Weekendje weg met de mountainbike? Hier moet je zijn!

Ben jij een mountainbiker in hart en nieren en wil je er graag een weekendje op uit met je stalen ros? Dan is het handig om van tevoren uit te zoeken waar je het beste heen kunt gaan. Want je wilt natuurlijk wel in een mooie omgeving fietsen die ook de nodige uitdaging biedt. Maar welke gebieden zijn eigenlijk het leukst voor mountainbike-liefhebbers? We tippen er vier.

Mountainbiken

Uitdaging op de Vulkaaneifel in Duitsland

Hou je wel van een beetje uitdaging? Dan is de Vulkaaneifel in Duitsland een leuk gebied om te mountainbiken. Je vindt hier namelijk maar liefst 750 kilometer aan pittige afdalingen en steile bergen om te trotseren. Anders dan de vaste routes in Nederland, kun je hier je eigen routes samenstellen en het zo uitdagend maken als je zelf wil.

In de tweede week van september is zelfs de heuse Vulkanbike Eifel marathon. Je kunt dan kiezen voor een afstand van 38, 65, 85 of 100 kilometer om te fietsen. De Vulkaaneifel is een prachtig gebied met meren en kraters en een ideale bestemming voor een weekendje weg met de mountainbike.

Onverharde paden bij de Den Treek in Utrecht

Den Treek is een minder bekend stukje van de Utrechtse Heuvelrug. Toch is het een heel leuke omgeving voor een fietsvakantie. In een gebied van maar liefst 2000 hectare groot vind je twee prachtige mountainbike routes (MTB routes): de Treeker MTB Trail Noord (de blauwe route) en de Treeker MTB Trail Zuid (de rode route).

De eerste route is meer dan 22 kilometer lang en de tweede 16 kilometer. Je kunt ze dus ook allebei op één dag doen. En dat is zeker een aanrader, want de routes leiden je door prachtige uitgestrekte bossen en heidevelden.

Een echte mountainbike klassieker: de Schoorlse Nok

De MTB-route Schoorl is een echte klassieker onder mountainbikers. Op deze route fiets je 15 kilometer door het Nederlandse duinlandschap. Dat gaat gepaard met pittig klimwerk en korte bochten. Onderweg is er veel afwisseling in het landschap. Het ene moment rijd je door een vallei, het volgende moment door het bos en dan weer op het strand.

Voor de echte diehards is het natuurlijk leuk om door het zand te fietsen als het droog is. Het zand is dan namelijk extra zwaar waardoor je die echte mountainbike ervaring krijgt. Tijdens de tocht maak je ook de klim naar de Schoorlse Nok. Dit is behoorlijk uitdagend, want hij ligt op zo’n 48 meter boven zeeniveau.

Dit is slechts een greep uit het grote aanbod aan mountainbike-routes in binnen- en buitenland. Wil je nog meer routes om te verkennen? Kijk dan op lekkerwegtips.nl. Hier vind je informatie over leuke bestemmingen en hotels om tijdens je trip te overnachten. Veel fietsplezier!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)