Garmin Edge 820 Review

9.1
4.6 1
Garmin
Garmin Edge 820 fietsnavigatie

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Plus- en minpunten

 • De Edge 820 overbrugt de klooft tussen de Edgde 520 en de Edge 100
 • Het zorgt voor een duidelijke navigatie op een glashelder scherm van 3.5 X 4.7 cm
 • Het heeft een verbazingwekkend aantal nieuwe functies, waaronder de nieuwe GroupTrack
 • Navigatie is erg nauwkeurig
 • Koppelen met elke ANT+ Is zeer gemakkelijk; een flinke verbetering ten opzichte van de oudere Garme Edges
 • Zo is er nog steeds, eerder beperktere, uitval van de gps-verbinding
 • De touchscreen is zeer gevoelig en misschien wel overbodig
 • Rekening houdend met het grote aantal functies zou de levensduur van de batterij nog verbeterd kunnen worden

Release datum: 2016

Review

Al het goed van twee toestellen in een compact formaat.

De Garmin Edge 820 combineert het compacte formaat van de Garmin Edge 520 met het navigatievermogen van de Garmin Edge 1000. Het naast elkaar draaien van al deze mogelijkheden vraagt natuurlijk meer van de batterij. Ook daarmee heeft Garmin rekening gehouden en gezorgd voor een hogere capaciteit van de batterij.

Daarnaast imponeert het toestel met de nauwkeurigheid van het gps-signaal en de gevoeligheid van de touchscreen. Het heeft nog steeds de start/ Stop en “Lap”- knoppen aan de onderkant en de uit knop aan de zijkant. De touchscreen heeft terug het formaat van de Garmin Edge 500 en het geeft een extra pittig tintje aan de Garmin Edge 820, vooral ook omdat het toestel bijna feilloos werkt.

 

De Garmin Edge 820: beter dan ooit!

De Garmin Edge 820 is het meest geavanceerde interactieve toestel van Garmin, dat gebruik maakt van Connect IQ. Dit is een nieuwe stap in het netwerk waardoor het apparaat zelf in staat is om rechtstreeks data van anderen te downloaden maar ook om verschillende apps te installeren.

Een goed voorbeeld hiervan is delive Strava Suffer Score, waarin jouw statistieken gebruikt worden om te berekenen hoeveel je afziet tijdens je training. Er kan zelf een leuke app gedownload worden met een veld dat laat zien hoeveel pintjes je zou mogen drinken na de training, zonder dat het invloed heeft op jouw gewicht.

Terwijl de IQ App Store op dit moment nog relatief beperkt is, zal deze zeker in de toekomst het aanbod aanzienlijk verhogen en de deuren openen naar toepassingen die vroeger niet werden gebruikt. Het is zeker te vermelden waard dat het Connect IQ platform nu ook beschikbaar is voor de Garmin Edge 1000 en de Edge 520.

De Edge 820 heeft ook de gebruikelijke “slimme” aansluitingsmogelijkheden via Bluetooth, waaronder telefoon en weeralarm.

Er is nu ook een Wifi-sensor voor directe uploads van ritten naar Garmin Connect, evenals ondersteuning voor ANT+ randapparatuur zoals de krachtmeter, hartslagmeter enzovoort.

Een nieuw hoogtepunt in de interactiviteit van het toestel is dat je met jouw eigen toestel ook de gegevens van jouw vrienden kan bekijken. Dit systeem is gekoppeld aan jouw telefoon en werkt door middel van een peer-to-peer functie die GroupTrack genoemd wordt.

Via het systeem kun je een achtergebleven of voorop rijdende collega traceren en er contact mee opnemen. Deze functie is uiteraard ook afhankelijke van de mobiele telefonie die je bezit, maar toch blijft het een interessante technologie.

Het is een van de meest belovende toepassingen voor de Livetrack technologie. De satellietverbinding is zeer snel, en maakt gebruik van gps en Glonass om je een accurate en snelle locatie weer te geven. Je hoeft het apparaat niet langer even buiten te leggen tijdens je ontbijt, alvorens je vertrekt.

Is er iets wat de Garmin Edge niet kan?

