Teasi One 3 review

8.1
4.1 1
Teasi
Teasi One 3 fietsnavigatie

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Plus- en minpunten

 • Eenvoudig in gebruik door makkelijk in te stellen gebruikstypes (wandelaar, moutainbiker, wielrenner... etc)
 • Lange levensduur van de accu (tot wel 12 uur!)
 • Bluetooth 4.0 aanwezig
 • Fantastische akoestische signalen (zo ben je zeker van de juiste wegwijzers op de juiste moment.)
 • Gratis downloads en updates van de kaarten (met de handige mogelijkheid om foto's en bezienswaardigheden op te vragen)
 • Handige turn-by-turn navigatiemogelijkheid
 • Wordt geleverd met reeds geïnstalleerde kaarten van Centraal Europa
 • 3.5 inch kleurenscherm met schermverlichting
 • Niet alle apps vinden ondersteuning in dit toestel (zoals STRAVA)
 • De processor is op sommige punten iets trager dan de concurrentie.

Release datum: 2016

Review

Teasi One 3, de meer dan perfecte opvolger van de populaire Teasi One 1 en Teasi One 2, outdoor fietsnavigatie, is zeer gegeerd onder de outdoor – sportievelingen.

Degene die reeds bekend is met het merk en/of model, hoef ik waarschijnlijk niet meer te overtuigen van de kwaliteit en degelijkheid van dit toestel, de overige lezers kunnen hieronder mijn vrijblijvende en onafhankelijke review terugvinden.

Teasi One 3. De naam klinkt alvast als muziek in de oren, maar… Is hij werkelijk zo goed als overal wordt geschreven? Ik test hem voor je uit en zet de voor- en nadelen voor je op een rijtje! Voor een eerlijke review zonder poespas ben je met dit artikel op de juiste locatie!


Laten we maar beginnen bij het begin. De Teasi One 2 was op zich al een zeer sterk en handig toestel, en het is dan ook moeilijk te bedenken dat het nog enigszins mogelijk is om dit model nog te verbeteren, maar toch… Is Teasi hierin geslaagd!

Wat zijn dan eigenlijk de wezenlijke verschillen tussen Teasi One 2 en Teasi One 3?

De eerste en meteen misschien ook wel de grootste verbetering is wel dat de One 3 beschikt over Bluetooth 4.0. Hiermee is het heel eenvoudig om externe apparaten te koppelen aan uw fietsnavigatie! Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een externe hartslagmeter.

De tweede verbetering is zonder twijfel de accu. Ten opzichte van Teasi One 2, heeft de nieuwe versie een beduidend langere accuduur. Met niet minder dan de 15% grotere accu (nu 2650 mAh), ben je gegarandeerd van uw reis. Het gebruiken van de Teasi One 3 over een tijdspanne van 12 uur is geen enkel probleem. Een absolute verbetering!

De derde vernieuwing zijn de verbeterde akoestische signalen welke de hoorbaarheid en dergelijke alleen maar ten goede komen.

Wat bleef ongewijzigd ten opzichte van Teasi One 2?

De Schermgrootte en behuizing bleef ongewijzigd aan Teasi One 3, namelijk: ca. 11,14 cm x 6,38 cm x 2,1 cm en een gewicht van ca. 139 g. Daarenboven is dit toestel ook nog spatwaterdicht, schokbestendig en stofdicht. Met zijn gekende 3.5 inch (8.8cm) touch screen en 32GB micro-SD kaart, is dit fietsnavigatietoestel de ideale partner voor al uw activiteiten.

Wat zijn de mogelijkheden van dit toestel?

Teasi, gekend om zijn degelijke software en functies als het op buitensport aankomt, werd voornamelijk ontwikkeld voor wielrenners, maar kan evengoed gebruikt worden tijdens het wandelen, skiën of beoefenen van watersporten zoals zeilen.

Teasi maakt zich sterk in het niet wijzigen van de software tussen de verschillende versies en bovendien zijn de kaart- en softwareupdates gratis te downloaden en dit voor zowel Pc als Mac! Bovendien zijn alle landen vooraf geïnstalleerd, voor wat betreft Centraal Europa, en zijn deze inzetbaar op land, water en sneeuwgebieden!

