Ontdek de beste Thule fietsendrager voor op de auto

Eén van de grootste merken op gebied van fietsendragers is het Zweedse merk Thule.

Ten eerste gaan we kort in op de beste fietsenhouders van december 2020. Vervolgens gaan we in op de zaken waarop je moet letten als je een fietsendrager gaat kopen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten fietsendragers, ook binnen het aanbod van Thule.

foto product voordelen
Thule Europower 916 fietsendrager Thule Europower 916
 • Geschikt voor elk type fiets
 • Geschikt voor 2 fietsen
 • Slot zorgt voor extra veiligheid
 • Inklapbaar
 • Stevige montage, zowel van de fiets als de drager zelf
bekijk prijs
Thule Euroway G1 921 fietsendrager Thule Euroway G1 921
 • Als beste gestest door Oppad!
 • Laag gewicht erg aangenaam
 • Kantelfunctie zorgt dat kofferbak altijd bereikbaar is
 • Bevestiging van drager aan trekhaak is simpel
 • Gemakkelijk op te bergen dankzij de diverse onderdelen die in te klappen zijn
bekijk prijs
Thule euroway G2 923 fietsendrager Thule Euroway G2 923
 • Geschikt voor 3 fietsen, ideaal voor gezinnen
 • Ook geschikt voor mountainbikes dankzij brede wielgoten
 • Kantelfunctie maakt dat kofferbak gemakkelijk te bereiken is
 • Betaalbaar
 • Relatief laag gewicht
 • Makkelijk op te bergen want inklapbaar
bekijk prijs

Beste Thule fietsendrager van 2020

Hieronder zal er uitgebreid in worden gegaan op een drietal fietsendragers van Thule. Dit zijn de Europower 916, Euroway G1 921 en de Euroway G2 923. Waarom we voor precies deze hebben gekozen? Hier hebben wij meerdere redenen voor.

Ten eerste zijn het alle drie zogenaamde fietsdragers voor op de trekhaak. Dit type fietsendrager is geschikt voor haast elke auto en zal dus voor de meeste fietsers het ideale type zijn.

Ten tweede zijn het alle drie niet erg specialistische dragers. Allen zijn ze veelzijdig en functioneel. Natuurlijk zijn er wel een aantal onderlinge verschillen.

Thule Europower 916

Thule Europower 916

De Thule Europower 916 is hét schoolvoorbeeld van een functionele, veelzijdige fietsendrager die eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben.

Als wij één van de deze drie fietsendragers zouden moeten kiezen, dan zou dat inderdaad deze zijn. Hier moeten we wel een aantal kanttekeningen bij plaatsen, dat doen wij hieronder.

Zoals we al aangaven is de Europower 916 bijzonder veelzijdig.

Waarom? Nou, deze fietsendrager is geschikt voor elk soort fiets. Stadsfiets, racefiets, mountainbike, zware elektrische fiets, het kan allemaal.

Dit heeft de Europower 916 met name te danken aan de extra bede wielgoten (voor mountainbike banden) en de extra robuuste constructie (voor de zwaardere e-bikes).

Daarnaast is de Europower geschikt voor het transport van 2 fietsen, wat voor de meeste mensen genoeg is.

Iets wat wel belangrijk is om te vermelden, is dat de diameter van het frame niet groter mag zijn dan 80 millimeter.

De reden hiervoor is simpel: de drager maakt gebruik van een bevestiging aan het frame om de fietsen vast te houden. Is het frame te dik, dan past de bevestiging niet.

Iets wat de Thule Europower 916 echt onderscheidt is het feit dat deze voorzien is van een slot. Op deze manier wordt voorkomen dat de fietsen van de drager worden gestolen, bijvoorbeeld tijdens een ‘pitstop’ onder weg naar vakantie.

Ook het opbergen van de drager gaat gemakkelijk. Zodra je ‘m niet meer nodig hebt haal je ‘m van de trekhaak en kun je de fietsendrager gemakkelijk inklappen. Dan is die gemakkelijk op te bergen in de schuur, garage of op zolder.

