Wahoo TICKERfit review

9.1
4.6 1

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Plus- en minpunten

  • Past fijn om je pols of bovenarm
  • Gemakkelijk te koppelen met andere apparaten
  • Veel nauwkeuriger dan een smartwatch of sporthorloge
  • Geschikt voor mensen met een pacemaker, nauwelijks kans op verstoring
  • De hartslagband lijkt af en toe een tikje achter te lopen op de borstband

Review

Op zoek naar een hartslagmeter die je hartslag nauwkeurig bijhoudt maar krijg je het al benauwd bij het dragen van een borstband?

Dat begrijpen wij, maar daar wij zouden bikevision niet zijn als we ook daar een oplossing voor hebben. Namelijk een speciale hartslagmeter maar dan voor om je arm.

Wij leggen je graag de meerwaarde uit van deze aankoop en waarom je nooit meer je hartslag uit de losse pols hoeft bij te houden.

Waarom de Wahoo Ticker Fit?

Er zijn vele hartslagmeters op de markt, de meest specifieke registratie van je hart werd altijd geclaimd door het dragen van een meter om de borst. Dit hoeft echter niet zo te zijn want ook op dit gebied heeft de technologie niet stilgestaan.

Zoals je ongetwijfeld weet is je pols ook een plek om je hartslag te monitoren. Wanneer je een sporthorloge draagt zul je je afvragen wat de meerwaarde van de Ticker Fit is ten opzichte hiervan.

Het antwoord hierop is dat een sporthorloge een behoorlijk inzicht kan geven, maar niet specifiek gemaakt voor het accuraat bijhouden van je hartslag.

Dus wanneer je een stap qua professionaliteit wilt maken is de aanschaf van een specifieke hartslagmeter echt aan te raden. De gebruikers zijn het hier roerend mee eens ongeacht welke sport ze hem voor gebruiken.

Op welke sport je je ook stort

Wahoo tickr fit hartslagmeter

Zwemmen, fietsen of hardlopen? Voor de Wahoo Ticker Fit maakt dit geen verschil. De armband is geschikt voor elke sport. Oké, misschien is het tijdens kickboksen niet helemaal praktisch maar ook daar zou het eventueel zelfs kunnen. De armband is namelijk niet alleen om de pols te plaatsen maar ook om de bovenarm.

Dus ook wanneer je verschillende sporten combineert, is de Ticker fit overal te gebruiken. De armband is waterbestendig zonder beperkingen, dus ook voor de diepe duiker tikt hij gewoon door.

We hebben het nu alleen over sporten, maar ook voor mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in hun welzijn of een medische noodzaak hiertoe hebben kan het een meerwaarde zijn.

De Wahoo Tickr is mooi neutraal qua uitstraling en zit comfortabel, dus dragen in het dagelijks leven is niet hinderlijk.

Wat doet de Wahoo Tickr goed?

Wahoo fitness hartslagband

Zoals we al zeiden kan een sporthorloge véél, maar kan de Wahoo Tickr vooral iets goed. Dit is bij het monitoren van je hartslag belangrijk, je meet dit natuurlijk niet voor niks. Naast dat je kan schrikken van een afwijkende waarde draagt het ook niet bij aan je progressie wanneer uitslagen zeer fluctueren.

Daarnaast kan een specifieke hartslagmeter beter tegen de specifieke omstandigheden, dan sporthorloges. Het antislip gedeelte zorgt bijvoorbeeld voor een goede houvast bij zweten en de waterbestendigheid voor extra bescherming.

Koppeling met andere apparaten

Wahoo heeft de ontwikkeling van de smartphone natuurlijk niet helemaal genegeerd, zij hebben hier een perfecte oplossing voor gevonden. Je sluit de specifieke hartslagmeter niet alleen aan op je telefoon, maar ook op je sporthorloge of smartwatch. Dit noemen we nog eens een win-win situatie. Heb jij je data compleet en nog volledig kloppend ook.

Naast de gebruikelijke wijze qua verbinding via Bluetooth is ook een verbinding met ANT+ mogelijk.

Ben je een fanatieke fietser en in het bezit van een fietscomputer? Ook daar kun je gewoon verbinding mee maken. Je hartslag is dus niet meer te missen.

Hadden we al gezegd dat ie ook gewoon met je pc en tablet verbinding kan maken? Nee? De gebruikers zijn het hierover zeer met ons eens, de verbinding werkt top en de opties zijn legio.

Op je borst even poolshoogte genomen en geconcludeerd dat dit voor jou niet de ideale plek voor een meter is? Dan kun je de band zowel om de pols als de bovenarm plaatsen. Ook daar is je hartslag nauwkeurig te meten door de Wahoo Tickr.

Kortom, net als de gebruikers kunnen wij zo één, twee, drie geen eigenschap bedenken waar niet aan is gedacht bij het ontwikkelen van deze nieuwe versie van de Wahoo Tickr.

Zowel op  technologisch als praktisch gebied zijn er innovaties ten opzichte van zijn voorganger die een stap vooruit zijn om het gebruiksgemak te optimaliseren. Betere en meer opties qua verbinding en aanpassingen in de vormgeving zijn hier de meest zichtbare van.

De Wahoo Tickr een goed idee of toch nee?

Wahoo tickr fit hartslagmeter armband

Waar een sporthorloge of smartwatch vaak een globaal beeld geeft van je hartslag, zoomt een hartslagmeter verder in. Dus voor de sporter die niet alleen progressie wil maken qua kilometers en snelheid maar ook zijn eigen lichamelijke progressie wil monitoren raden we dit artikel echt aan.

Ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun gesteldheid is het een aanrader, want verkeerde registratie door bijvoorbeeld je smartwatch kan je wellicht op verkeerde been zetten.

Waarom zou je het dan niet doen? Voor de hypochonders onder ons kan het wel de plezier wegnemen bij het sporten wanneer je ziet dat je hartslag door het dak gaat.

Het kan zich ontwikkelen tot een obsessie om alles bij te houden en te verklaren. Dit hangt niet specifiek samen met dit artikel, maar geldt natuurlijk op veel vlakken. Het dragen van een extra item op je lichaam vind ook niet iedereen fijn, maar dat is echt een persoonlijke keuze.

Na onze taxatie hoef je het ook voor de prijs niet te laten, de kosten van een specifieke hartslagmeter zijn niet in verhouding tot die van een goede smartwatch.

Wat wij een groot voordeel vinden is de bevestiging van de armband. Zeker voor vrouwen kan het op en af doen van een specifieke hartslagmeter om je borst ongemakkelijk zijn. Dit moet natuurlijk onder het shirt geplaatst worden, we snappen allemaal wat dat voor situaties kan opleveren.

Conclusie

Wahoo fitness tickr fit

Heb je naast passie ook hart voor je sport? Investeer dan in deze armband. Op het eerste gezicht zul je je wellicht afvragen waar de meerwaarde ligt, maar zoals je hebt kunnen lezen is dit groot en wil je na gebruik niet meer anders.

De Wahoo Tickr meet zeer nauwkeurig, zit comfortabel, is niet duur en technologisch goed ontwikkeld. Zoveel voordelen, je hart maakt er ongetwijfeld een sprongetje van.

Video - look and feel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]