Polar V650 review

8.4
4.2 1
Polar

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Plus- en minpunten

  • Polar Flow Webservice met diverse analysetools
  • LED-functie gaat automatisch aan als het donker wordt
  • Zeer gebruiksvriendelijk en handig in gebruik
  • Overzichtelijke weergave van statistieken en resultaten
  • Koppeling met STRAVA
  • Aanduiding hardslagzones en levert feedback
  • Niet perse een licht gewicht; 120 gram
  • Niet compatibel met ANT+-technologie

Review

Polar heeft de V650 speciaal voor jou ontworpen.

En omdat je het als fietsfanaat simpelweg niet kan maken dit fantastische toestel niet te kennen, laten we je hierbij graag kennismaken met de fietscomputer die de V650 met recht en rede mag worden genoemd.

Functies, specificaties, voor- en nadelen: ze passeren allemaal de revue !

Ontwerp: Compact toestel met trendy design

Als je het toestel voor je hebt, dan valt de grote rode knop onderaan meteen op.

Met deze knop start en beëindig je elke sportsessie. Met de zwarte knop aan de zijkant zet je het toestel aan en uit.

Verder bedien je de V650 met de handige touch screen display.

Met zijn gewicht van 120g en afmetingen van 320 X 240 mm is deze fietsnavigatie echt wel compact en met behulp van de meegeleverde fietssteun makkelijk te monteren op elk fietsstuur.

Ook een borstband met hartslagmeter en een aansluitkabel worden meegeleverd met het toestel.

Met zijn zwarte en witte kleur ziet het apparaat er zeer eigentijds en trendy uit. Om die reden won de V650 dan ook de Red Hot Design Award.

Een extra snufje om dit frisse ontwerp af te maken, is de LED-lamp die automatisch gaat branden als het donker wordt. Een zeer handige optie, zeker in het voor- en najaar wanneer het snel duister kan worden.

GPS-chip en sensoren

Maar wat kan je nu precies doen met zo’n Polar V650?

Eerst en vooral heeft de fietsnavigatie een sterke GPS-chip die je vlekkeloos langsheen al je gewenste fietsroutes navigeert.

Met OpenStreetMap weet je dan ook steeds waar je bent op het uitgestippelde traject.

Wat de V650 nog interessanter maakt voor elke wielerfanaat, zijn de verschillende rijprofielen die je kan aanmaken afhankelijk van jouw voorkeuren.

Wil je vandaag in de bergen fietsen en morgen over een vlak traject? De profielen zijn op elk ogenblik aanpasbaar aan jouw wensen van het moment.

Wil je eens wat andere trainingsroutes uitproberen ?

Met deze fietsnavigatie kan het allemaal. Je downloadt routes in andere services, zorgt dat dit GPX of TCX-bestanden zijn en met de Polar Flow Webservice tover je deze routes in een handomdraai tevoorschijn op je apparaat.

Als je graag eens routes van collega-renners uitprobeert, is dit de gedroomde kans om hun trainingsgegevens op te vragen en deze via de software te installeren op jouw Polar V650.

Daarnaast bevat de V650 ook een hoogtebarometer zodat stijgingen en dalingen minutieus bijgehouden worden. En als je nog meer gegevens wil verzamelen tijdens je fietstochten, kan je meerdere extra sensoren op je V650 aansluiten.

De fietsnavigatie is compatibel met Polar Bluetooth Smart hartslag- en fietssensoren zodat een schat aan extra informatie in geen tijd beschikbaar wordt.

Polar Flow

Dé troef die de V650 zo onovertroffen maakt, zijn de online opties die je toelaten om je fietstocht tot in de kleinste details te analyseren en jouw fietsprestaties alleen maar doen verbeteren.

Hoe werkt dit nu precies?

De Polar V650 gaat via de bijgeleverde software Polar Flow alle gegevens die het toestel heeft verzameld tijdens je fietstocht omzetten in een handige analyse die je rustig vanop je smartphone of laptop kan bekijken bij een kopje koffie of iets sterkers.

Onder de noemer Smart Coaching biedt de V650 heel wat informatie aan. Zo ontvang je met Trainingseffect onmiddellijk na de rit feedback en krijg je te zien wat het precieze effect van je trainingssessie was.

Een andere beschikbare service via Polar Flow is de Trainingsbelasting. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van het effect van je training op je lichaam.

Als je de Trainingsbelasting van je verschillende trainingsritten gaat vergelijken, krijg je een beter beeld van je lichamelijke grenzen en kan je je sportieve doelen ook beter gaan afstemmen op je prestaties.

Wil je weten hoeveel calorieën je nu precies hebt verbrand na één of meer trainingssessies ?

Op basis van enkele kenmerken zoals je lengte, gewicht, leeftijd, geslacht en hartslag bepaalt de Polar Flow Webservice ook dit tot in de kleinste details.

Een laatste belangrijke online optie is de Herstelstatus. Deze laat je weten hoeveel tijd je nodig hebt om te herstellen vooraleer je een volgende trainingssessie kan beginnen.

