Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Let op!
Dit model is met pensioen. Bekijk ook eens het alternatief: Polar M460 HR.

Plus- en minpunten

 • Zeer accurate hoogtemeter, ideaal voor het buitenland
 • Hoge nauwkeurigheid en een laag energieverbruik tijdens het navigeren
 • Klein en gebruiksvriendelijk + professionele uitstraling
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geeft hersteladvies + Snelle GPS fix
 • Is aan de voorzijde uitgerust met een LED lampje om de zichtbaarheid op de weg te verbeteren
 • Koppeling met STRAVA
 • Gemakkelijk te verbinden met Polar Flow zodat je je trainingsgegevens gemakkelijk kunt delen met je vrienden
 • Een beperkte capaciteit van de batterij
 • Kabel klepje om het toestel te verbinden met de computer oogt zwak

Release datum: 2015

Review

Als fervent fietser ben je op zoek naar een goede fietsnavigatie met de beste prijs- kwaliteitsverhouding om je trainingstochten zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Een populaire fietsnavigatie voor fietsfanaten is ongetwijfeld de Polar M450.

Maar is dit navigatiesysteem wel je beste keuze en welke voor- en nadelen heeft dit apparaat?

We zochten dit voor je uit, zodat je met kennis van zaken de voor jou beste fiets GPS kunt kiezen.

Polar M450

Enthousiaste fietsers stellen hoge eisen aan hun al hun materiaal. Terecht, want ze moeten onderweg niet alleen tegen een stevig stootje kunnen.

Een navigatietoestel voor op de fiets moet fietsers ook een meerwaarde bieden. In dit kader mag je van de Polar M450 heel wat verwachten. Hij doet veel meer dan alleen maar de juiste richting aanwijzen.

Een goed navigatiesysteem voor fietsers is in de eerste plaats gebruiksvriendelijk en dat is deze Polar M450 beslist dankzij haar duidelijke interface, hier komen we later nog op terug. Daarnaast is dit toestel voorzien van alle nodige functies om het fietsen probleemloos te laten verlopen zodat je zich uitsluitend op je prestaties kunt focussen.

De Polar M450 is een navigatiesysteem met een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Hij is een uitstekend metgezel tijdens al je fietstochten.

Navigatie

De Polar M450 is een navigatiesysteem met GPS voor fietsers die in alle omstandigheden het noorden niet willen verliezen.

Voor zijn budgetvriendelijke prijs biedt dit GPS- systeem heel wat mogelijkheden. Met hem kun je alle richtingen uit en alle omlopen verkennen. Dat wordt mogelijk gemaakt met behulp van vooraf geïnstalleerde kaarten die je makkelijk zelf kunt opwaarderen.

Uitrusting

Dit navigatiesysteem is uitgerust met een (oplaad) USB kabel en een rubberen mount om je GPS op je stuur te monteren. De Polar M450 HR is, zoals de naam al aangeeft, ook uitgerust met een nuttige hartslagmeter.

Bewaart alle gegevens

De Polar M450 bewaart alle gegevens die je toekomstgericht voor je volgende trainingen kunt gebruiken kunt zoals:

 • De afgelegde aantal afstand
 • Je snelheid
 • De tijd die je erover deed
 • De hoogteverschillen

Hoge eisen

Compact met veel mogelijkheden

De M450 bewijst dat de grootte van het toestel niks te maken heeft met de prestaties van een dergelijk apparaat.

De belangrijkste kenmerken van de Polar M450 op een rijtje:

 • Deze GPS is met een lengte van amper 74 millimeter een breedte van 49 en een hoogte van 14 millimeter een opvallend compact toestel. Een echte lichtgewicht. Weegt amper 52 gram. Daarnaast is dit toestel opvallend gebruiksvriendelijk juist doordat het niet is uitgerust met een touchscreen. Je bedient het toestel door middel van vijf toetsjes. Een rode selectieknop. Links bevindt zich een button waarmee je tijdens het fietsen de verlichting kunt regelen. Die verlichting maakt dat het kleine scherm toch redelijk goed afleesbaar is.
 • Aan dezelfde zijkant heb je een knop waarmee je ‘terug’ kunt navigeren en je toestel afzetten
 • Met twee toetsen onderaan het apparaat kun je door het menu navigeren
 • Aan de rechts zijkant en onderaan bevinden zich op hun beurt twee knoppen waarmee je door het menu kunt navigeren

De achterkant
Achteraan het toestel beschik je over een USB- poort die met enkele rubbertjes extra beschermd wordt. Achteraan het apparaat is er bevestigingspunt waarmee je het navigatiesysteem in de beschikbare mount kunt bevestigen. De achterkant van deze fietscomputer is vervangbaar en is in vele (trendy) kleuren beschikbaar.

