Polar OH1 hartslagband review

8.2
4.1 1

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Plus- en minpunten

  • Zit erg comfortabel & blijft goed zitten
  • Technische mogelijkheden werken goed
  • Eenvoudig te koppelen aan andere devices
  • Klein van formaat
  • Band kan gaan slijten doordat het textiel is
  • Geeft status batterij niet duidelijk aan
  • Nauwkeurigheid kan anders zijn dan bij borstband

Review

De Polar OH1 is anders dan alle andere hartslagbanden. Zo plaats je deze hartslagmeter om je arm in plaats van om je torso. Dat is echt even wennen.

We onderzochten of deze hartslagband geschikt is voor verschillende type sporten en of de metingen van dit kleine apparaatje net zo accuraat zijn als andere hartslagbanden. Ontdek de testresultaten in deze review.

Wat is de Polar OH1?

Polar OH1 product

Allereerst is het goed om het vooroordeel weg te nemen dat een hartslagband perse bij het hart geplaatst moet worden. De Polar OH1 is namelijk een armband, die je eenvoudig om je pols of bovenarm bevestigt.

Dit biedt vele praktische voordelen. Hij glijdt niet af dankzij de anti-slipband, is eenvoudig voor vrouwen op- en af te doen en geeft geen druk bij diepe ademhaling.

Voorheen deed deze manier van bevestigen wel eens af aan de precieze registratie. Maar de doorontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat dit niks af doet aan de nauwkeurigheid aangezien er zes leds in de band verwerkt zijn. Deze zijn van de beste kwaliteit en zorgen ervoor dat jij met een gerust hart op de registratie kunt vertrouwen.

Naast deze algemene voordelen van een polsmeter, heeft de Polar OH1 ook nog een lijst aan specifieke kenmerken die ervoor zorgen dat het qua prijs-kwaliteit een top keuze is.

Ga er maar even goed voor zitten, wij zetten alle pro’s van de nieuwe versie Polar voor je op een rijtje.

Connectiviteit

Allereerst is het goed om te noemen dat de Polar OH1 vele connectiviteitsopties kent. Zo kun je je hartslag live doorsturen naar diverse apps op je smarthphone, smartwatch sporthorloge of fietsnavigatie.

Dit doe je door middel van Bluetooth, maar ook contact middels ANT+ is mogelijk. Ook je fietscomputer of andere sportaccessoires koppelen gaat dus zonder problemen. Daarnaast is hij uiteraard te koppelen met je PC om alle data te uploaden.

Intern geheugen

Liever niks bij je wanneer je op pad gaat? Ook dat is geen probleem want de band bezit een intern geheugen. Tot 200 uur trainingsgegevens kunnen opgeslagen worden.

Comfortabel

De band zit zeer comfortabel, hij is gemaakt van soepel textiel dat gewassen kan worden na een flinke modder- of zweetsessie.

Updaten

Je hoeft ook niet bang te zijn dat de software snel verouderd raakt, je kan de Polar namelijk gewoon draadloos updaten.

Voor zwemmers

En dan nog een extraatje; Standaard krijg je bij je bestelling een speciale clip meegeleverd voor aan je zwembril.

Hiermee heb je geen last van de sensor, maar heb je toch inzicht in je hartslag. Dit wordt door zwemmers echt als een meerwaarde ervaren.

Opladen

En nu we toch de extraatjes bespreken, voor het laden krijg je uiteraard een lader middels USB aansluiting meegeleverd.

Voor wie is de Polar OH1 geschikt?

polar OH1 hartslagmeter

Of je nou zwemt, rent, roeit of fietst; Voor bijna elke sport is de Polar OH1 geschikt. Maar ook voor de niet-sporter is het een goede investering. Inzicht in je hartslag, of het nou om de rust- of inspanningstoestand gaat, geeft je een inkijkje in je gezondheid en conditie.

Ook kan hij ’s nachts gedragen worden om je hartslag gedurende je slaap te monitoren.

