Top 5 beste racefiets apps die elke wielrenner zou moeten kennen

Je bent er misschien al bekent mee, handige apps speciaal ontworpen voor ons wielrenners.

Wil jij weten welke apps wij aanraden?

Wij hebben onze persoonlijke top 5 samen gesteld.

#1 Strava

Wie kent het niet, het social media kanaal van het wielrennen. Naast het ontmoeten van nieuwe fietsvrienden kun je ook je eigen vorm in cijfers gieten. Hartstikke leuk om bij te houden wanneer en hoe vaak je nu eigenlijk op de fiets zit. Deze app maakt het mogelijk door de gereden routes bij te houden en te delen zoals Facebook.

STRAVA

#2 WAHOO Fitness

Ben je een echte analyse freak? Dan is deze app perfect voor jou. Dankzij de Bluetooth verbinding krijg je heel, heel veel trainingsdata binnen. Alle gegevens zijn op maat aan te passen zodat je een nog completer en overzichtelijker beeld krijgt.

WAHOO Fitness

#3 TrainingPeaks

TrainingPeaks biedt een flink pakket data en trainingen aan. Vooral veel professionals houden hier hun trainingen bij. Er is een gratis versie beschikbaar maar wil je meer uit deze app halen dan stap je over op het betaalde pakket.

TrainingPeaks

#4 MapMyRide

Zoals de naam al aangeeft is dit meer een navigatie app dan een analyse app. Hoewel je toch wel degelijk wat informatie en statistieken bij kunt bijhouden. Met deze app kun je routes maken en direct downloaden. Erg handig natuurlijk mocht op een onbekende locatie zijn. Zo kom je telkens weer op nieuwe plekjes terecht. Naast de gratis variant is er ook een betaalde premium variant. In de premium versie zijn geen advertenties aanwezig en biedt de app extra features op het gebied van trainingen.

MapMyRide

#5 CycleMeter

De CycleMeter maakt van je mobiele telefoon een prima fietscomputer, mocht je dat willen natuurlijk. Je telefoon is natuurlijk wel erg kwetsbaar vergeleken met een fietscomputer. Verder kun je met deze app uitstekend je ritten analyseren zonder dat je ergens in hoeft te loggen. De data staat namelijk op je telefoon.

CycleMeter

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)