In het begin zeiden we dat dit dé ideale fietsendrager voor iedereen is en dat we als we per se moesten kiezen, we inderdaad deze zouden selecteren. Dit is echter niet het geval als we meer dan 2 fietsen zouden willen meenemen.

Verder zou het ook nogal zonde zijn om deze drager te kopen als je weet dat je geen e-bike of mountainbike hoeft te transporteren. Eenvoudigere dragers, die dit niet kunnen, zijn namelijk wat goedkoper en lichter.

Overigens zijn wij niet de enige die te spreken zijn over de Thule Europower 916. Ook anderen prijzen deze ‘alleskunnende’ fietsendrager. Zo stelt één tevreden klant dat de Europower 916 weliswaar zwaar is, maar dat die hierdoor wel geschikt is voor elke type fiets, ook de zwaarste e-bikes. Een ander is weer erg enthousiast over de eenvoudige montage van de drager.

Klik hier voor de beste prijs

Voordelen
 • Geschikt voor elk type fiets
 • Geschikt voor 2 fietsen
 • Slot zorgt voor extra veiligheid
 • Inklapbaar
 • Stevige montage, zowel van de fiets als de drager zelf
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Aan de dure kant
 • Bevestiging past niet op elk frame (niet breder dan 80 mm)

Thule Euroway G1 921

Thule Euroway G1 921

In eerste instantie lijkt de Euroway G1 921 erg op de Europower 916. Toch zijn er een aantal grote verschillen, zowel op gebied van eigenschappen als op gebied van de prijs.

In tegenstelling tot de Europower, past niet elk type fiets op de Euroway G1 921. Hierdoor is de Euroway G1 921 wellicht wat minder veelzijdig, maar op gebied van prijs/kwaliteits-verhouding valt er niet aan deze fietsendrager te tippen.

Maar waar heeft de Thule Euroway G1 921 dit aan te danken? Laten we eerst nuancering aanbrengen aan de uitspraak (die we eerder deden) over de veelzijdigheid van de G1 921.

Het grote verschil tussen de Euroway G1 921 en de Europower 916 zit ‘m in het feit dat de Euroway niet geschikt is voor zware e-bikes. Voor het transport van ‘normale’ fietsen, zoals stadsfietsen, toerfietsen, mountainbikes of racefietsen, is deze fietsendrager wel geschikt.

De 921 is in staat om 2 fietsen te transporteren. Het bevestigen van de drager aan de trekhaak is kinderspel en ook het vastzetten van de fietsen is een kwestie van minuten.

Net zoals de Europower maakt de Euroway gebruik van een framebevestiging. Ook bij deze drager mag het frame van de fiets geen grotere diameter dan 80 millimeter hebben. Daarnaast is deze fietsendrager van Thule voorzien van een handige kantelfunctie. Hierdoor kun je makkelijk bij de kofferbak.

Verder is de 921 bijzonder gemakkelijk om op te bergen. Dit is met name te danken aan het relatief lage gewicht en het feit dat de drager zonder moeite op te klappen is. De aansluiting van deze fietsendrager is overigens 7-polig, voor een modernere auto zal je dus een verloopstekker moeten aanschaffen.

Voor wie is deze drager nu ideaal? Nou, eigenlijk voor iedereen die op zoek is naar een functionele drager waar 2 fietsen op moeten passen. Als je in de nabije toekomst wellicht ook een e-bike wilt meenemen op vakantie, dan is dit helaas niet de fietsdrager voor jou.

Wil je dat niet en wil je gewoon een recht toe, recht aan drager? Zoek dan niet verder, dit is de fietsendrager voor jou!

Ook anderen zijn enthousiast over deze fietsendrager. Zo kwam deze drager “Als beste getest” uit een test uitgevoerd door Oppad.nl. Daarnaast zijn veel mensen te spreken over het geringe gewicht, de simpele montage en de algemene kwaliteit van dit ‘pareltje’ van Thule.

