FitBike Race Magnetic Home review

9.2
4.6 1

Bekijk meer afbeeldingen op: Betersport.nl

Plus- en minpunten

  • Fluisterstil dankzij de V-belt
  • Houdt je persoonlijke data bij (Calorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd)
  • Magnetisch weerstandsysteem dat niet slijt
  • Voelt erg realistisch aan dankzij het vliegwiel van 20kg
  • Makkelijk verplaatsbaar
  • Geen hartslagmeter
  • Geen beeldscherm waar lessen op worden afgespeeld
  • Geen Bluetooth verbinding mogelijk met devices

Review

Dé manier om het hele jaar rond fit te blijven? Spinnen! Laat je hierbij niet beperken tot openingstijden van sportscholen en lestijden. Lessen die vaak bomvol zitten en net te lang of juist te kort duren.

Trainen in je eigen omgeving op de intensiteit die op dat moment bij je past, dat is wat een echte fietsfanaat het liefste heeft. Een goede spinningsbike voor thuis is dan alles wat je nodig hebt.

Aan de hand van acht vragen gaan we je alles vertellen over de Fitbike Race Magnetic Home! Zodat jij kunt bepalen of de Fitbike Magnetic Home geschikt is voor jou.

Welke functionaliteiten biedt de FitBike Magnetic Home?

Functionaliteiten

De FitBike is een mooi staaltje techniek. Letterlijk, want de constructie is gemaakt van een stevig metaal waardoor een belasting tot 125 kilo mogelijk is. Met zijn 50 kilo is het dan ook een stevig exemplaar te noemen.

Ook op technisch gebied doet de FitBike Magnetic Home niet onder voor de professionele fiets in de sportschool. Hij houdt namelijk zowel je trainingstijd, snelheid, ODO (totale afstand geregistreerd met deze trainingscomputer), RPM (aantal rotaties per minuut), afstand en aantal verbrande calorieën bij.

Die laatste is natuurlijk wel altijd een schatting, dus zie dit niet als een vrijbrief om flink je boekje te buiten te gaan.

Nadeeltje van dit systeem is dan wel weer dat het niet je hartslag monitort. Mocht je hier wel behoefte aan hebben, dan raden wij je aan om een aparte hartslagmeter aan te schaffen en deze bijvoorbeeld te koppelen aan je sporthorloge. Zo heb je het plaatje toch compleet.

Bekijk ook: beste smartbike 2024

Weerstandsysteem

Verschil

Naast dat hij technisch goed in elkaar zit, is voor de weerstand ook het beste systeem gebruikt. Bij de meeste spinningsfietsen wordt een zogenaamd vilt blokje gebruikt, dit heeft twee nadelen.

Het eerste is dat dit nogal slijtgevoelig is. Wanneer je dus zeer fanatiek aan de slag gaat, zul je naar verloop van tijd merken dat het steeds makkelijker gaat. Dit kan verraderlijk zijn omdat je denkt dat je conditie vooruitgaat. Helaas is dit niet het geval, dit is dan dus puur slijtage van het systeem.

Tweede voordeel van het magnetische systeem en het gebruik van de zogenaamd V-belt is dat hij super stil is. Deze spinningsbike is daarom ook ideaal te combineren met een spinningsles van Cycle Masters.

Maar ook wanneer je ’s avonds wilt trainen en je kinderen niet wilt wakker maken, of juist wanneer je het spinnen met je favoriete serie wilt kijken is dit dus een goede optie.

Pedalen

Pedalen

Naast het gebruikte trapsysteem is het ook goed de pedalen van deze spinningsfiets nog even toe te lichten. De FitBike Magnetic Home beschikt over een standaard maat crank hierdoor is het mogelijk om andere pedalen te monteren zoals de SPD pedalen.

Ook met behulp van de standaard meegeleverde ‘toe clips’ kun je echter ook naar eigen wens je voeten vastzetten waardoor je de mogelijkheid krijgt om nog meer kracht te zetten. Dit in combinatie met het stevige design en het zware vliegwiel maken het tot een volwaardige simulatie van je wegrit.

Spinninglessen

Hiervoor hebben we een uitgebreid artikel opgesteld: Gratis spinninglessen. Van het simuleren van het beklimmen van een specifieke berg tot puur een HIIT opgebouwde workout. De keuze is reuze.

Waarvoor gebruik je deze spinningfiets?

Waarom Kopen

Ben jij van plan komende zomer werkelijk meters te gaan maken? Misschien wel een mooie tocht in het vooruitzicht zoals de Alpe d’Huez? Dan is een goede voorbereiding het halve werk.

Hiervoor kun je alleen trainen op je gewone fiets, maar je kan dit op de donkere dagen ook afwisselen op een spinningfiets  zoals de Fitbike Race Magnetic Home.

