Tour de France 2020 start in Nice

Het is inmiddels 2020 en voor je het weet gaat het wielerseizoen weer van start. Voor als je het nog niet wist: de Tour de France van dit jaar start in de Zuid-Franse stad Nice! Gelegen aan de Côte d’Azur is dit een prachtige plek om deze titanenstrijd van dit jaar te starten. De Tour van 2020 blijft geheel binnen de Franse landsgrenzen en speelt zich grotendeels af in Zuid-Frankrijk en de Franse Alpen. Het startschot luidt op zaterdag 27 juni. Op 28 en 29 juni worden de tweede en derde etappes ook vanuit Nice verreden.

Tour de France 2020 - Nice

Het parcours

Het mooie aan Nice is het feit dat het pal naast de bergen ligt. Het peloton van de Tour krijgt in de eerste twee etappes dan ook meteen flink wat heuvels en bergen voor de kiezen. Dit in tegenstelling tot de Tours van de afgelopen jaren, waar veelal met tijdritten of vlakke ritten werd gestart.

Parijs-Nice

Grote kans dat je al wel eens van Nice hebt gehoord. Het is namelijk ook de plek waar de “Koers naar de Zon” Parijs-Nice eindigt. Dit jaar begint deze koers op zondag 8 maart, met een heuvelachtige rit van 154 kilometer. Op zaterdag 14 maart bereikt het peloton Nice, waar de volgende dag de laatste etappe wordt verreden.

Tour du Haut-Var

Met de keuze van Nice als startplaats kijkt de Tour stiekem af bij een andere koers: de Tour du Haut-Var. Dit is een driedaagse koers die aan het begin van het seizoen wordt verreden. Vanwege het bergachtige terrein in de regio Var is dit een intensieve koers die bekend staat als een ware uitputtingsslag. Veel van de toprenners zijn aan het begin van het wielerseizoen nog niet in topvorm.

Desondanks winnen hier vaak grote namen. Zo wonnen hier in het verleden Pinot, Voeckler, Glibert en natuurlijk Joop Zoetemelk.

Vanaf dit jaar gaat deze Ronde onder een andere naam door het leven, namelijk als de Ronde van de Maritieme Alpen en de Var Nice-Matin. De wedstrijd zal dit jaar beginnen op 21 februari en eindigen op 23 februari. Zeker een bezoekje waard!

Geniet van fietsen in de Provence en vooral de Var!

Tour de France 2020 - Nice

De reden waarom hier zoveel koersen worden verreden is simpel: je kunt hier gewoon heel mooi fietsen. De bergen zijn prachtig, mits je een beetje van serieus klimwerk houdt. Daarnaast is het weer hier – zoals je mag verwachten – goed. De Provence en voornamelijk de Var, het gebied tussen Nice en Marseille, staan daarom bekend als gave bestemming voor een fietsvakantie.

In de Var vind je heuvels, lekker weer en prachtige vergezichten: de ideale locatie voor je volgende fietsvakantie! Inspiratie opdoen? Hier vind je de top 20 beste fietsroutes in Var.

Ben je hier in februari of maart, dan kun je je fietsvakantie ook nog eens combineren met het bezoeken van Parijs-Nice of de Ronde van de Maritieme Alpen en de Var Nice-Matin. Een fietsvakantie in het Zuiden van Frankrijk in de maand juni is wel érg intensief, maar doe je dit toch, dan kun je tegelijkertijd de start van de Tour 2020 bezoeken.

Wil je meer weten over fietsvakanties in Frankrijk? Bekijk dan ons artikel over op fietsvakantie gaan in de Provence! Het is namelijk zo dat veel van de charme die de Provence heeft, ook geldt voor Var. Een prachtig gebied, naast de Middellandse Zee, met uitstekende infrastructuur, veel variatie en genoeg dingen te doen naast het fietsen zelf.

Kortom, de reden dat de Tour de France dit jaar in Nice start is ook de reden dat dit gebied hoog op jouw lijstje moet staan. Het gebied is simpelweg bijzonder mooi en heeft veel te bieden voor fietsers. Ga je dit jaar nog naar dit gebied op fietsvakantie, dan kun je het ook nog eens combineren met het bezoeken van een koers of zelfs de start van de Tour.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)