Ondersteuning via Polar Flow
Met Polar Flow ontwikkelde men een volwaardige website ter ondersteuning van alle beschikbare Polar producten. Deze website stelt je niet alleen in staat alle ritten te beheren. Na het aanmaken van je account beschik je over alle mogelijke middelen je alle voor het plannen en analyseren van al je trainingstochten. Alle bewaarde informatie kun je op gelijk welk moment raadplegen.

Bijhouden van al je workouts
Met zijn gratis Flow software kan deze Polar M450 ook erg handig zijn om alle resultaten van je workouts bij te houden en te analyseren. Zo krijg je stap voor stap meer inzicht in de duur en de intensiteit van al je inspanningen. Voor meer ervaren fietsfanaten is de Polar M450 met beperkte opties voor hartslagbandjes, powermeters of andere randapparatuur van derden wellicht te basic.

Bluetooth verbinding
De bluetooth verbinding met een smartphone waarmee dit navigatiesysteem is uitgerust stuurt alle gegevens makkelijk naar het ondersteunend platform Polar Flow. Om de snelheid hiervan te verhogen kun je dit systeem synchroniseren met de fiets app Strava. Via bluetooth kun je alle gegevens van je trainingsritten uploaden naar de ondersteunende Polar Flow website. Daarna kun je alle gegevens doorsturen Strava en andere populaire sport apps.

 

Polar Flow

In de Polar Flow webservice is het logboek een leuke manier om je trainingen, activiteiten en evolutie te volgen. Je kan er je trainingssessies, testresultaten en activiteiten per dag, week of maand bekijken. Een schat aan informatie die je kan leiden naar nog betere prestaties!

Als je de gps hebt gebruikt, toont de functie ‘kaartweergave’ in de webservice een kaart van je trainingsroute. Op de kaart kan je je trainingsgegevens gedetailleerd bekijken.

Maak een video van je trainingsroutes om later in de webservice de hoogtepunten opnieuw te bekijken. Leuk om te delen met vrienden en contactpersonen in de Polar Flow community!

Op de kaart in de webservice kan je als gebruiker trainingssessies delen, die andere gebruikers dan kunnen ontdekken en bekijken.

Je kan andere Polar trainers ontmoeten in de Polar trainingscommunity. Zo kan je eigen resultaten, trainingssessies en activiteitenoverzichten delen, of je kan trainingssessies en activiteiten van andere coaches volgen en hierop reageren.

Met de Polar Flow app heb je een onmiddellijke analyse van activiteiten en trainingen binnen handbereik. Je kan er gegevens van een dag, een week of een volledige maand bekijken.

In de webservice kan je elk onderdeel van je training analyseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je hartslag af te zetten tegen je snelheid.

Naast de vele details over je trainingen en de weerslag daarvan op je conditie, kan je ook begeleiding krijgen om nieuwe doelstellingen te realiseren.

Met een praktische tool kan je je eigen progressie gedurende een bepaalde termijn bestuderen via verslagen en statistieken op week-, maand- of jaarbasis. Je kan ook kiezen voor een aangepaste periode.