Eerlijk gezegd, zou het gemakkelijker zijn om te beschrijven wat de Garmin Edge 820 niet ondersteunt. Het mag gezegd worden dat het toestel bijna naadloos werkt met alles wat ervan gevraagd wordt, met uitzondering van een klein probleempje met de powermeter. De verbinding verloopt niet altijd automatisch omdat de krachtmeter zelf eerst aangepast moet worden voor de Edge 820. Als het niet lukt kan je het altijd gekoppeld krijgen via het handmatig toevoegen van apparaten. Eens gekoppeld werkt het wel perfect.

Het scherm

Dit brengt ons bij het scherm dat in staat is om een overweldigende hoeveelheid data uit te lezen. Er zijn 10 mogelijkheden op 1 scherm.

Dit geldt zowel voor alle basisgegevens die je mag verwachten van Garmin, als voor het uitlezen van de gegevens van de ANT+ sensoren en de meer geavanceerde data. Inbegrepen zijn de grafische voorstelling van de trapefficiëntie, als je kiest voor het gebruik van Vector pedalen, plus ook fysiologische gegevens zoals VO2 Max en recuperatie.

De interface is professioneel vorm gegeven. De kracht van het scherm is enorm verbeterd en maakt een perfecte analyse van jouw gegevens mogelijk. Al deze gegevens kunnen je helpen om jouw conditie en progressie te volgen en ze dienen in ieder geval als motivator om verder te te werken aan jouw conditie.

Dat alles wordt weergegeven op een kristalheldere touchscreen met een verhoogde pixeldichtheid, waardoor nog meer details zichtbaar zijn. Er is mogelijkheid tot automatische aanpassing van de helderheid. Zelfs bij de zonnigste of meest donkere dagen van het jaar blijft het een genot om naar het scherm te kijken.

Het lijk allemaal zo levensecht want ook de kaart is gedetailleerder dan ooit. Je kan tot in detail alles bekijken terwijl de kleuren helder en verzadigd zijn waardoor je zelfs bij het kleinste detail gemakkelijk iets kunt aanduiden. Sommigen noemen de kaart glorieus gedetailleerd.

Nieuwste verbindingstechnieken

De Edge 820 maakt gebruik van Garmins nieuwste Connect IQ-platform en daardoor blijft de upload van een bestand in GPX-formaat net zo eenvoudig als vroeger.

Het aantal waypoints en interessante locaties dat wordt weergegeven is bijna onbeperkt. Je kan ook een bestemming of adres naar eigen keuze als extra aanduiden. De optie om de kortste of snelste route te kiezen werkt heel eenvoudig, maar hier moeten we er wel op wijzen dat dit niet zo snel gaat. Het toestel heeft veel tijd nodig om de Europese databank te doorzoeken en de aangepaste route te berekenen. Eenmaal geladen werkt het heel erg goed, zodat de Garmin Edge 820 jou veilig naar de bestemming zal brengen en terug naar huis.

De instellingen

Praktisch is het over algemeen een eenvoudig te gebruiken apparaat. De software van het apparaat is herkenbaar voor alle voorgaande Garmin-gebruikers. Met inbegrip van de iets wat onvermijdelijke neiging om te verdwalen in het overvloedige aantal submenu’s als je probeert om de instellingen aan te passen.

Hoewel je een heel goede en duidelijke handleiding krijgt bij de Garmin Edge 820 kan je als eerdere gebruiker de instellingen vergelijken met de andere versies. Hier en daar zijn een aantal functies of menu’s verplaatst waardoor het een kleine inspanning of een korte consultatie van de handleiding vraagt om terug jouw weg te vinden in de instellingen. Je kunt ook Garmin online consulturen en er zijn talrijke forums die je de beste adviezen kunnen geven om je toestel naar wens in te stellen.

Ruimte voor verbetering?

Hoewel de touchscreen sterk verbeterd is en je het kan bedienen met handschoenen aan (PLUS PUNTEN), het veel sneller en sterker reageert dan bij vorige generaties blijft het toch ietwat overbodig.

Vooral omdat de Garmin Edge 520 al heeft aangetoond dat alles heel vlot en praktisch kan werken zonder deze technologie. Hoewel het de mogelijkheid biedt om over de kaart te schuiven met je vinger kun je bij de andere versies ongeveer hetzelfde doen door uit te zoomen.