Enkel wanneer je van plan bent om dieper dan 30 meter te duiken wordt het lastig. En bij contactsporten raden we aan goed te kijken waar je je band goed en veilig kan bevestigen, bij boksen raden we bijvoorbeeld plaatsing om de bovenarm aan.

Maar doordat de band niet om de borst maar om de arm gedragen kan worden, is het een veel lagere drempel om hem in je dagelijkse routine te introduceren. Want wie loopt tegenwoordig niet met een (smart)horloge?

De Polar OH1, even alles bijeen

Je zult waarschijnlijk denken dat je smartwatch ook wel je hartslag bijhoudt en een specifieke band voor je hartslag overbodig is. Echter, de nauwkeurigheid hiervan valt zeer in twijfel te trekken.

Wil je echt goed inzicht en niet alleen harder maar ook béter trainen dan is een hartslagband echt een meerwaarde. Je hoeft het niet te zien als wéér een extra gadget voor onderweg, je kan namelijk andere zaken zoals je horloge en telefoon thuislaten. De Polar OH1 laat de data bij terugkomst eenvoudig in.

De vormgeving is zeer strak en modern, waardoor hij niet in de weg zit en niet af doet aan jouw perfect gestylde sportoutfit. Voor de details, de afmetingen zijn; 9,5 mm voor de hoogte en 29,85 voor de diameter.

Voor het gewicht hoef je het ook niet te laten, de sensor is 5 gram, de armband 12 en de clip voor het zwemmen slechts 3,5. Je bent wel héél lichtgevoelig wanneer dit je hindert.

Wat zeggen anderen?

Polar OH1

Wij kunnen de Polar OH1 de hemel in prijzen maar liever geven we het stokje over aan de professionals. Gelukkig zijn we het wel eens, ook zij zijn overwegend positief over de nieuwste creatie van Polar OH1.

Hij wordt geroemd om zijn comfort, mensen die hun hartslag ’s nachts willen monitoren dragen hem ook gewoon ongestoord tijdens het slapen. Er is een gebruiker die aangeeft dat hij de monitoring wel iets minder nauwkeurig vindt dan bij een borstband maar wel weer vele malen beter dan bij een (sport)horloge.

Daarentegen zijn er ook sporters die aangeven dat ze een polsband juist fijner vinden aangezien deze niet afzakt door zweet en beweging. Hier speelt persoonlijke voorkeur dus een grote rol.

Over persoonlijke voorkeur gesproken, ook vrouwen geven aan dat ze deze band een vrouwvriendelijke manier vinden voor hartslagmonitoring. En zonder dat je inlevert op de kwaliteit en nauwkeurigheid.

De handzaamheid en het formaat worden ook als positief ervaren, het is een dunne band die goed en eenvoudig te bevestigen is. Klein van formaat, maar toch kan er veel data op de hardware zonder dat hij live gesynchroniseerd hoeft te zijn met een smartphone of horloge.

Wat wel onduidelijkheid geeft is dat je de status van de batterij niet goed kunt zien. Want er kan wel 200 uur aan data op, maar na 12 uur moet hij aan de lader. Maar laten we eerlijk zijn; Dan heb je het meestal ook wel gehad bij een sportsessie.

Conclusie: wel of niet doen?

Je hart is de motor van je lichaam, het spreekt voor zich dat inzicht in de slagen hiervan je ook inzicht biedt in je algehele gezondheid. Dus niet alleen voor (top)sporters is dit een mooie investering, maar ook voor de wandelaar of zelfs niet-sporter is dit een goede aankoop.

Je hebt alle voordelen kunnen lezen, we zijn ook eerlijk geweest over de nadelen. Maar laten we eerlijk zijn, deze zijn zeer gering.

Ook voor de kosten hoef je het niet te laten, een hartslagband is vele malen goedkoper dan menig sporthorloge van goede kwaliteit. Daarnaast wil je ook kunnen vertrouwens op de gegevens, en het verschil in data is echt groot.

Dus neem je hart serieus en schuif deze band om je arm.

Video - look and feel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!