Mio Cyclo 200 review

5.7
2.9 1
Mio
Mio Cyclo 200 fietsnavigatie

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Let op!
Dit model is met pensioen. Bekijk ook eens het alternatief: Mio Cyclo 210.

Plus- en minpunten

 • De Mio Cyclo 200 heeft een groot scherm van 3,5 inch zodat je duidelijk de statistieken en routes kunt aflezen
 • Kan met de extra mounts op meerdere fietsen geplaatst worden
 • Zeer nauwkeurige navigatie
 • Verras jezelf met een nieuwe rite dankzij de Surprise Me functie
 • Fijne, gemakkelijke bediening
 • In de praktijk blijkt dat het toestel geen 10 maar 8 uur meegaat

Release datum: 2015

Review

Let op: De mio Cyclo 200 kan niet verbonden worden met windows 10 – met de creator update! Meer informatie vind je hier: Mio FAQ

Met de Mio Cyclo 200 fietsnavigatie kun je prachtige ritten rijden dankzij de accurate GPS verbinding en Intuitive interface. Dit navigatiesysteem kent alle routes en wegen doordat een aantal kaarten op voorhand al geïnstalleerd zijn.

Je kan gerust een route zelf bepalen of je laten leiden door het verrassingselement Surprise Me, later in deze review kom je meer te weten over deze functie. Het systeem houdt onder andere de afstand bij, de tijd die je wenst te fietsen, de snelheid en geeft ook de hoogte weer.

De Mio Cyclo 200 oogt robuust maar is eenvoudig te bedienen

Het ontwerp en design van de Mio Cycle 200

De Mio Cycle 200 heeft een redelijk groot scherm van 3,5 inch, wat ervoor zorgt dat alle gegevens goed leesbaar zijn. Met de touchscreen is het heel eenvoudig om gegevens in te vullen of informatie aan te duiden. Het toestel zelf is 2 cm dik en 11,5 cm lang.

Aan de achterkant van het apparaatje bevindt zich een hechting waarmee je het toestel vastmaakt aan de fiets. De bijhorende fietshouder dien je zelf aan je stuur te bevestigen. De Mio Cycle 200 heeft ook een SD-poort en USB-poort om applicaties of nieuwe kaarten te downloaden of updaten.

Op het beginscherm vind je zes toetsen namelijk dashboard, navigeren, geschiedenis, Surprise Me, instellingen en tracks. Hier kan je ook onder andere ingeven met welke fiets je rijdt. De Mio Cycle 200 is tenslotte waterdicht en kan vele schokken opvangen.

Het opstartmenu op het beginscherm van de Mio Cycle 200:

 • Dashboard: daar vind je alle basisinformatie terug zoals snelheid, afstand en hellingen van de route die je momenteel  rijdt.
 • Navigeren: Navigeren naar een adres of POI
 • Geschiedenis: Hieronder vindt je het overzicht van de laatst gereden fietsroutes
 • Surprise Me: Laat je verrassen door een fietsroute.
 • Instellingen: Hieronder vindt je je persoonlijke instellingen terug zoals taal, naam enz…
 • tracks: Je eigen fietsroutes die je hebt gedownload via Mio Share

Om terug te keren naar een vorige pagina of vorig gegeven, gebruik je de grote ronde knop midden op het toestel.

Welke activiteiten worden allemaal op de Mio Cyclo 200 bijgehouden?

Met de Mio Cyclo 200 kan je de tijd, je snelheid, de hoogte, het aantal calorieën dat je verbruikt weergeven. Via je computer is het heel eenvoudig om je gegevens te bewaren en je routegeschiedenis bij te houden. In de routegeschiedenis kan je je laatst gereden routes bekijken.

De handige functies van de Mio Cycle 200 op een rij

Al vooraf geïnstalleerde kaarten onder Street maps
Er zijn al heel wat kaarten vooraf standaard geïnstalleerd in dit handige toestel. Deze Europese landen zitten standaard in het pakket: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Groot-Brittannië, Italië, Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, Zweden, Zwitserland. Via het Mio Share platform kun je kaarten bijwerken en updates toevoegen .

