Fietsverlichting test 2019 onder 100 euro

Fiets je weleens in het donker?

Dan is het juist heel erg belangrijk dat je zichtbaar zijn voor andere weggebruikers, maar ook dat het fietspad goed verlicht is.

In deze test vergelijken we de beste fietsverlichting producten in een prijsklasse van 50 tot 80 euro.

Hierbij kijken we onder andere naar het ontwerp, brandduur, standen en oplaadmogelijkheden. Ook verrichten we een praktijk test zodat we de exacte brandduur kunnen meten.

De resultaten:

Koplampen

Een goede koplamp is van groot belang. Hieronder hebben we de beste koplampen alvast op een rijtje gezet.

NaamBrandduur LumenPrijs
Lezyne Hecto Drive 400XL17,5400Bekijk product
Lezyne macro drive 1100XL

Lezyne Macro Drive – 1100XL

781100Bekijk product
Sigma Buster – Koplamp8200Bekijk product

Setjes

Geen gedoe met losse koplampen en losse achterverlichting. Met deze handige setjes ben je in een keer voorzien van voor- en achterverlichting.

NaamBrandduur LumenPrijs
Lezyne Femto Drive Pair15 (voor) & 7 (achter)60Bekijk product
AXA Greenline 15 Lampset15 lux6Bekijk product
Lezyne Strip Drive Pair LED30,5300Bekijk product

Achterlicht

Op zoek naar een fijn en betrouwbare achterverlichting? Wij hebben deze achterverlichting voor je uitgekozen

NaamBrandduur LumenPrijs
Lezyne Zecto Drive77Bekijk product
Lezyne Femto Drive Rear 60 7Bekijk product

Bovenstaande lampen maken gerbuik van USB-voeding

Reviews

We hebben verschilende fietsverlichtingsetjes en koplampen gereviewed. Onze bevindingen kun je hieroder bekijken.

Lezyne Strip Drive fietsverlichtingset

Lezyne Strip Drive

 • Gewicht: 152 gram
 • Afmetingen: 163 x 83 x 47 cm
 • Brandduur: 11 uur
 • Voeding: USB
 • Standen: 9
 • Lumen: 300
 • Type: voor en achterlicht

Info

Deze set bestaat uit een voor- en achterlicht strip. De set beschikt over 9 verschillende standen waardoor je zelf de juiste felheid en knipperstanden kunt kiezen. Ook zijn de lampen voorzien van side-verlichting, waardoor je ook vanaf de zijkant goed zichtbaar bent. Dit setje is voorzien van een USB-aansluiting aan de onderkant van het product zodat je deze gemakkelijk kunt opladen.

Praktijk

Dankzij de verschillende standen is het mogelijk om de juiste felheid te kiezen, ook voor het achterlicht is dit ideaal. Zo voorkom je dat je je fietsmaten verblind vanwege je scherpe achterlicht.

Om te zien hoe vol de batterij is druk je aan de bovenkant van het apparaat. Vervolgens worden lichten de ledjes op zodat je kunt aflezen hoe vol de accu nog is.

Dankzij de rubberen strip  is de verlichting erg gemakkelijk met de hand te bevestigen je hebt dus geen extra gereedschap nodig.

Conclusie

Het lichte gewicht en het kleine compacte ontwerp is ideaal voor racefietsen. De verlichting is gemakkelijk met de hand te monteren. Echter zijn niet alle standen even nuttig en gebruiken wij voornamelijk de constante of knipperende stand. Dankzij het de USB-oplaadbare accu heb je geen batterijen meer nodig, ideaal!

Bekijk product

 

Lezyne Macro Drive 600XL fietsverlichting

LEZYNE MACRO DRIVE 600XL

 • Gewicht: 152 gram
 • Afmetingen: 41 x 25 x 95mm
 • Brandduur: 2,5 uur
 • Voeding: USB
 • Standen: 4 + 2 knipper
 • Type: koplamp

Info

De Lezyne Macro Drive is compact en valt op dankzij de zilveren behuizing. Deze lamp is ook uitgevoerd in een luxe versie en dan is het mogelijk om de lamp aan je helm te bevestigen.

Praktijk

De lamp is uitgerust met 4 verschillende constante lichtbundels waarmee je de felheid zelf kunt aanpassen. Zet je de lamp op de felste stand dan gaat deze maar 2,5 uur mee, dat is ook niet zo gek want het geeft een zeer krachtige brede lichtbron waardoor je naast het fietspad ook de omgeving ziet.

De voorlamp is redelijk eenvoudig te monteren op alle stuurvormen dankzij een elastiek. De USB-poort zit wat dieper in het product verwerkt waardoor niet alle USB kabels gemakkelijk aansluiten.

Conclusie:

Deze voorlamp is niet alleen ideaal voor extreem donkere fietspaden maar kan, dankzij de brede lichtbundel, ook offroad ingezet worden. Het is gemakkelijk te bevestigen aan het stuur en ook aan de helm.