Technische aspecten

De Polar V650 is een lichtgewicht met zijn 120g en dikte van 16mm. Als je de stuurhouder meerekent, kom je slechts aan een dikte van 20mm.

Onnodig te zeggen dat het toestel compact is wat de efficiëntie enkel maar ten goede komt.

Verder is ook de geheugencapaciteit van 10.000 uur meer dan het vermelden waard en zorgt de polycarbonaat behuizing en de waterbestendige IPX-7 technologie voor een stevig apparaat dat tegen een stootje kan.

De Asahi Dragon Trail-glasplaat van het touch screen scherm verzekert een goede zichtbaarheid in alle omstandigheden.

Ervaringen van gebruikers leren ons dat ook bij grote veranderingen in lichtsterkte of wisselvallige weersomstandigheden het scherm goed zichtbaar blijft.

Een niet te onderschatten luxe voor al wie tijdens een intensieve fietstraining zonder meer vertrouwt op de goede zichtbaarheid van dit degelijke scherm.

De V650 maakt ook gebruik van de Bluetooth Smart technologie en de software kan je heel eenvoudig zelf bijwerken.

De tekstweergave is mogelijk in maar liefst vijftien talen en deze fietsnavigatie is compatibel met heel wat apparaten van derden.

Voor de Polar Flow Webservice waarmee je al je trainingsritten kan analyseren zijn dit de pc-vereisten: Mac OS X 10.6, OS X 10.7, OS X 10.8 of hoger en voor Windows versie 7, 8 of hoger. De gebruikersinterface is eveneens beschikbaar in vijftien talen.

 Accessoires en toebehoren

Ook belangrijk om weten is dat er een hele reeks accessoires verkrijgbaar zijn die je toestel nog gebruiksvriendelijker maken.

Zo zijn er heel wat snelheidssensoren beschikbaar die dankzij de nieuwste technologie vlekkeloos aansluitbaar zijn en zorgen voor een nog betere monitoring van jouw persoonlijke fiets- en trainingsprestaties.

Ook een uitgebreid gamma aan cadans- en hartslagmeters is ter beschikking en kan naar believen gecombineerd worden met de Polar V650.

En een serie beschermhoesjes voor je V650 net als een handige powerbank of bevestigingssets voor aan het stuur sluiten dit rijtje met handige accessoires af.

Likes op Strava

Als wielerfanaat heb je zeker al gehoord van Strava, de sociale netwerk-applicatie voor atleten van alle slag.

Wist je dat je met behulp van de Polar Flow Webservice makkelijk kan synchroniseren met Strava?

Een hele wereld van gelijkgestemde zielen komt zo binnen handbereik. Je trainingssessies worden zichtbaar voor je collega-sportievelingen en zij kunnen je prestaties naar hartenlust liken.

Onderschat de positieve vibe hiervan niet. Het zal je sportieve energie enkel maar doen toenemen en zorgen voor nog betere prestaties.

Via Strava kom je ook meer te weten over wat jij je passie mag noemen: de fiets.

Hoe trainen anderen, welke apparatuur gebruiken zij?

Je kan ook gebruikersinfo uitwisselen over de Polar V650 en wellicht nog functies en mogelijkheden ontdekken die je zelf nog niet kende. Een stevige aanrader dus!

Voor wie is de Polar V650 nu het meest geschikt ?

Het antwoord is eenvoudig: voor iedereen die een hart voor fietsen heeft. Ben je een wielerfanaat in hart en nieren die liefst zo veel mogelijk tijd op zijn fiets doorbrengt?

Wil je een goed zicht hebben op je trainingsessies en elk onderdeel van je fietsroutes grondig analyseren?

Ben je erop gebrand je fietsconcurrenten telkens weer een stap voor te zijn?

En ben je er ook nog eens van overtuigd dat je dankzij de online applicaties nog meer mogelijkheden van de V650 kan benutten?

Dan is dit het toestel bij uitstek dat aan al jouw wensen voldoet. Dankzij de vele mogelijkheden die deze fietsnavigatie je biedt, kan je alle informatie die je wenst op elk moment bekijken en analyseren.

En dit zowel via je smartphone als van op je laptop in je luie zetel.

De Polar Web Service en de Polar Flow mobiele app maken dit in een handomdraai mogelijk.

Wacht niet langer en haal er één in huis via Coolblue.nl. Of beter nog: op je fiets.

Video - look and feel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

Peter H

Heb al jaren een V650. Werkt op de fiets goed en is ook duidelijk.
Het is een drama om de V650 te koppelen met een telefoon of een laptop.
Veel verbindings problemen en je bent er avonden mee bezig.

een cliche; als ik toen wist wat ik nu ondervindt zou ik geen V650 kopen

Toon

5 5

Tevreden over het product en wat je ermee kan. Zéér ontevreden FlowSync waarmee je de gegevens synchroniseert!