Polar hartslagbanden, welke moet jij hebben?

Een hartslagsensor is een essentieel stukje uitrusting voor elke fietser, hardloper of triatleet die zijn of haar training serieus neemt. Een hartslagband is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een duurder sporthorloge – een betaalbare optie om aan de hand van je hartslag te gaan trainen. Maar welk merk hartslagband moet je hebben? Er zijn immers zoveel verschillende aanbieders. Vandaag nemen we een kijkje naar de hartslagbanden van het populaire merk Polar.

Polar – hartslagbanden, sensoren voor op de fiets, fietscomputers én meer

Polar - hartslagbanden, sensoren voor op de fiets, fietscomputers én meer

De kans is groot dat je al eens van Polar hebt gehoord. Polar is namelijk een bekende naam onder sporters en voornamelijk fietsers. Het bedrijf produceert allerlei verschillende elektronische accessoires voor op de fiets, waaronder fietscomputers, fietsnavigatie, snelheids- en cadans sensoren en dus  hartslagbanden. Daarnaast heeft Polar ook een breed aanbod aan sporthorloges.

Kortom, Polar is van alle markten thuis. Het is niet zonder reden dat dit bedrijf een van de meest toonaangevende. Polar zet in op innovatie, produceert hoogwaardige, betrouwbare producten tegenover een marktconforme prijs.

De voordelen van een hartslagband

Ben je er nog niet van overtuigd dat je een een hartslagsensor – en specifieker een hartslagband – nodig hebt? Het meten van je hartslag tijdens je trainingen kan erg waardevol zijn. Zo kun je zelfs je hele training inrichten aan de hand van de zogenaamde hartslagzones. Daarnaast bieden hartslagbanden je een inzicht in je prestaties en kun je eenvoudig bijhouden of je vooruitgang boekt.

Voor velen is een hartslagband het beste voor hartslagmeting, aangezien sporthorloges doorgaans vele malen duurder zijn. Hiertegenover staat wel dat sporthorloges voorzien van allerlei functies, waardoor ze een stuk veelzijdiger zijn.

Hier moet je op letten bij het kopen van een (Polar) hartslagmeter met band

Hier moet je op letten bij het kopen van een (Polar) hartslagmeter met band

Ondanks het feit dat we in het verleden uitgebreid hebben geschreven over alle zaken waarop je moet letten bij het kopen van een hartslagmeter, herhalen we deze hier kort. Deze criteria gaan immers ook op voor de hartslagsensoren van Polar. De zaken waar je aandacht voor moet hebben zijn:

Connectiviteit
Het is van belang dat de hartslagband te koppelen is met je fietscomputer, smartphone of andere apparaat. Let daarom goed op of de band is uitgerust met een Bluetooth of ANT+ sensor.

Comfort
Een hartslagband draag je direct tegen de huid. De band moet niet schuren, irriteren :gebruikerservaringen te lezen. Zo ontdek je of een bepaalde (Polar) hartslagband lekker zit of niet.

Sensor

Polar Sensor
De sensor is het daadwerkelijke stukje apparatuur dat de hartslag meet. Deze moet de hartslag accuraat en zonder gekke uitschieters meten. Vaak geven merken aan wat de te verwachten foutmarge van een bepaalde hartslagband is of kan zijn.

Gebruiksgemak
Eindeloos op knopjes drukken, gedoe met het koppelen of het niet kunnen vervangen van een batterijduur: daar zit je absoluut niet op te wachten. Het is dan ook handig om te kijken naar het daadwerkelijke gebruiksgemak van een hartslagband. Gaat het koppelen eenvoudig? Kan de batterij worden vervangen?

Prijsklasse
Ondanks het feit dat hartslagbanden relatief betaalbaar zijn, zijn er ook banden die vrij aan de prijs zijn. Aan de andere kant heb je weer spotgoedkope banden. Welke ideaal voor jou is, is natuurlijk compleet afhankelijk van je wensen en budget. Houd er rekening mee dat een goedkope hartslagband logischerwijs minder goed is dan een wat duurdere.

Uitgelicht: verschillende Polar hartslagsensoren

Uit welke banden bestaat het aanbod van Polar nu? Hieronder lichten wij drie van de meest populaire banden van dit merk voor je uit. Zo kom jij te weten óf en welke hartslagbanden van Polar geschikt zijn voor jou!

