De grootste fietsenwinkel van Nederland!

Kleine fietsenwinkels (i.p.v. de grootste fietsenwinkel) vind je op iedere hoek van de straat, en ook de kleinste dorpen kennen nog wel een lokale fietsenmaker. Het assortiment van deze lokale aanbieders laat echter vaak nog wel wat te wensen over voor de echte fietsfanaat. Vaak staan er een aantal modellen stadsfietsen en wie geluk heeft een aantal racefietsen.

Maar de echte kilometervreter heeft hier niet genoeg aan, deze wil meer. Daarom hebben wij uitgezocht wat de beste en dus de grootste fietsenwinkels van ons land zijn . Het gaat hierbij om fysieke winkels, waar je bijvoorbeeld het zadel daadwerkelijk even kunt beklimmen voor een proefrit.

Wat is de grootste fietsenwinkel van ons land?

Groot is natuurlijk een relatief begrip. Wat de grootste fietsenwinkel is, is dan ook lastig aan te geven. Er zijn meerdere grote winkels die claimen de grootste te zijn, maar gaat het dan om vloeroppervlakte of assortiment. Daarnaast zijn er nogal wat verschillende fietsen inmiddels op de markt. Van een wielrenfiets, mountainbike, tot e-bike of elektrische bakfiets.

Daarom is er geen eenduidig antwoord te geven op welke fysieke winkel de grootste fietsenwinkel van ons land is. Dit geldt ook voor de online winkel. Deze winkels kunnen namelijk ook verkopen via Bol.com en Amazon.com en aan het zogenaamde dropshipping doen. Daardoor is het online nog lastiger inschatten of een winkel daadwerkelijk de grootste fietsenwinkel is.

Om toch een beeld te geven bij deze vraag, hebben wij een selectie gemaakt van de giganten op de fietsenmarkt in ons land. Lees snel verder en dan weet jij waar jij heen moet navigeren om een nieuwe fiets te kunnen kopen. Onze selectie bestaat uit een samenvoeging van de grootste oppervlakte, het aantal medewerkers en het assortiment.

fietsenwinkel

Mantel

We beginnen met een fietsenwinkel die erg hoog scoort qua assortiment. Mantel is namelijk een zeer veelzijdige fietsenwinkel. Ze hebben echt alles in huis op het gebied van fietsen. Van een flinke MTB rit tot een tour tocht, alles wat je nodig hebt vind je bij Mantel.

Daarnaast heeft Mantel niet één maar meerdere winkels. Een pluspunt gezien de garantie die zij afgeven. Er is altijd wel een Mantel winkel redelijk dicht bij jou in de buurt en de kans dat ze de spullen op voorraad hebben is dus ook nog eens groot. De grootste winkels worden de superstores genoemd en deze tref je in Utrecht, Arnhem en Den Bosch. Goed verspreidt door het land dus.

De winkel in Utrecht spant de kroon met maar liefst 4000 m2 aan fietsaanbod, eenvoudig te vinden langs de snelweg. De hemel voor iedere fietsliefhebber, dus pas op je budget! En ook online is Mantel uiteraard eenvoudig te vinden. Een winkel en merk dat goed gebruikt maakt van ‘clicks and bricks’.

Ook interessant: Bescherm je fiets optimaal tegen regen, wind en vuil met de beste fietshoes voor onderweg.

Bike factory

Nog een winkel die zelf zegt dat ze de grootste fietsenwinkel zijn van ons land, en met maar liefst 6000m2 aan fietsen en accessoires zou dat zomaar eens kunnen. Een gigantische voorraad zorgt ervoor dat je niet snel misgrijpt.

Dat Utrecht een echte fietsstad is, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien met de start van de Tour, de Giro én de Vuelta. Dit is misschien dan ook geen toeval dat Bike Factory zich in Utrecht bevindt. En ook Bike Factory is online goed vindbaar met een prima webshop. Ook dus van beide markten thuis!

Neem je fiets mee met de beste fietsendrager van 2024.