Klik hier voor de beste prijs

Voordelen
 • Als beste gestest door Oppad!
 • Betaalbaarheid
 • Laag gewicht erg aangenaam
 • Kantelfunctie zorgt dat kofferbak altijd bereikbaar is
 • Bevestiging van drager aan trekhaak is simpel
 • Framebevestiging is robuust
 • Gemakkelijk op te bergen dankzij de diverse onderdelen die in te klappen zijn
Nadelen
 • Passen ‘slechts’ 2 fietsen op
 • Niet geschikt voor fietsen met een dik frame (>80mm)
 • Niet geschikt voor elektrische fietsen zwaarder dan 24 kilogram

Thule Euroway G2 923

Thule Euroway G2 923

Huh? Nog een Thule Euroway? Die hadden we net toch al gehad?

Nou, niet helemaal. Inderdaad, als je naar de naam kijkt dan zou je verwachten dat de Euroway G2 923 niet al te veel verschilt van zijn broertje, de G1 921.

Toch is er wel degelijk een groot verschil. Dit verschil is voornamelijk terug te vinden in het feit dat er op deze Euroway niet 2, maar 3 fietsen passen.

Inderdaad, op de Euroway G2 passen maar liefst 3 fietsen. Dit is ideaal voor grote gezinnen of mensen die graag meerdere fietsen willen meenemen op vakantie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die niet alleen houden van wielrennen, maar ook mountainbiken. In dergelijke gevallen is een fietsendrager waar 3 fietsen op passen erg handig.

Verder lijkt deze Thule Euroway G2 sterk op zijn kleinere broertje. Ook deze fietsendrager biedt veel waar voor je geld en zal je alles behalve teleurstellen. De drager is geschikt voor alle fietsen, met uitzondering van e-bikes zwaarder dan 24 kilo.

De G2 923 is erg licht van gewicht en is zonder al te veel gedoe te bevestigen. Daarnaast gaat het vastzetten van de fietsen zonder poespas. Hiervoor wordt namelijk gebruik gemaakt van een simpele framebevestiging.

Dit heeft wel als nadeel dat deze drager alleen maar geschikt is voor fietsen met een niet al te dik frame. De diameter van het frame mag maximaal 80 millimeter zijn, anders past de bevestiging niet.

Ook met deze Thule fietsendrager is het bereiken van de kofferbak geen probleem dankzij de praktische kantelfunctie. De aansluiting van de fietsendrager is 7-polig. Als je in bezit bent van een modernere auto, dan zul je hiervoor dus een verloopstekker moeten kopen. Tot slot is ook deze Euroway in te klappen, waardoor je ‘m haast overal op kunt bergen.

De Thule Euroway G2 923 is de perfecte fietsendrager voor gezinnen die doorgaans meer dan 2 fietsen mee willen nemen op fietsvakantie.

Helaas is ook de G2 923 niet geschikt voor het transport van zware eletrische fietsen, daarvoor zul je toch echt naar de duurdere Europower 916 moeten kijken.

De Euroway G2 923 staat erg goed bekend. Wat veel tevreden gebruikers vooral opvalt is de eenvoudige montage, de veelzijdigheid, de handige kantelfunctie en het feit dat deze drager van Thule veel biedt voor een relatief lage prijs.

Klik hier voor de beste prijs

Voordelen
 • Geschikt voor 3 fietsen, ideaal voor gezinnen
 • Ook geschikt voor mountainbikes dankzij brede wielgoten
 • Kantelfunctie maakt dat kofferbak gemakkelijk te bereiken is
 • Betaalbaar
 • Relatief laag gewicht
 • Makkelijk op te bergen want inklapbaar
Nadelen
 • Niet geschikt voor zware elektrische fietsen
 • Framebevestiging niet ideaal voor carbon racefietsen
 • 7-polige aansluiting past niet op alle moderne auto’s, verloopstekker soms benodigd

Waar je op moet letten – kort

Waar je op moet letten

Er zal niet al te diep in worden gegaan op alle factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij de aanschaf van een fietsdrager. Ben je hier wel naar op zoek? Kijk dan naar ons artikel, de 6 zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietsendrager.