Sommige mensen zullen de flexibiliteit van de touchscreen zeker waarderen maar het is absoluut nog niet bewezen dat het toestel daardoor uiteindelijk gemakkelijker zal zijn in gebruik, temeer omdat het scherm zo gevoelig is en de minste aanraking, of zelfs een zweetdruppel, een reactie op het scherm kan veroorzaken.

Bovendien blijft het uitvallen of verspringen van het gps-signaal in bosrijke gebieden een probleem. Dit gebeurt dan meestal op een zeer ongeschikt moment, terwijl je bijvoorbeeld gegevens aan het uitlezen bent.

Maar over het algemeen zal je tijdens het gebruik van de Edge 820 ervaren dat het toestel minder vaak gaat piepen om aan te geven dat het gps-signaal verloren gegaan is dan bij de Edge 520. Hopelijk kan dit probleem door Garmin bij een volgende versie helemaal opgelost worden zodat het plezier van het gebruik geen domper meer krijgt door deze eerder lichte overlast.

Net als alle fietscomputers van Garmin, is ook deze fietscomputer oplaadbaar met door middel van een USB-poort. Je moet er ook rekening mee houden dat, wanneer alle toeters en bellen functioneren, de levensduur van de batterij aanzienlijk zal dalen.

Hoewel het moeilijk in de schatten is welke functies het meeste kracht vragen van de batterij is de ervaring van de meeste gebruikers dat het toestel met waarborg van veilig gebruik, tot maximum 10 uur kan gebruikt worden zonder herladen!

Conclusie

De Garmin Edge 820 is een waanzinnig toestel voor elke fietser, recreatief of sportief. Het bevat de beste eigenschappen van de Edge 520 en de Edge 1000 in één toestel. Zonder dat je verplicht bent om op het grote scherm van de Edge 1000 te moeten kijken. De ruwe randjes en de kleine gebreken van de vorige versies zijn weggewerkt en het scala aan maatwerk en interactieve mogelijkheden is aanzienlijk uitgebreid.

 

 

Aanschaffen van de Garmin Edge 820

Je kunt de Garmin Edge 820 verkrijgen bij de betere fietsenhandel en online zijn er talrijke mogelijkheden (CoolBlue, Bol.com, Wiggle.nl) om dit toestel met een gewicht van 67.7 gram aan te schaffen tegen de prijs van ongeveer 375 euro.

 

Video - look and feel

Eigenschappen

Meet afstand:
nee
Meet calorieverbranding:
nee
Ingebouwde hartslagmeter:
nee
Meet slaap:
nee
Meet snelheid:
nee
Meet stappen:
nee
Meet traptreden:
nee
Batterijduur:
uur
Touchscreen:
nee
Gewicht:
gram
Uitgerust met muziekspeler:
nee

Merken

Misschien past een ander merk beter bij jou? Klik op het merk en vind alle horloges die bij dit merk horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Eric

drama
5 5

Ik word niet vrolijk van deze computer. Regelmatig problemen met Garmin Connect. Nu koppelt mijn hartslagmeter al een tijd niet. Batterij uiteraard vervangen. Op zich al een hele klus met zeer kleine schroefjes welke van een zacht materiaal zijn gemaakt en veel te vast zitten af fabriek. Helaas koppelt de hartslagmeter nog steeds. Dit is mijn 2e maar zeker laatste Garmin product geweest.

Jij kunt morgen al je eerste fietstocht maken met deze fietsnavigatie!

Kies je favoriete webshop, vergelijk de prijzen en bespaar vele euro's!

Shop informatie: Coolblue
 • Gratis verzending
 • Gratis retourneren
 • Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis
Coolblue Logo
Shop informatie: Bol
 • Gratis verzending vanaf 20 euro
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen bedenktijd
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Bol.com logo
 • Ontdek mooie en uitdagende fietsroutes
 • Bevalt de fietsnavigatie niet? Je kunt 'm gratis retourneren!
 • Track je performance en verbeter jezelf
 • Verdwalen is verleden tijd
 • Twijfel niet langer en bestel 'm nu!