Via de Polar Flow webservice kan je gemakkelijk synchroniseren met Strava, dé sociale netwerk applicatie voor wielerfanaten! Je kan er je passie delen, nieuwe vrienden maken en tips en tricks uitwisselen.
Alle specificaties op een rijtje
De Polar M450 laat volgende specificaties noteren:

 • De verbinding verloopt draadloos
 • Een sensor die je cadans optekent is los verkrijgbaar
 • Dit navigatietoestel beschikt over een hoogtemeter
 • Dit toestel beschikt over een GPS sensor

Opvallend veel extra’s

Deze Polar M450 heeft heel wat prettige extra’s aan boord zoals:

Orthopedische test

Een orthopedische test: is een erg makkelijke en betrouwbare manier om je huidige conditie te meten. Een regelmatige orthopedische test laat de gezondheid en de mogelijkheden van je hartslag zien. Zo kun je met de nodige kennis van zaken je hartslag verbeteren of in stand houden. Aan de hand van je hartslaggegevens ben je in staat je trainingen aan te passen om zo je lichaam te laten herstellen van de geleverde inspanningen

Fitness test

deze meet gedurende vijf minuten in rust je aerobe conditie met je hartslag, hartslag variabiliteit en je achtergrondinformatie als basis. Herhaal regelmatig deze test om je conditie te meten

Trainingseffect

Trainingseffect geeft je onmiddellijk na je trainingsrit de nodige feedback met een gedetailleerde beschrijving van de resultaten van je trainingssessie.

Slimme calorieën

Met deze slimme meter weet je steeds hoeveel calorieën Laat je kwijt bent na elke training. Deze slimme calorieën meter houdt rekening met je lichaamsgewicht en lichaamslengte, met je leeftijd, je geslacht, je maximale hartslag en je geleverde trainingsarbeid

Trainingsbelasting

Geeft je inzicht over de invloed van je inspanningen op je lichaam. Je krijgt ook een vergelijking van de verschillende trainingsritten om zo je persoonlijke grenzen te herkennen en zowel de intensiteit als duur van je trainingen daaraan aan te passen

Herstelstatus

Berekent de tijd die nodig hebt om te herstellen van je geleverde inspanningen

Polar connect:

Deze Polar Flow betreft een ondersteunende webservice met bijhorende app. Deze is zowel beschikbaar voor iOS en Android. Dit stelt je in staat om tijdens je tocht of na afloop snel je gegevens te synchroniseren via Bluetooth Smart naar je smartphone en app. Deze Polar Flow voorziet je van alle wekelijkse, maandelijkse en zelfs jaarlijkse overzichten en trainingsanalyses. Dat stelt je in staat om zowel je trainingsritten als je prestaties met al je fietsvrienden te delen

Barometer

Beschikt over een barometer: de Polar M450 is uitgerust me een geïntegreerde barometer. Dat kom je niet veel tegen bij navigatietoestellen in deze prijsklasse. De barometer zorgt voor een nauwkeurige hoogtemeting en hoogteverschillen. Dat zorgt voor efficiëntere trainingen. De M450 geeft je de onmisbare begeleiding en informatie over je trainingsarbeid. Al deze gegevens, de trainingsbelasting en de hersteltijd kun je op ieder moment raadplegen via de Polar Flow

 

De Polar M450HR
De Polar M450 HR beschikt over enkele extra mogelijkheden. Bij een beklimming meet dit toestel het hoogteverschil in meters. Dit fietsnavigatieapparaat is uitgerust met een hartslagband zodat je makkelijk kunt trainen in de verschillende hartslagzones zonder in de problemen te raken. De Polar M450 HR meet bij dit alles uiteraard ook je snelheid en de afgelegde afstand.

Let op!
Dit model is met pensioen. Bekijk ook eens het alternatief: Polar M460 HR.

Video - look and feel

Eigenschappen

Meet afstand:
nee
Meet calorieverbranding:
nee
Ingebouwde hartslagmeter:
nee
Meet slaap:
nee
Meet snelheid:
nee
Meet stappen:
nee
Meet traptreden:
nee
Batterijduur:
16 uur
Touchscreen:
nee
Gewicht:
51 gram
Uitgerust met muziekspeler:
nee

DE BESTE Polar fietsnavigatie

Polar
Mio Cyclo 400 Fietsnavigatie
1. Polar M450
Polar M460
2. Polar M460 HR
Polar V650 fietsnavigatie
3. Polar V650

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!

Let op!
Dit model is met pensioen. Bekijk ook eens het alternatief: Polar M460 HR.
 • Ontdek mooie en uitdagende fietsroutes
 • Bevalt de fietsnavigatie niet? Je kunt 'm gratis retourneren!
 • Track je performance en verbeter jezelf
 • Verdwalen is verleden tijd
 • Twijfel niet langer en bestel 'm nu!