Indoor spinning classes, online en vanuit thuis (20,30,45 min) Gratis

Een drukke werkdag vol afspraken en stress, wat wij dan graag doen? Wij springen op de fiets!

Helaas is er niet altijd de tijd om uitgebreid een buitenrit te maken en ook het weer laat dit niet altijd toe. Een spinningsklas is hier dan het perfecte alternatief voor, want even helemaal jezelf ‘leegtrappen’ is met spinning perfect te doen!

Wat is spinning?

Wat Is Spinning

Spinning is een indoor cycling workout waar je helemaal tot het gaatje mee kunt gaan. Vergeet de good old hometrainer en verwelkom een echte spinningsfiets. Een spinningsfiets wordt gekenmerkt door zijn aerodynamische houding en zware vliegwiel. Gezamenlijk met de knop waar je de weerstand kunt verstellen kun je zo tot een pittige workout komen.

Je kunt spinning classes in de sportschool volgen maar ook eenvoudig thuis, dit leggen we later nog uitgebreider uit.

Door de afwisseling in weerstand, houding en tempo train je zowel je kracht- als cardio vermogen. Hiermee draagt het bij aan je algehele conditie en hier heb je in het dagelijks leven behoorlijk profijt van.

Is het volgens van spinning classes gezond?

Gezonde Spinning Lessen

Zeker! Sporten en bewegen in iedere vorm is gezond, zowel voor je fysiek als je mentale gezondheid. Specifiek is het volgen van spinning classes goed voor je beenspieren maar ook voor je totale core. Daarnaast zijn er eenvoudige trucjes om je spinning class om te toveren tot een total body workout. Deze verklappen we je later!

Naast dat spinning classes en de gebruikte intervals ervoor zorgen dat je conditie in rap tempo vooruitgaat is het ook een hele goede workout om wat extra kilootjes te verliezen. Door de combi van kracht- en cardio training is je verbranding zowel tijdens als na de workout optimaal. Dubbelop dus.

Is spinning veilig?

Wat spinning classes als groot voordeel hebben op gewone ritten is het kans op ongelukken. Op de weg en offroad ben je afhankelijk van vele externe factoren, zoals gladde wegen en verblindend zonlicht.

Daarnaast heb je niet alles in de hand, ook medeweggebruikers kunnen ervoor zorgen dat je in een ongeluk terechtkomt. Deze risico’s heb je bij indoor spinning classes niet, wel zo veilig!

Daarnaast is fietsen, en spinning in het bijzonder, enorm níet blessuregevoelig. In tegenstelling tot hardlopen is de belasting op bijvoorbeeld knieën en enkels veel minder. Het wordt zelfs gebruikt tijdens het herstel van blessures of wanneer tijdelijk het bovenlichaam niet belast mag worden. Spinning is dan de ideale workout om toch aan je conditie te werken.

En zoals al vermeld, het is aan te passen naar iedereen zijn eigen niveau via de weerstandsknop. Dus nooit een te zware belasting en daardoor ga je niet over je eigen grenzen.

Wat heb je nodig?

Wat Heb Je Nodig

Zoals je al vermoed heb je voor het volgen van spinning classes een sportschoolabonnement óf een fiets thuis nodig. In dat eerste geval is het eenvoudig, je gaat naar de les en gaat zitten. In het tweede geval zul je wat meer voorbereidingen moeten treffen.

Spinningfiets

Zo zul je een fiets moeten aanschaffen die geschikt is voor spinning, deze zijn online veelvuldig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het fijne is dat ze er tegenwoordig ook in alle prijsklassen zijn.

Wil je weten welke spinningfiets het beste bij jou past? Bekijk dan de beste spinningfietsen van dit moment.

Realiseer je wel dat wanneer je een ambitieuze spinner bent, je beter voor een zwaardere variant kunt gaan. Mocht je dit niet doen, dan kan het zijn dat op een gegeven moment de uitdaging mist.

Ruimte

Je dient wel te beschikken over een ruimte waar je de fiets neer kunt zetten. Doordat de meeste spinningsbikes over verrijdbare systemen beschikken kun je hem wel kwijt in bijvoorbeeld een inloopkast. Wanneer je dan start met je workout kun je hem tevoorschijn toveren.

Spinningkleding & schoenen

Naast de fiets is het fijn om een aantal geschikte accessoires te hebben, zoals een broekje met zeemleer. Na een aantal ritjes zonder zul je snel genoeg begrijpen waarom. Daarnaast zijn bijpassende schoenen met een kliksysteem die aansluiten bij de pedalen ideaal.

Hiermee kun je staan en zittend fietsen afwisselen zonder het risico te lopen eraf te glijden. Tenslotte is een bidon natuurlijk een welkome toevoeging, want geloof ons; Zweten dat ga je!

Tablet of tv in de buurt

Om je workout helemaal om te toveren tot een ware belevenis raden wij aan je iets van een display, tablet of tv scherm in de buurt van je fiets neer te zetten. Sommige spinningfietsen beschikken zelfs over een eigen scherm (spinningfiets met scherm), al zijn dit vaak wel de duurdere varianten.

Hierop kun je je prestaties monitoren doordat je hem bijvoorbeeld aansluit op een hartslagband, wat we ontzettend kunnen aanraden. Trainen op hartslag is super effectief.