Welke kaarten zijn standaard reeds aanwezig op Teasi One 3?

Niet onbelangrijk… En daarom geef ik ze alvast even mee!

De aanwezige kaarten zijn: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, San Marino, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Zwitserland.

Deze zijn tevens onbeperkt gratis beschikbaar te downloaden/upgraden via de website.

Andere kaarten zijn natuurlijk eveneens te installeren, maar deze vereisen een update, dewelke niet geheel kosteloos zal zijn.

Maar de mogelijkheden zijn onbeperkt! Zo kan je eveneens je eigen routes gaan uitstippelen en uploaden op dit handige toestel. Teasi gaat zelfs nog een stapje verder: je kan gebruik maken van de handige Teasi Tour Creator (terug te vinden in de Teasi Tool). Tal van extra functies komen gratis bij deze applicatie, namelijk extra informatie, afbeeldingen en interessante, niet te missen punten!

Teasi One 3 maakt gebruik van handige profielen. Zo kan je de navigatie bijvoorbeeld gaan instellen op het profiel ‘racefiets’ Teasi One 3 zal automatisch de route kiezen die het best aansluit op het ingevoerde profiel!

Voor profiel ‘racefiets’ zal je bijvoorbeeld geen ongebaande wegen voorgeschoteld krijgen, daarentegen je jezelf net wél mag verwachten aan actieve navigatie voor MTB over grove tracks en boswegen.

Dit maakt de Teasi One 3 zeer interessant voor een ruim publiek buitensporters! Van jong tot oud, recreatief tot (semi) professioneel, elke actieve sporter zal plezier beleven aan deze fietsnavigatie!

Maak je er liever een recreatieve en culturele uitstap van? Dan kan je gebruik maken van de handige optie ‘bezienswaardigheden’. Met een tik op het scherm krijg je meteen te zien waar je dient te zijn voor de mooiste uitzichten!

De navigatie zelf voorziet overigens in handige, duidelijke pijlaanduidingen op het scherm, zodat je duidelijk ziet waar je dient af te slaan. Gegarandeerd nooit geen twijfel meer! Ook zijn er verschillende handige geluiden ingebouwd dewelke je eveneens zullen sturen naar de juiste route.

Je kan gebruik maken van de route die wordt voorgesteld door Teasi One 3 zelf, of je kan je eigen route gaan samen stellen met de nodige via-punten. Altijd zeer handig, zeker als je graag alles gezien hebt en niet enkel maar kilometers dient af te leggen! Een veelzijdig product voor een ruim publiek dus.

En wat met sensoren?

De aanwezige sensoren zijn ook niet te onderschatten.

Zo is dit toestel standaard voorzien van een hoogtemeter en een elektronisch kompas, maar je kan steeds toevoegingen gaan doen via afzonderlijk verkrijgbare sensoren zoals een cadanssensor, hartslagsensor, snelheidssensor en vermogenssensor. Deze zijn afzonderlijk verkrijgbaar en hierover kan je uiteraard de nodige informatie opvragen bij uw verkooppunt of de fabrikant.

Ze zijn eenvoudig te koppelen via Bluetooth 4, standaard aanwezig op Teasi One 3!

Niet onbelangrijk, de prijs.

Maar ook wat betreft de prijs is deze Teasi One 3 meer dan een eerlijk toestel! De adviesprijs bedraagt 160 euro en dat is hij meer dan waard. Er zijn tal van duurdere toestellen op de markt verkrijgbaar, maar waarom zou je meer uitgeven als dit toestel prijs/kwaliteit perfect zit?

Zoals we gewend zijn van Teasi, krijg je een degelijk en gebruiksvriendelijk toestel voor een eerlijke aankoopprijs. ook niet onbelangrijk is de garantie. Waar de meesten zich beperken tot de verplichte standaardgarantie van 2 jaar, gaat Teasi net iets verder. Met een garantie van 3 jaar, bent je gegarandeerd zeker van de kwaliteit.

Wat wordt er standaard geleverd bij de Teasi One 3?

• Stuurbevestiging
• USB oplaadkabel
• Snelstartgids

Vragen?

