bestaande herkende apparaten (zelfs als er ‘verbonden’ staat) en koppel ze opnieuw.

Controleer ook altijd of je de laatste updates van je Connect-App geïnstalleerd hebt, want dat kan ook een issue geven.

Geen hardloopfunctie

Garmin geeft aan dat de Edge volledig op fietsers is gericht. De mogelijkheid om te koppelen met een ANT+ voetpod ontbreekt dan ook.

Je zult hiervoor toch echt een Garmin Forerunner of een van de andere Garmin hardloophorloges moet aanschaffen. De data van zo’n Garmin horloge kan dan via de functie Modus Extra scherm ook op het scherm van de Edge worden getoond.

Hoofdmenu

Garmin Edge 1030 plus hoofdmenu

Het bekende hoofdmenu is een toonbeeld van eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Bovenin zie je wat icoontjes die de acculading, GPS-ontvangst en de aangesloten sensoren voorstellen. Verder vind je daar de omgevingstemperatuur en de tijd. Veel fietsers zullen het formaat van die priegel-icoontjes overigens wel wat te klein vinden.

De grootste schermknop toont het huidige profiel. Een ander profiel kiezen is gewoon een kwestie van tikken op de pijlen links en rechts.

Daaronder staan de schermknoppen voor Navigatie, Training, Geschiedenis, Mijn statistieken. Helemaal onderin kun je tikken op het Menu- of het IQ-symbool.

Vanuit elk menu kun je via de kromme pijl links onderin weer terug naar het vorige menu. Ook dit werkt snel en instinctief, al zou een ander kleurtje veel helpen om de pijl wat zichtbaarder te maken.

Profielen

Garmin Edge 1030 plus profielen

Veel sportfietsers hebben meerdere fietsen. Een mountainbike voor het koude seizoen, een racefiets voor de zomer, het is geen ongebruikelijke combinatie.

Sommige fortuinlijke fietsliefhebbers hebben daar nog een indooropstelling (Tacx, Wahoo, Schwinn, Horizon, maakt niet uit) of bijvoorbeeld een tijdritfiets naast. Met de Garmin maakt het niet uit, want je kunt een nagenoeg onbeperkt aantal profielen aanmaken.

Vanuit het hoofdmenu kun je eenvoudig kiezen welk profiel je voor deze training wilt gebruiken. Dat gaat soepel en snel, zonder dat het apparaat opnieuw moet worden opgestart. Bij het bladeren in het menu toont een subtiel lijntje met een donkere indicatie je hoeveel profielen er zijn voor je weer rond bent.

Je kunt elk profiel een eigen naam en kleur geven en helemaal instellen welke data wordt getoond. Daarbij kun je een bestaand profiel kopiëren, om tijd te besparen. Ook kun je een profiel vanuit een template aanmaken. Er zijn 9 templates voor alle mogelijke soorten fietsen die je naar hartenlust kunt personaliseren.

Navigatie

Garmin Edge 1030 plus navigatie

Dit wijst eigenlijk zichzelf. Kies een plek op de kaart of gebruik een van de opgeslagen koersen. Erg handig voor de mtb’ers: regionale MTB-trailnetwerken, zoals bijvoorbeeld het Kotterbos in Almere en Fvw Hoge Vuursche, kunnen ook gemakkelijk gekozen worden via MTB-padnavigatie.

Je kunt ook zelf een koers of rondrit maken, met een tijdsduur, startlocatie en -richting naar keuze. De routemodus is ook in te stellen. Daarbij kies je een ondergrond (weg, gravel, etc.) of een vervoermiddel. Dat mag ook een motorfiets, auto of de benenwagen zijn. Tevens kun je instellen wat je wilt vermijden, zoals tolwegen en veerboten.

Zelfs voor verwende fietsers is de hoeveelheid beschikbare data indrukwekkend.

Denk hierbij aan de voor de hand liggende metingen als: huidige snelheid, gemiddelde snelheid, gereden afstand, resterende afstand, de afstand tot de volgende afslag, helling- en overige terreininformatie, verbruikte calorieën, en hartslagdata (daarvoor wel moet een aparte hartslagmeter gekoppeld zijn).

Zeer nuttig: als je van de route afwijkt zal de Garmin je dat laten weten. Vervolgens kun je op verschillende manieren je weg vervolgen. Ten eerste kun je gehoorzaam omkeren en de draad weer oppikken. Misschien wil of kan je dat niet (wegwerkzaamheden etc.), dan kan de Edge je a. een eindje verderop naar de dichtstbijzijnde logische plek op de route helpen, of b. de kortste weg naar het eindpunt voor je uitrekenen.

Training

Garmin Edge 1030 plus training

In dit menu kun je allerlei zaken zichtbaar maken die je in Garmin Connect kunt aanmaken. Trainingsplannen, workouts, etc., voor elk wat wils. In combinatie met Garmin Connect en andere apps zijn er veel mogelijkheden.

Een voordeel van deze werkwijze is dat je niet hoeft te priegelen op een fietscomputer. Het meeste werk kun je online op de website doen of op je telefoon. Via de Connect-app werkt dat bijna net zo gemakkelijk.

Bij de trainingsplannen kun je voor een voorgesteld plan kiezen, of je kiest een zelfgestuurd plan op basis van specifieke aspecten. Dit laatste is afhankelijk van de gekozen sport. Bij de keuze voor fietsen is het aantal aangeboden plannen vooralsnog beperkt.