Vooraf geïnstalleerde points of interests
Bij de handige kaarten zijn er ook points of interests vooraf geïnstalleerd zoals fietsenwinkels, restaurants en nog zo veel meer handige rustpunten.

Navigeren

 • Navigeren naar een adres naar keuze: dit kan je heel eenvoudig invullen en de route laten berekenen
 • Navigeren naar een Point of Interests: zoeken naar een fietswinkel of restaurant kan je via navigeren naar een POI.
 • Navigeren naar je tracks: je eigen routes die je zelf ingegeven hebt via de Mio Share applicatie.

De Suprise me functie

Je geeft aan hoeveel km je wenst te rijden en via de surprise me-functie krijg je 3 verschillende fietsroutes voorgeschoteld. Je hoeft dan enkel de route te kiezen die je wenst te volgen. Je kan ook de tijd ingeven in plaats van het aantal km en op basis hiervan 3 verschillende fietsroutes laten berekenen. Elke route is anders bepaald om het verrassingseffect nog groter te maken.

De optie waar ben ik

als je op deze knop drukt dan weet je direct de juiste locatie waar je je bevindt, zelfs met de lengte- en breedtegraad. Deze optie is heel handig als je de hulpdiensten dient te verwittigen bij een ongeval.

Applicaties downloaden via Mio Share

Om applicaties te downloaden dien je het toestel via bijgevoegde USB-kabel te verbinden met je computer. Dan moet je enkel een programma genoemd Cycloagent installeren om van daaruit allerlei nieuwe kaarten of fietsenknooppunten te installeren via de Mio Share. Je kan ook je ervaringen en fietsroutes delen via de Mio Share applicatie.

Geen sensoren

Helaas kan je op de Mio Cycle 200 geen sensoren aansluiten zoals bijvoorbeeld een hartslagmeter

Batterij-accuduur

De batterij houdt ongeveer een tiental uur stand. Dit hangt er van af hoe intensief je het toestel gebruikt en hoe helder je scherm staat. De batterij zelf is oplaadbaar.

Voor wie is de Mio Cyclo 200 geschikt?

De Mio Cyclo 200 is uitermate geschikt voor alle recreatieve wielertoeristen en voor wandelaars.

De Mio Cyclo 200: Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Over het algemeen kan je zeggen dat de Mio Cyclo 200 over een totaalpakket van functies beschikt die je verwacht van een fietsnavigatie. Het invoeren van gegevens en nieuwe routes gebeurd heel vlot. Soms kiest hij wel niet de snelste route van punt A naar punt B. De Mio Cyclo 200 bestaat uit een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het apparaat is solide en heeft een redelijk grote weergave wat het gemakkelijk maakt om de gegevens af te lezen. Deze fietsnavigatie is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te hanteren.

Let op: De mio Cyclo 200 werkt niet op windows 10 – met de creator update!

Let op!
Dit model is met pensioen. Bekijk ook eens het alternatief: Mio Cyclo 210.

Video - look and feel

Eigenschappen

Meet afstand:
nee
Meet calorieverbranding:
nee
Ingebouwde hartslagmeter:
nee
Meet slaap:
nee
Meet snelheid:
nee
Meet stappen:
nee
Meet traptreden:
nee
Batterijduur:
uur
Touchscreen:
nee
Gewicht:
gram
Uitgerust met muziekspeler:
nee

DE BESTE Mio fietsnavigatie

Mio
Mio Cyclo 200 fietsnavigatie
1. Mio Cyclo 205
Mio Cyclo 210
2. Mio Cyclo 210
Mio 315 HC fietsnavigatie
3. Mio Cyclo 315 HC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

F. Meurs

Goedendag, ik heb een vraag: kun je de batterij van de Mio Cycli 200 ook zelf vervangen ? Wij gebruiken hem nu voor de derde zomer en we vinden dat de batterij erg gauw leeg is.
In afwachting
Fred Meurs

W.L. van Rijn

Beste mensen,
De fietsnavigatie Clyo 200 wil ik van de nieuwste kaarten voorzien en ben gaan downloaden. ik heb het programma Cycloagend op mijn computer gedownload nu moeten enkele landen op mijn fietsnavigator Cyclo 200 worden gedownload en dit lukt mij niet. Het resultaat is helemaal geen kaarten en route op mijn navigator. Wat kan ik doen??