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met een vraag of opmerking die geen antwoord verkrijgt op de handige website of handleiding van Teasi dan kan je ten alle tijden de gebruiksvriendelijk customer-service contacteren.

Net als het toestel, werken zij vlekkeloos en correct om je zo spoedig mogelijk te voorzien van de gevraagde informatie en antwoorden. De Teasi is een Duits product en het is een feit dat Duitse kwaliteit meestal zeer degelijk is, maar ook dat werken met een Duits bedrijf doorgaans aangenaam en correct verloopt.

Conclusie: Teasi One 3

Kortom, of je nu liefhebber bent van wielrennen, mountainbiken, sneeuwsporten, watersporten of wandelen… De Teasi One 3 is de ideale metgezel voor de buitensporter die weet wat hij wil en geen interesse heeft in al te veel toeters en bellen.

Eenvoudig in gebruik, instelbaar op vele vlakken en standaard voorzien van alle nodige zaken, is deze Teasi One 3 lichtgewicht de ideale reispartner in zowel binnen- als buitenland.

Schaf hem vandaag nog aan en geniet deze week nog van de veelzijdigheid van dit eerlijke toestel die prijs en kwaliteit perfect weet te combineren met elkaar. Ervaar zelf de vele kwaliteiten en handige voordelen van dit model. Het buitenleven wacht op u!

Eigenschappen

Meet afstand:
nee
Meet calorieverbranding:
nee
Ingebouwde hartslagmeter:
nee
Meet slaap:
nee
Meet snelheid:
nee
Meet stappen:
nee
Meet traptreden:
nee
Batterijduur:
uur
Touchscreen:
nee
Gewicht:
gram
Uitgerust met muziekspeler:
nee

DE BESTE Teasi fietsnavigatie

Teasi
Teasi One 3 fietsnavigatie
1. Teasi One 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

Danny

Ik las de review van de teasi one 3, mooie en volledige review.
Alleen heb ik een vraag welke jij misschien wel kan beantwoorden, als ik een zomaar wat heb gereden, kan ik die route dan opslaan en deze later weer oproepen en deze dan als route laden en rijden?

Bossenbroek

In deze blog wordt een vermogenssensor genoemd. Dit komt niet terug in het menu van de teasi alleen de candans- en hartslagsensor....

Bossenbroek

Beste Danny, ze antwoorden blijkbaar niet zo vlot maar dat kan inderdaad.

Fred

Als er gebruik gemaakt zou worden van normale AA oplaadbare batterijen zou ik dit (of voorgaand) model aangeschaft hebben. Qua prijsstelling veel interessanter dan mijn Oregon 600, maar ja daarvoor kan ik werkelijk overal batterijen kopen als ik door mijn voorraadje Eneloops ben.

Hans van Hoek

Kan niet tegen een beetje regen!
5 5

Het is gewoon belachelijk dat deze computer niet tegen een beetje water kan. Heb het twee keer moeten laten maken, het schermpje zat water onder en ging helemaal los. Waardeloos!

Bert Verhees

Doet alles wat ik nodig heb
4 5

De batterijen gaan niet zolang mee als in de recensie vermeld, maar toch wel vijf uur of langer, wat in het algemeen ruim voldoende is. Verder doet hij het goed, wijst goed de weg, hoewel.... Het waarschuwingsgeluid laat het soms afweten, en soms piept hij te vaak, dus opletten blijft belangrijk. Ik heb de toon laag gezet, want soms, vooral bij rotondes piept hij wel drie keer, bij iedere afslag van de rotonde een keer.

Ik heb hem nu langer dan een jaar, en ben op veel plaatsen ermee geweest, in Frankrijk, in Nederland, verschillende uithoeken, in België. Geschikt voor lange vakantie-fietstochten, maar moet wel elke avond worden opgeladen. Ik heb voor dat doel een zonnecel systeempje dat overdag oplaadt en 's avonds de Teasi oplaadt.

Ook is het mogelijk om (ook niet geplande) fietstochten op te nemen, en bij thuiskomst over te zetten naar Strava of een ander software-systeem. Een fijne feature is als je te ver van de geplande route moet afwijken, bijvoorbeeld door een wegomlegging, hij dat onmiddellijk ziet en een alternatief aanbiedt. Ook kun je een adres of plaatsnaam intypen, en dan zoekt hij zelf de route.