Veel meer mogelijkheden vind je bij de workouts. Die kun je namelijk helemaal zelf samenstellen. Dat werkt eenvoudig; gewoon een aantal stappen samenvoegen en de workout opslaan. Zo’n stap bestaat uit een type (warm-up bijvoorbeeld, of fietsen), een tijdsduur, en een intensiteitsdoel.

Een simpele workout bestaat dus uit drie stappen: een warm-up, een training en een cool-down. Vervolgens kun je daar naar hartelust stappen aan toevoegen. Gewoon lekker mee spelen en een soort intervaltraining maken, bijvoorbeeld.

Geschiedenis

Garmin Edge 1030 plus geschiedenis

De naam zegt het al: hier staat de informatie over alle gereden ritten. Een tik op een rit geeft je mogelijkheid om alle data snel te bekijken, inclusief de route op de kaart, een grafiekje met de hoogtemeters, het aantal ronden en de algemene info, zaken als snelheid, het geschatte vochtverlies, etc.

Er is ook een knop voor de Totalen. Dat is een snel overzicht waarin alle profielen getoond worden met hun totaal gereden kilometers. Je kunt ook nog een compleet totaal zien; alles wat je het gereden bij elkaar in aantal ritten, tijd en kilometers.

Mijn statistieken

Onder deze knop vind je jouw trainingsstatus terug. Hiervoor moet voor de eerste instelling wat informatie worden verzameld. Dat doe je door een week lang minstens 20 minuten per dag te fietsen met een hartslag- en een vermogensmeter om jouw 7-daagse belasting te kunnen berekenen.

Hierbij wordt rekening gehouden met je leeftijd en gewicht. Zo kan jouw VO2-max worden berekend en jouw vorderingen op dat gebied worden bijgehouden.

Ook interessante dingen als jouw stressscore, persoonlijke records, trainingszones (te verdelen in hartslagzones en vermogenszones) en je vermogenscurve komen in dit deel terug. Hier zullen de fanatieke fietsers waarschijnlijk graag grasduinen als ze zitten bij te komen van de dagelijkse training. In Connect ga je deze info trouwens ook kunnen vinden en op een groter scherm is dat nog wel wat lekkerder.

IQ

Garmin Edge 1030 plus trailforks

In het hoofdmenu vinden we als laatste deze knop. Die is bedoeld voor de koppeling met externe apps. De koppeling met TrailForks staat al klaar, al moet je de app nog wel even downloaden.

Het werd al snel duidelijk dat Garmin opvallend goed samenwerkt met Connect. Hiermee kun je als mtb-er helemaal losgaan. Na registratie kun je in een paar seconden de Nederlandse mtb-parcours downloaden en de rest gaat als vanzelf.

Eindoordeel

Garmin Edge 1030 plus verpakking

De Garmin 1030 Plus is werkelijk Garmin’s vlaggenschip onder de fietscomputer met navigatie. Gelet op de enorme hoeveelheid functies lijkt Garmin hiermee ook te mikken op zeer fanatieke amateurfietsers en semi-professionals die graag hun prestaties vastleggen met behulp van een klein legertje aan sensoren.

Met behulp van een smartphone en een Garmin Remote kunnen zij ook nog genieten van een centrale bediening op het stuur en heel veel informatie op een of meer schermen.

Ook enthousiaste recreanten zullen gebaat zijn bij de Edge 1030 Plus. Zij hebben normaal gesproken ook wel een aantal ANT+-sensoren op hun fiets en lijf hangen. De uitgebreide ondersteuning en snelle koppeling met een ruime hoeveelheid apparaten en apps zal hier zeker gewaardeerd worden.

Voor de gewone sportieve en recreatieve fietsers is de Edge 1030 Plus eigenlijk te veel van het goede. Hebben zij echter een liefde voor gadgets en een ruime portemonnee, dan is dit ook voor hen een mooie aankoop. Zij zullen absoluut niet alle functies gebruiken, maar de snelle en soepele werking zal iedereen waarderen.

Net als veel andere fabrikanten van sportieve gadgets kiest Garmin ervoor om vooral ANT+ te ondersteunen. Toch vinden we ook de mogelijkheid om Bluetooth sensoren te koppelen via BT en BTE. In tegenstelling tot een ANT+ sensor kan een bluetooth-sensor echter niet met meerdere apparaten tegelijk gekoppeld zijn.

Het gebruiksgemak maakt het dus logisch om te kiezen voor een sensor met ANT+. Wie deze niet bezit, of wie toe is aan een upgrade, kan kiezen voor de Edge 1030 Plus in de bundeluitvoering. In de doos vind je dan, naast de items van de hier besproken Edge 1030 Plus, ook nog een aantal ANT+ sensoren: een HRM-Dual hartslagmeter, Cadence sensor en een Speed sensor. Voor de fiets mag je zelf zorgen.

Vrijwel iedere online sport- en elektronicawinkel heeft wel een of meerdere modellen uit de populaire Edge-reeks in voorraad. Door het lezen van deze recensie heb jij in ieder geval een goed overzicht gekregen van de mogelijkheden van deze fietsnavigatie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
5 5

Goede duidelijke uitleg over de Garmin edge 1030 plus.

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om de lezer zo goed mogelijk te informeren!