Sensa Umbria Tiagra 2016

Sensa Umbria Tiagra 2016De Sensa Umbria Tiagra is een van de goedkopere Sensa racefiets modellen. Maar dat wil nog niks zeggen over de kwaliteit van de fiets. Het is namelijk een zeer goede kwalitatieve racefiets voor de beginnende wielrenner. Deze racefiets is namelijk uitgerust met een lichtgewicht aluminium frame en een carbon voorvork. Het totaalgewicht van de racefiets komt neer op 9.8 kilogram, dit is een prima gewicht voor een racefiets in deze klasse.

Bekijk prijs

 

De Carbon voorvork zorgt ervoor dat kleine schokken beter opgevangen worden zodat de wielrenner hier minder last van heeft. Dit draagt bij aan een comfortabelere fietservaring.

De Sensa Umbria Tiagra 2016  is nog niet eens het allergoedkoopste model, er zijn namelijk nog goedkopere modellen zoals de Sensa Umbria 24 en de Sensa Sora. De Sensa Umbria 24 is uitgerust met een van de instap groepen uit de Shimano reeks, namelijk de Shimano Claris. De Sensa Sora, zoals de naam al aangeeft, is uitgerust met de Shimano Sora groep. Het prijsverschil tussen de Sensa Umbria 24 en de Sensa Umbria Tiagra 2016 is ongeveer 200 euro. Het verschil zit ‘m dus voornamelijk in het type groep en het materiaal van de voorvork, de Sensa Umbria 24 heeft namelijk een Aluminium voorvork.

Deze racefiets is heeft een goede kwaliteit – prijsverhouding en dat laat deze Sensa Umbria goed zien. Het is een geschikte fiets voor allerlei doeleinden. Dankzij de het triple crankstel is deze racefiets uitermate geschikt voor klimmen en ook voor het maken van snelheid.

De Shimano Tiagra groep

Zoals de naam al aangeeft is deze racefiets uitgerust met een Shimano Tiagra groep wat ervoor zorgt dat de fiets zeer gemakkelijk en soepel schakelt dankzij de Shimano Shifters. Deze groep, geclassificeerd als speed 10, is toch net even wat soepeler en beter dan de Shimano Sora (speed 8) en de Shimano Claris (speed 9). Ook is er een mogelijkheid om de fiets later te upgraden naar een betere groep van dezelfde speed classificering.

Lees ook: Voor wie is de Tiagra groep geschikt?

Het gewicht van de Shimano Tiagra groep is ongeveer 2,5 kilogram (exclusief kabels). Het gewicht van de bekabeling weegt ongeveer 200 gram.

Triple crankstel

De Shimano Tiagra groep is uitgerust met een kleine extra, deze is namelijk uitgevoerd met een triple crankstel, waardoor je extra versnellingsopties krijgt. Hierdoor kun je extra lage versnellingen aan wat goed van pas komt tijdens het fietsen in een heuvelachtig gebied

De banden

Deze racefiets is uitgerust met Vittoria Zaffiro banden. Dit is een wat goedkopere banden set die dankzij de prijs toch een goede grip biedt en voorspelbaar reageert. Deze band is geschikt voor vlakke, strakke asfalt wegen. Niet alleen is deze band geschikt voor mooi weer, maar het behoud ook zijn grip in natte omstandigheden.

Uiterlijk

Deze racefiets ziet er zeer fris en sportief uit. Ik vind de kleursamenstelling rood/zwart erg mooi, maar dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Helaas is de bekabeling niet intern weggewerkt maar dit hebben ze bij Sensa toch op een nette manier opgelost. Ook krijg je er een gratis bidon en bidonhouder bij wat natuurlijk mooi meegenomen is.

9 tips voor het kopen van een nieuwe racefiets

Conclusie

Deze racefiets is met zijn 9.8 kilogram een redelijk zware racefiets ten op zichte van de duurdere modellen. Toch is dit een prima prijs-kwaliteit racefiets dankzij de Shimano Tiagra 4600 groep, deze fiets schakelt erg soepel en rijdt comfortabel. Ideaal voor de enthousiaste recreatieve wielrenners onder ons.

Bekijk prijs

 

Voordelen
  • Kwalitatieve Shimano Tiagra groep
  • Lichtgewicht aluminium frame (9.8 kilogram)
  • Triple Crankstel
  • Goede prijs kwaliteit
  • Carbon voorvork zorgt voor een soepele rijervaring
Nadelen
  • Geen interne bekabeling
  • Goedkope banden

 

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)