Ik ben er erg tevreden mee.

Marcel

strava
5 5

Hoe krijg je je rit op Strava?

inge

5 5

Het is een fantastisch navigatiesysteem dat ik nu al 2 jaar bijna wekelijks gebruik. Groot touchscreen in kleur. Fantastische kaarten, die aangepast kunnen worden aan wandelen of fietsen. Door de Teasi hebben we al veel paden bewandeld waar we anders niet gekomen zouden zijn. De online ondersteuning is ook goed, en antwoord snel. Je kunt ook routes van te voren downloaden. Geen problemen ondervonden tot hiertoe met de waterdichtheid. Dat is omdat ik niet ga fietsen in de regen met mijn navigatie. En met wandelen, zit mijn teasi in mijn jaszak of draagzakje aan mijn rugzak. Echt een aanrader.
Het enige minpuntje is de batterij die geen lange wandeling van meer dan 6 uur aan kan. Dat valt op te lossen met een extern battery-pack waar je je toestel dan op aansluit.

Harm

antwoord op vraag Marcel 8-11-2018
5 5

Hoe krijg je je rit op Strava?
Door: Marcel op: 08-11-2018

Marcel: heel eenvoudig. Log in op je Strava account (of endomondo, runkeeper, decathlonCoaach etc etc) en klik op plusje rechtsboven activiteit uploaden. Sluit je Tease aan op je computer via de usb kabel en selekteer de gpx-file van je rit (zit in tab Account). Klik op Ok en je rit staat op strava

Hans

5 5

Slecht apparaat, zeer teleurstellend, ik wilde Teasi updaten maar hij startte niet meer op, wat moet je daarmee, dus terug gestuurd was immers nog garantie op, krijg ik naar weken bericht dat het software problemen was en zelf moest betalen, was dus betalen 35 euro betalen of hij werd vernietigd. Belachelijk na een paar weken deed die helemaal niks meer batterij binnen een half uur leeg. Heel weinig plezier van gehad, niet kopen is geld weggooien.. Waardeloos meer kan ik er niet van maken..

Jos

3 5

Heb de Teasi one 3 extend nu 3 jaar. Grote plus zijn de gratis kaartupdates en de ruime mogelijkheden.
Maar de bijbehorende windows software is zelfs op een game pc niet vooruit te branden. Starten is traag en een ander tabblad kiezen eveneens. Meer dan eens dacht ik dat de computer hangt.
De Teasi zelf is ook niet al te snel. Zet hem aan voordat je je fiets pakt, anders is hij nog niet klaar. Bij zonlicht is het scherm wat moeilijk leesbaar, maar het kan er net mee door. Omdat ik een mooiweer fietser ben, heb ik geen probleem met de matige regenbestendigheid. Heel vreemd is, dat als ik in Nederlands Limburg fiets, ik Belgische plaatsnamen krijg van mijn route, terwijl hij de weg en zijwegen wel correct weergeeft. Ook minder prettig is de trage respons als je een gerede route opvraagt, maaf dat ligt wellicht aan het feit dat ik er inmiddels een vijftigtal opgeslagen heb. Ik ga maar eens opruimen, dat scheelt misschien. Al met al, teleurstellende software en een traag aparaat met veel potenties.
Ik zou hem niet aanraden, maar eerlijk gezegd weet ik niet of de alternatieven beter zijn. Mijn eerdere ervaring met een Garmin was ook niet om over naar huis te schtijven en de kaartupdates waren absurd duur. Zo duur dat ik voor iets meer geld een Teasi kon kopen.

Bestel de Teasi One 3 veilig en snel!

Kies je favoriete webshop, vergelijk de prijzen en bespaar vele euro's

 • Ontdek mooie en uitdagende fietsroutes
 • Bevalt de fietsnavigatie niet? Je kunt 'm gratis retourneren!
 • Track je performance en verbeter jezelf
 • Verdwalen is verleden tijd
 • Twijfel niet langer en bestel 'm nu!