Polar H10 Hartslagsensor Bluetooth Smart

Polar H10 Hartslagsensor Bluetooth Smart

De Polar H10 is het grote broertje van de hierboven beschreven H7. In een eerste oogopslag zou je denken dat ze hetzelfde zijn, maar dit is niet het geval. De H10 is namelijk robuuster en compleet waterdicht tot wel 30 meter diepte. Daarnaast heeft de H10 nog een aantal andere luxe eigenschappen.

Ondanks het feit dat de H10 een met allerlei functionaliteiten uitgeruste hartslagband is, is het in de basis ook gewoon een uitstekende hartslagband. De sensor meet de hartslag nauwkeurig en verstuurt deze aan de hand van een gecodeerd signaal naar elk ander Bluetooth Smart apparaat, ongeacht of dit nu je smartphone, smartwatch of fietscomputer/fietsnavigatie is. Hiernaast heeft de Polar H10 ook nog de mogelijkheid om te koppelen met actiecamera’s, zoals een GoPro.

Net zoals bij de H7 is het gebruiksgemak uitstekend: de sensor koppelt binnen no time met de smartphone en de band kan los worden gewassen. Hiernaast heeft de Polar H10 ook nog de mogelijkheid om te koppelen

De band zelf lijkt erg op die van de H7. Deze is dus comfortabel, jeukt niet, droogt razendsnel en ademt goed.

De Polar H10 is de perfecte hartslagsensor voor fietsers met een wat hoger budget (zo rond de €90,-), die veel waarde hechten aan extra waterdichtheid en compatibiliteit met GoPro’s. Net zoals bij de H7 heeft de H10 standaard twee jaar garantie. De Polar H10 is overigens verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren.

Check hier de beste prijs!

Voordelen

• waterdicht tot wel 30 meter diepte
• te koppelen met GoPro
• twee jaar garantie
• leverbaar in meerdere kleuren

Nadelen

• geen ANT+ verbinding

Polar OH1 Hartslagsensor

Polar oh1 hartslagsensor

De Polar OH1 is de vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot de H7 en H10, is de OH1 geen borstband, maar een zogenaamde armband. Nee, je draagt ‘m niet rond je pols, maar om je bovenarm. Een beetje zoals een aanvoerdersband zoals bij hockey of voetbal. Op deze manier kan de Polar OH1 je hartslag nog nauwkeuriger meten.

De sensor doet wat je ervan mag verwachten: hij meet de hartslag nauwkeurig en constant. Met Bluetooth is de sensor te koppelen aan je smartphone of een ander apparaat met Bluetooth verbinding. Daarnaast heeft de Polar OH1 ook een ANT+ sensor. Hiermee kun je de OH1 koppelen aan onder andere fitnessapparaten.

Zwemmen, flink zweten of fietsen in de regen is geen issue met de OH1, aangezien deze waterdicht is. De batterij is gemakkelijk te verwijderen en op te laden en de sensor kan losgeklikt worden van de band.

Hét grote voordeel van de OH1 is het feit dat deze rond je arm zit en niet rond je borst. Dit wordt door veel mensen als een stuk comfortabeler ervaren, maar dit verschilt natuurlijk per persoon. De band zelf is gemaakt van een comfortabel, sneldrogend, ademend en stretchy materiaal.

De OH1 is voor fietsers die liever geen borstband dragen. Deze armband hartslagmeter zit comfortabel, meet accuraat, is bestand tegen water en heeft een uitstekende connectiviteit. En dit alles voor een redelijke prijs van rond de €80,-.

Bekijk actuele prijs

Voordelen

• armband zit comfortabeler dan een borstband (voor de meeste mensen)
• zowel ANT+ als Bluetooth verbinding

Nadelen

• niet waterdicht
• armband is in het begin even wennen

In het kort

Polar is een van de marktleiders op gebied van hartslagsensoren. Hartslagbanden van dit merk zijn betrouwbaar, accuraat, te koppelen aan andere apparaten, comfortabel en innovatief. Toch zijn we benieuwd naar jullie ervaringen: heb jij ook een Polar hartslagband? Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Of heb je een hartslagsensor van een heel ander merk die erg goed bevalt? Deel ook dan je ervaringen met ons en anderen hieronder in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)