12Go Biking fietsenwinkel

Dit is zo’n verhaal waar je direct sympathie voor krijgt, althans wij als fietsliefhebbers wel. Ondanks dat de naam internationaal aandoet, is 12Go Biking een lokaal fietsenwinkeltje dat ooit opgericht is door twee studenten. Vandaag de dag is dit één van de grote spelers op fietsgebied in ons land.

Met maar liefst 4200 m2 gevuld met fietsen en accessoires is het de grootse in de regio Zuid-Holland. Niet alleen de professionele wielrenner kan hier zijn hart ophalen, ook de e-bike en tourfietser komen aan hun trekken. Met een voorraad van ongeveer 5000 fietsen zit er voor iedere fietser wel één tussen.

Vind je Zuid-Holland te ver rijden? Dan is ook 12GO biking online te vinden.

Ontdek de mooiste fietsroutes met een fietsnavigatie.

Fietsgigant

De naam doet het al een beetje vermoeden, maar Fietsgigant is ook een enorme speler op het gebied van fietsen en accessoires. Naast dat de website (wederom) verteld dat ze de grootste zijn, zijn ze ook nog eens (volgens henzelf) de goedkoopste. Dit is wel een combinatie die erg goed in de oren klinkt!

En het is inderdaad waar, een korte blik op het aanbod wekt wel de indruk dat ze zeer voordelige prijzen hanteren. Natuurlijk verschilt dit nog wel een beetje per product. Ze zijn inderdaad qua omvang groot, maar niet zo groot als bovenstaande opties. Maar als echte Hollanders vinden wij die lage prijzen toch de moeite waard om snel eens af te reizen, en dit is wederom ook online mogelijk!

Online fietsenwinkels

We kunnen er bijna niet omheen in het digitale tijdperk, online zijn ook ontzettend veel grote fietsenwinkels te vinden. We staan toch even stil bij de grootste spelers op dit gebied. Bol.com is toch wel een topper op dit gebied. Dit komt niet alleen doordat zij zelf een ruim assortiment fietsen hebben, maar ook doordat zij verkoper zijn van merken van anderen.

Dit zorgt ervoor dat zij een enorm assortiment kunnen aanbieden. Een andere grote online speler is superfietsen.nl. Ze hebben een ruim assortiment, maar ook vooral e-bikes vind je bij hen terug. Internet-bikes.nl is ook een online grootgrutter op het gebied van fietsen. Ze hebben een ruim assortiment en eveneens goede service.

Ontdek de beste spinningfietsen van 2024.

fietsenwinkel

Wat is nu de allerbeste fietsenwinkel van ons land?

Dit is een vraag waar wij als wielerfanaten onderling ook niet uitkomen. Het gaat er vooral om welk merk fiets jij prevaleert en welk type fietssport jij beoefent. We zien de laatste jaren dat de diverse fietsenwinkels zich steeds verder specialiseren.

Of dit nu op het gebied van wielrennen of e-bikes is, ieder zoekt zijn eigen niche. Het is dan ook aan te raden te kijken welke aansluit bij jouw voorkeur en eens af te reizen naar die betreffende winkel. Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken welke merken ze verkopen en of dit merken zijn die jij graag gebruikt.

Conclusie: Welke fietsenwinkel is de grootste?

Er zijn meerdere fietsenwinkels die claimen dat zij de beste, grootste en meest gespecialiseerde fietsenwinkel van ons land zijn. Of dit daadwerkelijk zo is? Wij raden aan bij de keuze voor jouw fietsenwinkel vooral te letten op het assortiment, het aanbod aan merken en de focus qua soort fietsen.

Wanneer dit aansluit op jouw wensen en voorkeuren dan is het aan te raden te kiezen voor deze fietsenwinkel. Vaak hebben winkels een fysieke en online shop, een perfecte combinatie naar onze mening. Zo is het maken van een proefrit mogelijk, maar kun je de accessoires later eenvoudig bijbestellen.

 

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)