Online spinning class

Online Spinningles

Wat je daarnaast op de schermen kunt afspelen, zijn online classes. Wij zijn hier groot fan van, het motiveert ons en geeft ons houvast door de opgestelde trainingsschema’s. Benieuwd hoe jij hier ook aan deel kunt nemen? Wij lichten onze favoriet toe en geven je de gratis mogelijkheid mee te doen.

7 dagen gratis lessen met Cycle Masters

Cycle als een Master

Wij gaan vaak virtueel tot het gaat met de spinning classes van CyclesMasters. Een online programma waar je zowel live als on demand spinnings classes kunt volgen. Dus je kunt zelf kiezen, de motivatie van een groep of juist spinnen wanneer het jóu uitkomt.

Daarnaast heeft CycleMasters diverse soorten workouts, maar net wat bij jou past én waar je zin in hebt. Ben je iemand die meer structuur nodig hebt of een specifiek doel voor ogen? Dan is het volgen van een trainingsschema iets voor jou, hierbij volg je een aantal lessen per week die elkaar logisch aanvullen en waarmee je progressie boekt.

Benieuwd naar de verschillende workouts, wij leggen je uit! En het leuke is, je kunt ze nu via onze link gratis volgen. Dus ook je budget is geen argument meer om te starten.

7 dagen gratis lessen met Cycle Masters

Beat Ride

Beat Ride

De naam doet het al vermoeden, je spint in deze les op een opzwepende beat. Ze zijn opgenomen in de eigen studio en ze zorgen ervoor dat je helemaal opgaat in de les. Door de samenstelling van de les tover je de spinning class om in een totalbody workout.

Je gaat staan, springen, push-ups en shoulder taps doen. Bereid je maar voor, dit wordt zweten! Toch is door de aanpassing van de weerstand deze workout voor iedereen geschikt, van beginner tot de ervaren spinner.

Signature Ride

Deze lessen komen het dichts bij de ‘originele’ spinningsclasses in de buurt. Je kunt zelf kiezen voor de duur en intensiteit van je workout. Nog maar 20 minuutjes de tijd? Ook dan is er een geschikte workout. Langer de tijd? De workouts zijn er tot 90 minuten!

Het fijne is dat ze zowel live als on-demand te verkrijgen zijn. Dus helemaal flexibel en toch een optimale ervaring door de lichteffecten en de lekkere beats. Ook deze les; Voor iedereen geschikt.

Scenic Ride

Op zoek naar de spinning class die het meest in de buurt komt van de óffline ervaring? Dan is Scenic Ride echt iets voor jou. De ervaren trainer neemt jou mee op échte fietsroutes, hij motiveert je en stimuleert om door te gaan waar je normaal zou stoppen. En ook hier, verschillende lengtes en helemaal ond-demand.

Yoga

Yoga

Misschien een beetje een verassende in dit rijtje, maar ook weer niet helemaal. Want ondanks dat spinning classes niet blessuregevoelig zijn, is het wel zeer intens. Zeker na de eerste keren is spierpijn dan ook ongetwijfeld aanwezig. Yoga is de perfecte workout wanneer je hier last van hebt.

Ook zonder spierpijn is het een goede keuze. Je geeft je spieren rust door ze te rekken en strekken. Daarnaast geef je ook je hoofd rust, iets wat minstens zo belangrijk is.

Daarnaast werk je aan je flexibiliteit en stabiliteit, beide zaken wat je ten goede komt in je dagelijks leven en bij je andere workouts. Echt een aanrader om dit ook wekelijks in je trainingsschema mee te nemen. En het fijne is, de houdingen kunnen best complex zijn dus de lessen zijn gewoon lekker in het Nederlands.

7 dagen gratis lessen met Cycle Masters

Andere spinning classes

Naast professionele workouts zijn er ook nog súper veel andere opties om helemaal tot het gaat je te gaan met spinnen. Zo kun je zelf creatief zijn met timer apps en een schema volgen van bijvoorbeeld een minuut staan en vervolgens weer een minuut zitten.

Wordt dit toch te saai? Focus je dan op zaken als bijvoorbeeld je hartslag en het bereiken van je ideale beat.

Ook zijn er online súper veel online classes en filmpjes te vinden op bijvoorbeeld Youtube. Zelf zijn wij vooral fan van de ritten door prachtige natuurgebieden en de creatieve spinning classes. Deze worden soms gecombineerd met dumbells en andere accessoires. Erg leuk! Kortom, google vooral even rond en je komt de leukste zaken tegen.

Bekijk deze gratis spinning workouts

Je hebt nu echt geen excuus meer om niet te trainen dankzij deze gratis spinning workouts!

20 minuten spinning class workout

Vet verbranding 20 minuten spinning workout.

30 minuten spinning class workout

Train je conditie door middel van deze 30 minuten spinning class workout.

40 minuten HIIT training spinning workout

60 minuten spinning workout

Conclusie: spinningclasses voor thuis en online

Dat mensen helemaal klaar zijn met spinning? Dat geloven wij niet! De opties zijn namelijk oneindig. Van total bodyworkout tot gewoon flink doortrappen en alles er tussenin.

Je kunt je virtueel in de mooiste omgevingen wanen maar ook gewoon in een opzwepende studio. Offline in de sportschool lekker losgaan is heerlijk maar vergt de nodige voorbereiding.

Investeren in een eigen fiets en accessoires is qua flexibiliteit in een druk leven ideaal. En dit combineren met een online programma zorgt voor de stok achter de deur dat jij toch echt drie keer per week op de spinningsbike springt!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)