Fietsen door de bossen: de mooiste routes

Fanatieke wielrenners, ontspannen e-bikers en alles ertussen: als fietsliefhebber kan je een mooie tocht door de Nederlandse bossen niet missen. Zeker nu de lente in volle gang is, is het hoog tijd om je fiets weer uit de stalling te halen en op avontuur te gaan.

Om je te motiveren hebben we 3 prachtige fietstochten door de bossen voor je uitgezocht.

Fietsroute door Bergeijk, Luyksgestel en Eersel

fietsen bergeijk eersel

Het Kempenland, vroeger ook wel Toxandrië genoemd, begint tussen Eindhoven en Tilburg en loopt door tot over de grens in het noordoosten van België.

Tijdens de fietsroute van zo’n 40 kilometer lang ontdek je de mooiste duingebieden en bossen van de Kempen. Ook zie je prachtige dorpen zoals Eersel, Bergeijk en Luyksgestel.

Je start de fietsroute bij Natuurpoort TerSpegelt vanaf knooppunt 9. Via de Cartierheide breng je ook al snel een kort bezoekje aan België.

Na enkele meters ben je weer terug op Nederlandse bodem. Uitgeput na je fietsrit? Dan zijn er genoeg leuke verblijfplaatsen in de buurt, zoals vakantiepark het Vennenbos.

Fietsroute door Ermelo en de Veluwe

Fietsen veluwe

Deze 41 kilometer lange tocht door het noordwesten van de Veluwe is zeker de moeite waard en zeer geschikt voor de minder fanatieke fietsers en beginnende wielrenners onder ons. Je fietsroute begint bij de gezellige bakkerij Kaneel & Kruimels in hartje Ermelo.

Een perfecte plek om een gebakje voor onderweg te halen.

Je passeert onderweg meerdere prachtige gebieden, zoals het Speulderbos, Sprielderbos en het Leuvenumse bos. Aan het einde kom je ook langs het idyllische Beekhuizerzand. Aan natuurpracht geen gebrek dus!

Fietsroute langs de hunebedden bij Borger

fietsen door borger

Naast prachtige oude bossen ook een ander stukje historie zien tijdens je fietstocht? Dat kan! Deze route langs de hunebedden zorgt naast ontspanning ook voor een leerzame ervaring.

Hunebedden zijn eeuwenoude grafkamers, opgericht door mensen van de trechterbekercultuur. De tocht is 51 kilometer lang, dus perfect voor een dagje genieten van de lentezon op de fiets.

Genieten van de natuur

Een fietstocht is de perfecte manier om natuurgebieden te ontdekken. Wil je deze lente ook graag het bos intrekken en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft?

Kies dan een van de bovenstaande routes voor een heerlijk dagje uit in het bos.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Ben jij de eerste die een reactie plaatst? :)