Het voordeel van ook trainen op een spinningsbike is dat je vele verschillende intensiteiten kunt nabootsen. In ons vlakke landje ga je niet zo snel bergopwaarts of juist een flinke daling inzetten. Skills die wel heel goed zijn om te bezitten wanneer je een ambitieuze fietser bent.

Voor wie geschikt

Deze spinningsfiets is perfect voor de ambitieuze fietser. Hij biedt uitkomst voor thuis trainen voor zowel de ervaren als de beginnende fietser. Ook sportievelingen die van plan zijn hun conditie op te plussen maar nog niet ervaren zijn met fietsen kunnen hun hart ophalen. Doordat de fiets voorzien is van een zwaar vliegwiel en magnetische weerstand kun je je ambities eindeloos bijstellen.

Maar ook wanneer je net begint kun je je hart ophalen. Het leuke is dat de FitBike Race Magnetic al je persoonlijke gegevens goed monitort op de meegeveleverde fietscomputer en zo de voortgang goed kunt bijhouden.

Daarnaast is het stuur zo vormgegeven dat je ook een triatlon houding kunt aannemen, dus op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kan ook die triatlon op je bucketlist.

Waarom zou je de FitBike Magnetic Home kopen?

Gebruik Van

Natuurlijk, je móet niks. Maar deze spinningsfiets is wel een hele goede koop wanneer je op zoek bent naar een goede investering in je conditie. Het is geen goedkope spinningsfiets, maar hij is elke euro waard. Niet voor niks wordt deze spinningsfiets ook gebruikt in professionele omgevingen.

Verstelbaar

Omdat de fiets op vele manieren is te verstellen, zowel het zadel is in hoogte in zes standen verstelbaar. Maar dit is niet alles, hij is ook horizontaal verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat hij op de millimeter nauwkeurig kan worden vastgezet, wat ervoor zorgt dat hij voor vele personen geschikt is. Iets wat de investering uiteindelijk terugverdient wanneer je de fiets deelt met familie en vrienden.

Stuur aanpasbaar

Ook het stuur is aan te passen naar alle wensen en voorkeuren van de gebruiker. Het voordeel hiervan is dat hij ook voor de mountainbiker en de triatlon fanaat te gebruiken is. Maar ook wanneer je een meer relaxte, hogere zithouding wilt, is dit dus mogelijk.

Erg stil

Nog een groot voordeel wat vele gebruikers ook aangeven is dat de fiets zeer stil is dankzij het magneetsysteem & V-belt. Dit verschil merk je pas wanneer je een andere fiets gewend bent. Pas dan geniet je van de stilte in plaats van het ratelende geluid wat de meeste spinningsfietsen maken.

FitBike Magnetic Home vs FitBike Magnetic Pro?

Fitbike race magnetic home vs magnetic pro

Zoals de naam al doet vermoeden is de FitBike Magnetic Pro voor professioneel gebruik. Hier wordt niet per se bedoeld dat de Home editie voor de amateurs en beginnelingen is, maar meer dat de Pro editie ook zeer geschikt is voor in de gym waar hij door vele verschillende personen wordt gebruikt.

Hij is net iets zwaarder vormgegeven en zwaarder belastbaar. Dit verschil zie je dan ook terug in de prijs. Verder is hetzelfde aandrijvingssysteem gebruikt en verschilt dit niet ten opzichte van de Home editie.

Maar ben je onder de 125 kilo en op zoek naar een goede fiets voor thuis, dan zit je met de Home editie dus goed. Voordeel van de Home editie is dat wanneer je hem thuis gebruikt en hem dus regelmatig moet verplaatsen, dit eenvoudiger gaat dan met de Pro editie. Dit komt doordat hij net iets wendbaarder is vormgegeven.

Eindoordeel: de FitBike Magnetic Home wel of niet kopen?

FitBike Race Magnetic Home

Op zoek naar een nieuw trainingsmaatje die jouw conditie gaat helpen opbouwen of naar next leven gaat trekken? Dan is de Magnetic Home een goede investering voor jou. Verwacht een gedegen, zware spinningsfiets voor thuis die perfect is voor intens gebruik.

De fiets is qua prijs/kwaliteit goed in orde. Je krijgt met de Fitbike een zware spinningfiets waar je vele workouts op kunt doen, echter zonder de technische poespas. Geen ingewikkelde technische verbindingen, geen interactie met het scherm maar juist een degelijk design waar je op kunt bouwen.

Doordat er een V-Belt en magnetisch systeem is gebruikt is hij fluisterstil en slijtvast. Ook het vliegwiel van 20kg zorgt voor een aangename en realistische ervaring. De combinatie van deze 3 eigenschappen vinden wij enorme pluspunten.

Een investering voor jaren, dat is de FitBike Magnetic Home. Kortom, een aanrader voor iedere duursporter waarbij het altijd een tandje harder, verder en sneller mag. Succes!

Video - look and feel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!