Dit product is niet meer leverbaar. Wij raden het volgende product aan (de grote broer van Lezyne macro xl):

Daarnaast is deze voorlamp te combineren met het Lezyne Femto Drive achterverlichtingt.

Helaas is dit product niet meer verkrijgbaar

 

Sigma Sportster fietsverlichting – lange felle brandduur

SIGMA SPORTSTER ZWART

 • Gewicht: 97 gram
 • Afmetingen: 34 x 90 mm
 • Brandduur: 6 uur
 • Voeding: USB
 • Standen: 2
 • Type: koplamp

Info

De voorlamp beschikt over een interne accu, je hoeft dus geen externe batterijen aan te schaffen om deze voorlamp te gebruiken. De accu is oplaadbaar door middel van een USB aansluiting.

De Sigma Sportster heeft een rechthoekige lichtbundel en is makkelijk te monteren

Praktijk

Voor de montage van deze fietslamp is een diameter van 22 tot 32 millimeter verijst. Een grotere diameter zorgt ervoor dat de lamp niet perfect sluit waardoor deze tijdens het fietsen kan draaien.

Deze lamp geeft een redelijk felle rechthoekige lichtbundel en is in het midden een stuk feller waardoor het fietspad goed zichtbaar is. De indicatie LEDjes van deze lamp zijn redelijk fel, vooral als je in hele donkere stukken fietst. De brandduur van deze lamp is 6 uur.

Rond stuur nodig met een diameter van 22-32 millimeter. Zeer goede felle verlichting. In het midden fel, daaromheen een lichtere rechthoekige vorm

Conclusie

De lamp is netjes afgewerkt en geeft een prima lichtbundel voor deze prijsklasse. Wij hadden een fellere lamp verwacht voor deze prijsklasse maar de brandduur van 6 uur maakt een hoop goed.

Bekijk product

 

BBB Swat BLS-105K Fietsverlichting

BBB SWAT BLS-105K

 • Gewicht: 110 gram
 • Afmetingen: 40x27x82 mm
 • Brandduur: 3,5 uur
 • Voeding: USB
 • Standen: 1
 • Type: Koplamp

Introductie

De BBB Swat is het nieuwe ontwerp van BBB en is uitgerust met een rubberen kap zodat het de USB ingang afschermt van water en vuil. De behuizing oogt futuristisch en is ook zeer netjes afgewerkt. Deze lamp heeft een ingebouwde accu en kan opgeladen worden door middel van de USB-poort.

Praktijk

De lamp past op vrijwel alle diameters dankzij het meegeleverde rubberen strap. Er is helaas maar 1 stand beschikbaar dus je kunt de lamp niet dimmen in het geval dat je al op een verlicht fietspad rijdt.

De batterijduur indicatie geeft duidelijk weer wanneer de lamp het einde van zijn batterijduur nadert. Tijdens het testen van deze fietsverlichting blijkt dat de lamp het maar net 3,5 uur volhoudt.

Tegenliggers worden niet verblind omdat het licht naar beneden schijnt en aan de bovenkant wordt tegen gehouden door een kap. De lichtbundel is erg breed waardoor niet alleen het fietspad maar ook een deel van de omgeving verlicht word.

Conclusie

Deze fietsverlichting geeft zeer veel licht en is ideaal voor extreem donkere omstandigheden maar dat mag ook wel voor deze prijs. Het monteren is daarentegen wat lastiger door de bijgeleverde losse rubbertjes.

Dit product is niet meer leverbaar, we raden het volgende product aan:

Bekijk product

 

Topeak Whitelite Aero set

TOPEAK AERO COMBO USB LED VERLICHTINGSSET

 • Gewicht: 32 gram
 • Afmetingen: 66 x 24 x 34 mm
 • Brandduur: 11 uur
 • Voeding: USB
 • Standen: 2
 • Type: voor- en achterlicht

Info:

Dit is de kleinste voorlamp in deze review, hij is aerodynamisch ontwikkelt en is een absolute lichtgewicht met maar liefst 32 gram. Hiermee volgt Topeak de laatste trends en is deze lamp de perfecte lamp voor een racefiets. Dankzij de elastieken en adapters past deze lamp op verschillende diameters. Ideaal voor montage op de voorvork of eventueel onder het zadel.

Praktijk:

De voorlamp heft een brandduur van 11 uur en heeft een brede bundel met stralen naar de zijkant. Het is echter alleen een lamp waarmee je gezien word, het draagt niet echt bij aan een beter zicht op de weg.

Dankzij de rubbers en ronde pasvorm is de lamp gemakkelijk te monteren. Let wel op, de elastieken zitten niet aan de lamp vast waardoor ze zomaar zoek kunnen raken.

Conclusie

Dankzij het kleine compacte ontwerp en een gewicht van maar 32 gram is dit de ideale lamp voor een racefiets. De voorvork is de beste plaats voor deze lamp want hierdoor is je stuur vrij en schijn je jezelf niet in het gezicht. Het is echter wel een duur setje voor een verlichting waarmee je alleen gezien word.

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Bekijk de variant van dit product:

Bekijk product

Leuk artikel? Deel het!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!

shares