Keuzehulp: ontdek de ideale spinningschoenen voor jou

Ben je onlangs begonnen met spinnen of heb je voornemens dit te doen? Wij van bikevision.nl kunnen niet anders dan zeggen; Top plan.

Spinnen is een laagdrempelige en zeer effectieve work-out, zowel voor de beginnende fietser als voor de wielrenner die in de winter in vorm wil blijven.

Naast zaken als een fiets, kleding en geschikte les is er een artikel wat je zeker niet moet vergeten; Specifieke spinningsschoenen.

Waarom speciale spinningschoenen?

Waarom speciale spinningschoenen?

Wij begrijpen dat bij de introductie van een nieuwe hobby of sport je de kosten in de beginfase het liefst zo laag mogelijk houdt. Je weet natuurlijk nog niet of het echt iets voor je is.

Wij als echte fietsfanaten kunnen van dat laatste alleen maar zeggen, je gaat het leuk vinden.

Wat betreft de kosten bieden we je in deze blog de kaders waarbinnen je keuzes kan maken. Je zult zien, prima schoenen zij er al vanaf een voordelige ‘instapprijs’.

Specifieke spinningsschoenen zijn nodig om de sport optimaal te kunnen beleven en uitvoeren.

Ze geven je grip en houvast op de pedalen en zorgen voor de juiste aansluiting. Daarnaast geeft het de steun aan je voet die het nodig heeft. Spinning staat bekend om de afwisseling tussen (verschillende soorten) zitten en staan, dit vraagt om een perfecte aansluiting op de pedalen.

Want het spreekt voor zich wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je van een pedaal afvliegt, geloof ons; Een blessure die je echt niet wilt.

Bekijk alle spinningfiets black friday deals en bespaar vandaag!

Welke schoen trek ik dan aan?

Welke schoen trek ik dan aan?

Er zijn al zoveel zaken waar je op moet letten bij het starten met een nieuwe sport, waar moet je beginnen? Op het gebied van spinningsschoenen nemen wij je kort en bondig mee in de keuzes waar je voor komt te staan.

De juiste maat;

Inkoppertje natuurlijk, wie schoenen koopt moet ze passen. Maar op het gebied van spinngingsschoenen mag je je als een Assepoester gedragen. De schoenen moeten perfect aansluiten. Ze mogen niet knellen, dit om pijnlijke blaren en ingegroeide nagels te voorkomen.

Maar koop ook zeker geen paar schoenen ‘op de groei’, je voet mag zeker niet schuiven. Dit veroorzaakt eveneens schade aan je voeten en zorgt ervoor dat je wellicht eerder afhaakt dan nodig.

Dus bestel jouw normale maat, pas ze goed en ruil ze anders om voor een andere maat. Bij de meeste winkels kun je gratis retourneren, dus je loopt geen enkel risico.

Breedte doet er toe;

Breedte doet er toe

Hierbij hebben we het niet over de breedte van je schouders maar die van je voeten. Heb je daar wel eens op gelet; Leef je op brede of smalle voet?

Dit is bij de keuze belangrijk om dat heen en weer schuiven te voorkomen, vooral bij het staan is dit onprettig. Veel schoenen bieden opties voor brede, smalle of normale voeten.

Dit is geen exacte wetenschap, dus bestel gewoon verschillende opties en neem wat bij jou goed voelt.

De verzonken plaat;

Dit klinkt mysterieus maar is eigenlijk logisch, je zult ook de spinningsfiets in de sportschool of je huis moeten bereiken. Hierbij wil je geen spoor van beschadigingen achterlaten op je parketvloer of de vloer van de sportschool.

Ga daarom voor een schoen waarbij de plaatjes die voor de aansluiting op de pedalen zorgt verzonken zijn.

Sluiting;

Uiteraard moet de schoen goed om de voet sluiten. Hier zijn verschillende opties voor, de welbekende veter wordt gebruikt. Maar ook klittenband of gespsluitingen zijn een optie. Hierbij is vooral belangrijk wat je zelf fijn vindt zitten.

Een combinatie van systemen zien we ook steeds meer, vooral de opties met inklikbare systemen bieden veel stevigheid. Bij intensief gebruik kan het wel zijn dat klittenband vrij snel slijt en daardoor slap wordt.

Veters zijn dan weer eenvoudiger te vervangen voor nieuwe exemplaren.

Zorg bij veters wel voor de juiste knoop en afhechting, je wilt niet dat je vast komt te zitten tijdens de rotatie van de trapper.

Het venijn zit hem in de zool;

Spinning schoen zool

Waar je bij gewone sportschoenen graag een zo goed mogelijke afwikkeling wilt geldt bij spinningsschoenen juist het omgekeerde. Een stijve zool zorgt voor een goede grip en houvast op de fiets.

Er zit nog wel verschil ik gradatie van stijfheid, hier komt ook een persoonlijke voorkeur bij kijken.

Ook het gewicht wat hiermee op de schoenen rust speelt hierbij een rol, hier gaan wij uiteraard geen oordeel over vellen. Dus schat je eigen situatie in, en maak een keuze.

Kies voor een BS’er.

Wij horen je denken BS’er?!? Dit is ook een beetje flauw van ons, maar wij bedoelen een Bekend Spinningsmerk. Deze merken hebben al jarenlange ervaring met het ontwikkelen van specifieke schoenen voor spinning en zijn dus bedreven in het maken van de beste versies voor elk budget.

Dus kies vertrouwd, kies een BS’er.

Wij geven hieronder een aantal opties van online shops waar wij zeer goede ervaringen mee hebben.

Wees de slimme spinner

Ben je ervan overtuigd dat een specifieke spinningsschoen echt van belang is?

Dan gaan we je nu op weg helpen bij de juiste plaats van aankoop.

Bij onderstaande webshops vind je kwalitatief goede schoenen met een passende prijs/kwaliteit-verhouding van gerenommeerde merken. En niet onbelangrijk is dat onze ervaring met deze winkels zeer goed zijn; Snelle levering, vriendelijk contact bij vragen en eenvoudige opties voor ruilen en retourneren.

Het voordeel van online shoppen is dat je in alle rust je eigen afweging kunt maken zonder drukke winkels en opdringerig personeel. Daarnaast hebben ze een grote voorraad dus doe je geen concessies in prijs, pasvorm of kwaliteit.

Conclusie

Conclusie

Wij wonen in een prachtig fietsland, maar met de koude en gure winters is buiten fietsen niet altijd ideaal. Spinnen biedt dan de perfecte oplossing, zowel thuis als in de sportschool.

Daarnaast is het ook in de zomer gewoon een heerlijke cardio work-out om in vorm te komen en fit te blijven. Tijdens je training wil je natuurlijk wel goed meekomen met de docent en/of de andere personen in de klas, goede schoenen gaan hierbij echt een verschil maken. Nadeel is wel dat je dit niet meer als excuus kunt gebruiken wanneer je wel achterop raakt.

Daarnaast wil je natuurlijk zonder een blessure van de fiets stappen. Daarbij zijn juiste schoenen echt een musthave. Dit klinkt als een verkooppraatje, maar wij willen je echt gewaarschuwd hebben voor uitglijden vanaf de pedalen. Voor je het weet heb je een stang tussen je benen en het laat weinig aan de verbeelding over hoeveel pijn dit gaat doen.

Voor elke portemonnee neem je al een paar spinningsschoenen mee, of beter nog; Laat je een perfect paar thuisbezorgen. Kun je vanuit je luie stoel in alle rust de beste keuze maken, dat zweten doe je wel weer op je spinningsfiets!

De beste spinningschoenen vind je bij: 

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)