Must have apps voor op je telefoon tijdens het fietsen

Fietsen is een geweldige manier om buiten te zijn en van de natuur te genieten terwijl je aan je gezondheid werkt. Of je nu een ervaren fietser bent of net begint, het hebben van de juiste apps op je telefoon kan je fietservaring naar een hoger niveau tillen. In dit artikel delen we enkele must have apps die je niet mag missen als je regelmatig gaat fietsen. Natuurlijk zijn er ontzettend veel apps die je kunt gebruiken.

Daarom hebben wij onze selectie beperkt tot een aantal belangrijke categorieën, waarin we vervolgens een aantal apps bespreken.

Navigatie apps voor de ideale route

Strava apps

Niets is zo frustrerend als verdwalen tijdens het fietsen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende navigatie apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor fietsers. Deze apps geven je nauwkeurige aanwijzingen voor de beste fietsroutes, vermijden drukke wegen en bieden zelfs live verkeersinformatie.

Met behulp van GPS kunnen deze apps je ook helpen bij het vinden van interessante bezienswaardigheden of pittoreske routes in de buurt. Enkele populaire navigatie apps voor fietsers zijn Google Maps, Komoot en Strava.

Trainings apps om je prestaties te verbeteren

Als je serieus bezig bent met fietsen en je prestaties wilt verbeteren, dan zijn trainings apps een absolute must. Deze apps bieden uitgebreide informatie over je ritten, zoals snelheid, afstand, hoogteverschillen en hartslag. Je kunt je voortgang bijhouden en doelen stellen om jezelf telkens weer te verbeteren.

Daarnaast bieden veel trainings apps ook trainingsschema’s en uitdagingen om je te motiveren. Enkele bekende trainings apps voor fietsers zijn Zwift, TrainerRoad en Runtastic Road Bike. Naast het trainen, is  wat ontspanning ook belangrijk. Speel bijvoorbeeld in een betrouwbare casino online een potje poker, terwijl je ondertussen even op adem kunt komen om vervolgens weer door te fietsen.

Veiligheids apps voor gemoedsrust onderweg

De ultieme alles-in-1-app voor fietsers: Strava

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop tijdens het fietsen. Daarom is het handig om een veiligheids app op je telefoon te hebben die je extra gemoedsrust kan geven.

Deze apps kunnen bijvoorbeeld automatisch een melding sturen naar een door jou ingestelde contactpersoon als je valt of een ongeluk krijgt. Daarnaast kunnen sommige apps je locatie in realtime delen met vrienden of familie, zodat ze weten waar je bent. Een paar voorbeelden van veiligheids apps zijn Road ID, Bike Citizens en Family Locator.

Overige handige apps

mapmyride

Naast navigatie-, trainings- en veiligheids apps zijn er nog tal van andere apps die je fietservaring compleet kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan apps waarmee je je fietstochten kunt registreren en delen met anderen, zoals Endomondo of MapMyRide.

Of apps waarmee je interessante routes kunt ontdekken en nieuwe plekken kunt verkennen, zoals AllTrails of MTB Project. Ook zijn er apps die je kunnen helpen bij het onderhoud van je fiets en het plannen van de juiste bandendruk, zoals Bike Gear Calculator.

Nog veel meer apps

Er zijn zoveel fantastische apps beschikbaar die je fietservaring kunnen verbeteren en optimaliseren.

Of je nu op zoek bent naar de ideale route, je prestaties wilt meten en verbeteren, jezelf veilig wilt houden of gewoonweg meer plezier wilt beleven tijdens het fietsen, er is een app voor iedere fietser. Dus waar wacht je nog op? Download deze must have apps vandaag nog en geniet nog meer van elke fietsrit!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)