Om het toch wat gemakkelijker te maken sommen we de belangrijkste lessen uit het hierboven genoemde artikel hieronder op:

 1. Verschillende soorten voertuigen (auto’s, campers of caravans) vereisen verschillende soorten fietsdragers
 2. Er zijn diverse opties met betrekking tot de plek waar je de fietsdrager wilt plaatsen, denk hier goed over na
 3. Stel van tevoren vast hoeveel fietsen je wilt vervoeren met de drager, zo voorkom je dat je een te grote (en te dure!) of te kleine fietsdrager koopt
 4. Doorgaans zijn er twee soorten bevestiging: aan de voorvork of het frame
 5. Het is van groot belang dat je je realiseert dat zware fietsen, zoals elektrische fietsen, vaak een sterkere, robuustere drager nodig hebben en dat je als je een mountainbike hebt goed moet kijken naar de breedte van de wielgoten
 6. Tot slot moet er ook worden gelet op zaken zoals aansluiting, of die in te klappen is en of de fietsdrager een handige kantelfunctie heeft, mits hier behoefte naar is

Zo, nu dit besproken is, kunnen wij kijken naar waar dit artikel écht om draait: de fietsendragers van Thule!

Maar eerst: Thule zelf
Maar eerst Thule zelf

De kans is groot dat je de naam ‘Thule’ al vele malen langs hebt zien komen, zowel op vakantie als hier in Nederland. Thule is één van de grootste bedrijven op gebied van dakdragers, dakboxen, dakkoffers, noem maar op.

Dit is eigenlijk nog vrij bescheiden uitgedrukt. Het Zweedse merk is namelijk marktleider op gebied van fietsendragers!

Dit is dan ook de reden dat wij dit merk hebben geselecteerd voor dit artikel. Als je zoekt naar een goede, functionele en betaalbare fietsdrager, dan kun je simpelweg niet om Thule heen.

Het merk heeft een indrukwekkend groot aanbod van fietsendragers. Het merk heeft dakdragers, trekhaakdragers en ook fietsendragers die worden gemonteerd aan de achterklep. Er zit dus voor ieder wat wils tussen.

Daarnaast biedt het merk ook nog uiteenlopende accessoires aan voor fietsendragers. Denk hierbij aan extra remverlichting, zogenaamde frame adapters en een speciale oprijgoot.

Zware (elektrische) fietsen? De Thule oprijgoot biedt de oplossing
De Thule oprijgoot

Thule biedt niet alleen fietsendragers aan, maar ook allerlei bijpassende accessoires. Eén van deze accessoires is de Thule oprijgoot. Zoals de naam al suggereert is dit een rails waarmee je makkelijk je fiets op de drager ‘rijdt’, dit is met name handig als je een zware elektrische fiets hebt.

Deze oprijgoot van Thule is te gebruiken met elk type fietsendrager (voor op de trekhaak) van het merk.

Conclusie

Koop je een fietsendrager, dan koop je waarschijnlijk een Thule. Na het lezen van dit artikel weet je inmiddels ook welke Thule fietsendrager het beste voor jou is.

Wil je een drager met maximale flexibiliteit? Kies dan de Europower 916.

Hoef je geen zware e-bike mee te nemen en wil je gewoon veel waar voor je geld? Dan moet je de Euroway G1 921 (2 fietsen) of de Euroway G2 923 (3 fietsen) hebben.

Wees overigens niet teleurgesteld als geen van de uitgelichte Thule fietsendragers geschikt zijn voor jou. Het merk biedt nog allerlei andere modellen aan en natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere merken die ook erg goede fietsendrager verkopen.

Klik hier voor een overzicht van andere modellen fietsendragers!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)