Ivanhoe

waardeloos apparaat
5 5

Onbegrijpelijk hoe deze fietsnavigatie zo'n goede recensie krijgt in 2018. Het klinkt allemaal mooi op papier maar bij gebruik absoluut dus niet. Wij hebben dit apparaat nu 1 jaar. In het begin waren wij er ook tevreden over totdat we allerlei mountainbike tracks in de Ardennen gingen rijden. Heel vaak herkende hij de route niet of stuurde ons totaal de verkeerde kant op.
Dit is niet waar je het voor gekocht hebt. Heel slecht ook voor het humeur.

Het aan de computer hangen van het apparaat is ook geen feest omdat hij het apparaat niet herkent. En niet werkt met windows 10!! Een hele slechte service van Mio. Belachelijk dat ze hier ook geen oplossing voor hebben behalve dan een nieuwere versie kopen. Nou voor ons nooit meer een Mio.

Bike Vision

Beste,
Wat vervelend om te horen.
Ik wil je graag doorverwijzen naar dit artikel: Word je toestel ineens niet meer door je computer herkend?
Wil je ook even laten weten of dit geholpen heeft?

Met vriendelijke groet,

Martijn

Nico Hagen

Mio fietsnavigatie maar de klantenservice stuurt je het bos in
5 5

Kocht in 2016 een Mio Cyclo 200. Werkte perfect gedurende een uur of 8 - 9. Nu, krap 2 jaar later is de batterijduur met meer dan 50% gedaald. Haal nu 2 - 2.5 uur. Contact opgenomen met de "Klantenservice" van Mio. Nou, die bestaat niet. Na 2 jaar geen garantie meer dus dokken. Nu heb ik wettelijk recht op een deugdelijk product en gelet op de reductie van de batterij heb ik Mio gevraagd om mijn toestel, wat een ondeugdelijk product blijkt te zijn, gratis te repareren of te vervangen. Daar reageren zij dus niet op en blijven vragen om facturen en blijven roepen dat er na het verstrijken van de garantietermijn betaald moet worden. Kortom zij nemen geen verantwoordelijkheid voor hun product. Bezint eer gij begint dus. NIET DOEN! De "Klantenservice stuurt je het bos in, zelfs als je daar niet naar toe wilt.

rob schelvis

batterij
5 5

Ik heb dit apparaat nu 2jaar maar nu neemt hij nog maar 1.5 uur op .hier wordt ik dus enorm pissig van.
Misschien dat men hier nog wat aan kan doen anders moet ik hem maar in de vuilnisbak kiepen.

JK

Mio Cyclo ... waardeloos.
5 5

De Mio Cyclo 200 heeft niks maar dan ook niks van een fietsnavigatie, het enige verschil met een toestel voor gebruik auto is dat de Mio geen autosnelweg functie heeft.
Verder navigeert deze in 99% van de gevallen over drukke trajacten, rustige kleine fietswegen kent/navigeert die nauwelijks.
Van de Mio helpdesk moet men geen antwoord verwachten, het blijft daar met verkoopspraatjes en naast de kwestie gelul.
De Mio Cyclo lijkt mij nog niet voldoende doorontwikkeld om fatsoenlijke navigeren met fiets mogelijk te maken ... uit de handel nemen Mio mensen en opnieuw beginnen.
Schande dat zo'n misprodukt in de handel mag.

Saskia

Nieuwe batterij?
5 5

Mijn Cyclo 200 is nog geen 3jaar oud maar de batterij is 'op'.
Wil hem graag nog een zomer gebruiken. Weet iemand diewat het type nr van de batterij is en waar deze te koop is?
Bij voorbaat dank!!
Groet,
Saskia

Let op!
Dit model is met pensioen. Bekijk ook eens het alternatief: Mio Cyclo 210.
 • Ontdek mooie en uitdagende fietsroutes
 • Bevalt de fietsnavigatie niet? Je kunt 'm gratis retourneren!
 • Track je performance en verbeter jezelf
 • Verdwalen is verleden tijd
 • Twijfel niet langer en bestel 'm nu!